Cubaanse Arlenis Sierra wint eendagswedstrijd Tour of Guangxi

Cubaanse Arlenis Sierra wint eendagswedstrijd Tour of Guangxi

foto: Sirotti

zondag 21 oktober 2018 om 10:45

De Tour of Guangxi voor vrouwen is gewonnen door Arlenis Sierra. De Cubaanse versloeg in Guilin de Britse Hannah Barnes en de Zweedse Sara Mustonen na een omvangrijke groepsspurt.

Waar de Tour of Guangxi voor mannen bestaat uit zes etappes, duurt de vrouwenversie slechts één dag. Na ruim 145 kilometer mocht er in Guilin worden gesprint om de zege. De 25-jarige Sierra toonde zich uiteindelijk de snelste. Voor de Cubaanse – uitkomend voor Astana – is het haar vijfde zege van het seizoen.

Eerder won Sierra al etappes in de Amgen Tour of California en de Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche. Daarnaast pakte ze goud op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen, en won ze de tijdrit tijdens de Juegos Deportivos Centroamericanos y del Carbie.

In de top-10 komen we verder nog bekende namen tegen als Georgia Williams (4e) en Elisa Longo Borghini (7e). De beste Nederlandse was de 22-jarige Bryony Van Velzen op een dertiende plaats.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Brabander 21 oktober 2018 om 12:15

Bij de vrouwen ook weinig goesting om naar China te reizen blijkbaar

Hoebele 21 oktober 2018 om 16:10

En Annemiek van Vleuten glansrijk (en de terechte) eindwinnares van de World Tour. Alleen Spratt kon haar nog bedreigen, maar dan had ze in China moeten winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair