Cunego, Panini-plaatjes Giro, Vos, Božič, Felline

Cunego, Panini-plaatjes Giro, Vos, Božič, Felline

foto: Sirotti

Door Nick Doup & Youri IJnsen
donderdag 12 april 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Cunego laatste kunstje, Marianne Vos, Borut Božič en voetbalplaatjes in het wielrennen!

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Cunego’s laatste voorjaarsklassieker; tien jaar na zijn winst

Damiano Cunego voert Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini aan in de Amstel Gold Race. De inmiddels 36-jarige Italiaan wist tien jaar geleden de Nederlandse klassieker op zijn naam te schrijven en heeft nu – tien jaar na dato – als eerbetoon van de organisatie een wildcard gekregen om van de Gold Race zijn laatste voorjaarsklassieker te maken. Il Piccolo Principe stopt er namelijk mee deze zomer. Kan hij nog een laatste kunstje flikken? Marco Canola gaat met hem mee en is de tweede troefkaart voor de Italianen.

Selectie Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini voor de Amstel Gold Race (15 april)
flag-it Marco Canola
flag-it Damiano Cunego
flag-ro Eduard Michael Grosu
flag-jp Marino Kobayashi
flag-es Juan José Lobato
flag-it Simone Ponzi
flag-it Marco Tizza


Panini-plaatjes keren terug voor de Giro

Vanaf morgen liggen de kiosken in Italië weer vol met Panini-boeken. Over de Giro d’Italia welteverstaan. Vorig jaar werd speciaal voor het honderdjarig jubileum van de Italiaanse rittenkoers een uitgave gemaakt van het beroemde stickerboek, dat bekend staat om de plakplaatjes rondom grote voetbaltoernooien. Van alle 22 deelnemende teams zijn veertien renners geselecteerd die verzamelaars als sticker kunnen opplakken. Daarnaast is er een algemene ploegfoto te sparen en zijn de fietsen uitgelicht waarop de ploegen rijden. Volgens Giro-voorzitter Mauro Vegni was ook het enthousiasme van de renners zelf een reden om door te gaan. Vorig jaar waren veel coureurs bezig om ‘zichzelf’ te krijgen door actief te ruilen onderling en met het publiek.


Vos voert Waowdeals aan

Marianne Vos is zondag de kopvrouw bij Waowdeals in de Amstel Gold Race. “We hopen collectief goed te zijn. Een belangrijke fase is de beklimming van de Keutenberg. Daar is de weg smal en zal de wedstrijd nerveuzer zijn. Iedereen wil zich daar goed positioneren. Als we na de Keutenberg met meerdere pionnen voorin geposteerd zijn, kunnen we vanuit de breedte mogelijk iets proberen”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens op de website van de ploeg. Naast Vos selecteerde hij Jeanne Korevaar, Anouska Koster, Riejanne Markus, Pauliena Rooijakkers en Sabrina Stultiens.


Božič succesvol geopereerd aan gebroken sleutelbeen

Borut Božič is donderdagmorgen succesvol geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. De ervaren 37-jarige Sloveen liep zijn kwetsuur woensdag op tijdens een valpartij in de Brabantse Pijl. “Alles is goed gegaan”, vertelt de ploegarts in een persbericht. “Over een paar dagen kan Borut alweer op de rollers trainen. Tegen het einde van volgende week moet het voor hem mogelijk zijn om weer de weg op te gaan.”


Felline staat langer aan de kant

Fabio Felline kampt met toxoplasmose, een ziekte die ontstaat door een eencellige parasiet. Het is beter bekend als de kattenziekte. Door hetzelfde euvel moest de Italiaan in 2017 vroegtijdig een punt achter zijn seizoen zetten. Hij hervatte begin dit jaar de competitie, maar hij moet nu opnieuw gas terug nemen. Volgens Trek-Segafredo staat Felline in ieder geval tot eind mei buitenspel.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Arry1337 12 april 2018 om 20:16

Ok, iets meer duidelijkheid wat betreft Felline. Hopelijk zien we hem in de Vuelta weer op niveau terug!

0
Domestique 12 april 2018 om 23:16

Toch vreemd hoe Cunego, zo’n mooie coureur toen die jong was, volledig is weggedeemsterd. Opgebrand of moeten we de oorzaak toch in een andere hoek zoeken?

0
Mwielerfan 12 april 2018 om 23:24

Na vuelta 2009 toch nooit meer echt de top hoewel daarna nog mooie ereplaatsen in tour en giro. Wel degelijk gepresteerd sinds bloedpaspoprt.
Selectie nippo sterker dan nlse wt ploeg…

0
xistnc 12 april 2018 om 23:27

@Domestique
Cunego is daar (weliswaar in niet al te expliciete termen) volgens mij relatief eerlijk over geweest.

0
ebl 13 april 2018 om 00:44

Feline met de kattenziekte? Soms zijn dingen stiekem hilarisch

0
vlaamse ardennen 13 april 2018 om 06:23

@Domestique Wees toch niet naïef!

0
Gielat 13 april 2018 om 09:13

@xistnc – wat bedoel je daarmee?

Herinner mij dat Cunego ooit Lombardije won met een stickertje op zijn arm dat stelde dat hij dopingvrij was (geweest). Denk de editie dat hij met Ricco naar de meet ging.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone