Coronavrije Egan Bernal niet meer in quarantaine

dinsdag 15 juni 2021 om 09:10
Coronavrije Egan Bernal niet meer in quarantaine

foto: Cor Vos

Egan Bernal testte ruim een week geleden positief op het coronavirus en moest vervolgens in quarantaine, maar inmiddels is de Colombiaan weer coronavrij. Dat laat de kersverse Girowinnaar weten via Instagram. Bernal kan zich nu opmaken voor een terugreis naar zijn thuisland Colombia.

De renner van INEOS Grenadiers zou vorige week terugvliegen naar zijn geboorteland, maar moest na een positieve coronatest in quarantaine. Ook zijn vriendin Maria Fernanda testte positief op COVID-19. Na ruim een week in zelfisolatie zijn Bernal en zijn vrienden coronavrij verklaard en dus mogen ze binnenkort weer vliegen naar Colombia.

Bernal kampte de voorbije week slechts met milde symptomen, zo liet hij eerder weten via Instagram. “Natuurlijk zijn we in quarantaine gegaan tot de symptomen voorbij zijn en we een negatieve test hebben afgelegd. Pas dan gaan we terug naar Colombia. We kunnen niet wachten om weer op de fiets te stappen!”

De 24-jarige Bernal kroonde zich goed twee weken geleden nog tot eindwinnaar van de Giro d’Italia, voor Damiano Caruso en Simon Yates. De Colombiaan zal in zijn thuisland Colombia nog worden gehuldigd voor zijn Girowinst.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chasse_patate 15 juni 2021 om 09:55

Dat had die dus tijdens de giro ook al, vandaar zijn instortingen. Ineos had hem gewoon uit koers moeten halen.

nickdt 15 juni 2021 om 10:14

Tja, weten we dat zeker. En is het het geval, moet de UCI dan gaan ingrijpen en Bernal diskwalificeren voor het in gevaar brengen van andere renners. Ik vindt van niet, maar de UCI maakt rare bokkensprongen.

Massimo Bataille 15 juni 2021 om 11:30

1) Inzinkingen? Hij eindigt in zijn ‘zwakke’ etappe 7de, waarna hij nog derde en tweede eindigt in de volgende bergritten… Als dat inzinkingen zijn, wanneer rij je dan nog goed?
2) Mocht hij in etappe 17 (26 mei) al ‘gevolgen’ hebben van een eventuele besmetting, zou hij al 2-4 dagen eerder besmet moeten zijn. Wil zeggen dat hij nog 4 dagen ermee rondreed en vervolgens nog een week rond gelopen hebben.
2) Ze werden om de 2 dagen ofzo getest in de Giro, zou sterk zijn moesten ze meerdere positieve tests wegmoffelen.
4) Hij test positief een week na zijn overwinning, zou het niet gewoon logisch zijn dat hij na zijn overwinning even gevierd heeft ( met vriendin of anderen) en het daar oploopt…

Wigo 15 juni 2021 om 16:41

Hoezo: ” in dat geval is het een gevaar voor andere renners” ?
Heb je daar enig bewijs voor?
IK schaar dat onder de angstporno.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone