Cummings dacht even: “Ik heb de slag weer gemist”

vrijdag 8 juli 2016 om 18:33
Cummings dacht even: “Ik heb de slag weer gemist”

Foto: Sirotti

Stephen Cummings won vandaag de zevende etappe in de Tour de France. De Brit kreeg een tweede kans nadat de eerste vlucht werd gegrepen. “Ik dacht eerst: pff, ik heb de slag weer gemist. Ik was achterin aan het slapen”, lachtte Cummings tegenover Sporza. “Maar uiteindelijk kwam alles gelukkig weer bij elkaar.”

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten. Kies jij renners uit deze ploeg?
Speel nu mee
De renner van Dimension Data had deze etappe nochtans aangestipt. “Ik zag voorafgaand aan de Tour de France tien etappes waar ik kansen had en dit was er één van, maar alles hangt af van het koersverloop. Vandaag kreeg ik gelukkig een tweede kans.”

Cummings zat mee in een omvangrijke kopgroep. Het ging volgens hem niet makkelijk. “Het is de Tour. Als je hier voorop bent, is het nooit makkelijk. Kijk maar naar de namen in de kopgroep, met al die grote kampioenen. Je hebt maar één kaart en die moet je zo goed mogelijk gebruiken.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

denistel 8 juli 2016 om 18:51

knap hoe hij het steeds doet.

Mos 9 juli 2016 om 02:37

Haha wat een gast hè! Je hoort weleens van renners die een etappe rood omcirkelen. Deze man heeft het hele tourschema roodgeverfd!

assen 9 juli 2016 om 08:51

TIEN etappes aangestipt?!? Van mij mag ie er een handvol van winnen.

Headlines

Materiaalzone