Cult Energy beëindigt seizoen al op 13 september

maandag 20 juli 2015 om 22:35
Cult Energy beëindigt seizoen al op 13 september

foto: Sirotti (archief)

Cult Energy kampt met grote geldproblemen. De Deense ploeg is daardoor genoodzaakt om het seizoen al op 13 september de beëindigen. Dit meldt ploegleider Michael Skelde tegen het Deense DR.

“Na 13 september zullen wij geen koersprogramma meer rijden, omdat wij nog maar een gelimiteerd budget hebben, waardoor wij de laatste maand niet kunnen rijden”, vertelt de ploegleider van de ProContinentale ploeg, die al sinds eind 2014 een nieuwe sponsor zoekt voor het seizoen 2016.

“Ik ben nog optimistisch, maar ik begrijp dat onze renners wanhopen over de toekomst van het team. Ze zijn geïnformeerd over de situatie en we zullen ze niet in de weg staan als ze van ploeg wisselen”, aldus Skelde. Onder meer Linus Gerdemann, Fabian Wegmann en Gustav Larsson rijden voor de Deense formatie. Mocht er geen geldschieter gevonden worden voor 13 september, dan lijkt het einde nabij.

In de wandelgangen wordt gesproken over een eventuele komst van Bjarne Riis. De Deense manager verliet eerder dit jaar Tinkoff-Saxo, en Oleg Tinkov vertelde onlangs graag Saxo Bank te lozen als sponsor bij zijn ploeg. Een samenwerking tussen Riis en Saxo Bank zou Cult Energy kunnen redden van een definitieve ondergang.

Dit artikel delen:

3 Reacties

maklukzat 20 juli 2015 om 22:41

Fietsen zijn eerder ook gestolen dit jaar. Zal wel een forse aanslag geweest zijn op het financiële gedeelte.

west 21 juli 2015 om 08:04

Er zou eigenlijk toch wel gewoon minimaal 1 professionele Deense ploeg moeten zijn. Echter, in Duitsland is het ook niet allemaal vanzelf gegaan. En nu zit die Rasmussen daar te trollen…

jenku 21 juli 2015 om 09:53

Jammer, prima naam voor een wielerploeg. Misschien dat Saxo inspringt en wat mensen meeneemt Tinkoff en andere talenten opraapt.

Headlines

Materiaalzone