Critérium du Dauphiné gaat van start in de Ardèche

vrijdag 19 november 2021 om 18:44
Critérium du Dauphiné gaat van start in de Ardèche

Richie Porte won afgelopen jaar het Critérium du Dauphiné - foto: Cor Vos

Het Critérium du Dauphiné begint komend seizoen in de Ardèche. De eerste etappe op zondag 5 juni gaat van start in La Voulte-sur-Rhône. De renners komen na een rit over ruim 190 kilometer aan in het naburige Beauchastel, dat de laatste jaren steevast etappeplaats in de vrouwenronde Tour Féminin de l’Ardèche is.

De openingsetappe bestaat uit twee lussen, met een eerste doorkomst over de finishlijn na 130 kilometer. De renners beklimmen onder meer twee keer de Côte de Chambon de Bavas (4,8 km aan 5,2%), die aanvallers zou kunnen inspireren. Op de brede rechte wegen op de oevers van de Rhône in de finale krijgt het peloton echter de kans om zich te organiseren voor een sprint.

De laatste keer dat het Critérium du Dauphiné aankwam in de Ardèche was in 2016. Toen won Fabio Aru de etappe naar Tournon-sur-Rhône. Voor de wielerfans in Privas, waar Wout van Aert vorig jaar een Touretappe won, wordt het een speciale dag. Ter gelegenheid van deze eerste etappe wordt deze plaats namelijk tweemaal doorkruist.

De rest van het parcours van het 74e Critérium du Dauphiné wordt later bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Lalsacien 19 november 2021 om 22:39

Voor mij de mooiste rittenkoers die er is. Heerlijk om te aanschouwen op France Télévision.

JensVdB 20 november 2021 om 08:34

Klopt helemaal samen met Paris – Nice

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair