Crossprogramma Lucinda Brand staat zwart op wit: vijf wereldbekers en het WK
foto: Cor Vos
woensdag 6 november 2019 om 15:18

Crossprogramma Lucinda Brand staat zwart op wit: vijf wereldbekers en het WK

Het crossseizoen is weliswaar al even onderweg, maar maandag zien we ook Nederlands kampioen Lucinda Brand voor het eerst in actie, als de Jaarmarktcross van Niel op haar programma staat. Daarna rijdt ze bijna alle resterende Wereldbekers tot aan het WK.

Daarmee hervat Brand de competitie na een rustperiode, die begon na het WK wielrennen in Yorkshire. Daar veroverde ze mede de wereldtitel Mixed Team Relay en op de individuele tijdrit werd ze vervolgens achtste. De Dordtse doet dat in de kleuren van Telenet-Baloise; ze vertrekt namelijk bij Sunweb voor een transfer naar Trek-Segafredo én Telenet-Baloise. Bij de Amerikaanse ploeg zal ze een wegprogramma afwerken, terwijl ze haar crossen betwist in het truitje van de formatie van Sven Nys.

Dat ze aan de start staat van de Rectavit Jaarmarktcross van Niel, was al bekend, maar inmiddels heeft ook haar verdere programma vorm gekregen. Vijf dagen later staat ze in Tabor aan de start in de cross, die ze vorig seizoen winnend wist af te sluiten. Van alle resterende Wereldbekers ontbreekt alleen Nommay op haar schema. Voorts staan tot aan de wereldkampioenschappen in Zwitserland ook de Caps Urban Cross van Kortrijk, de Druivencross van Overijse en het NK aangekruist in haar agenda.

Voorlopig crossprogramma Lucinda Brand 2019-20

flag-be 11 november: Rectavit Jaarmarktcross Niel
flag-cz 16 november: Wereldbeker Tabor
flag-be 24 november: Wereldbeker Duinencross Koksijde
flag-be 30 november: DVV Trofee Caps Urban Cross Kortrijk
flag-be 15 december: Druivencross Overijse
flag-be 22 december: Wereldbeker Namen
flag-be 26 december: Wereldbeker Heusden-Zolder
flag-nl 12 januari: NK veldrijden
flag-nl 26 januari: Wereldbeker Hoogerheide
flag-wc 1 februari: WK veldrijden

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
6 november 2019 15:56
Tien wedstrijden is niet veel. Waren er de afgelopen drie seizoenen tussen de dertien en de vijftien. Ik snap niet dat ze niet in Ruddervoorde of Woerden begonnen is.
6 november 2019 16:03
Zie ernaar uit haar weer in het veld te zien. Gaat er altijd voor.
    6 november 2019 16:38
    Ja, qua techniek niet de beste maar altijd erg mooi om te zien hoe ze dat met haar power compenseert.
    7 november 2019 08:28
    Nou inderdaad, qua techniek zeker niet de beste. Die was me vorig seizoen toch een paar keer aan het gooien en smijten. Maar als ze de gang heeft en ze blijft overeind rijdt ze iedereen los uit het wiel. Sterke beer, geweldige renster.
6 november 2019 16:04
Is inderdaad niet veel. Maar zou 1 februari de laatste zijn dan. Dit is toch het voorlopige programma. Mogelijk komt er dus nog wat bij.

En hoe zit het met Marianne Vos. Ik heb begrepen dat zij per 1 december weer gaat crossen. Hoelang gaat zij dan door, met het oog op het wegseizoen?
7 november 2019 08:58
Ze is overgestapt naar een volwaardige crossploeg om minder te gaan crossen?
7 november 2019 09:05
De dame met de grootste motor zoals ik het zie, op de zwaardere parcoursen komt dat altijd boven drijven. Ja maar tien crossen, je kan ook zeggen tien crossen meer spanning of genieten van dit krachtmens. Niet vergeten dat zij en Vos vooral wegrensters zijn.

Reacties zijn gesloten.