Coronagevallen maken Primoz Roglic niet onzeker: “Vol vertrouwen in de vervangers”

Coronagevallen maken Primoz Roglic niet onzeker: “Vol vertrouwen in de vervangers”

foto: Bram Berkien / Jumbo-Visma

vrijdag 5 mei 2023 om 06:30
Interview

Primoz Roglic staat ondanks de coronagevallen binnen Jumbo-Visma ontspannen aan de start van de Giro d’Italia. “De missie blijft hetzelfde”, is hij duidelijk op de persconferentie daags voor La Grande Partenza.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na Tobias Foss en Robert Gesink werd vanmiddag duidelijk dat ook Jos van Emden de Giro moet missen door covid. Sam Oomen, die twee weken geleden nog moest passen voor Luik-Bastenaken-Luik vanwege corona, is zijn vervanger.

“Natuurlijk is het niet leuk”, vertelt de Sloveense kopman. “We hebben met zijn allen de afgelopen weken op de Teide gezeten om er een hecht collectief van te smeden, en dan vallen er een paar renners weg met corona. We hebben hier maar mee te dealen. We gaan het doen met de jongens die hier nu zijn. Ik vertrouw volledig op ze. Onze missie blijft zeker hetzelfde: het winnen van de Giro d’Italia. Wielrennen blijft een grande casino, dus alles is mogelijk.”

Bang om zelf corona te krijgen, lijkt Roglic niet te zijn. “Corona hoort er nu eenmaal bij. Het enige dat wij kunnen doen, is nog meer bezig zijn met corona en hopen dat het allemaal goed komt. We overwegen om het coronaprotocol van een aantal jaar geleden opnieuw in gebruik te nemen.”

Lees ook:
Nog een coronageval bij Jumbo-Visma: Sam Oomen vervangt Jos van Emden in Giro

Ervaren topfavoriet
Roglic is met zijn 33 jaar een stuk ouder dan grote mede-favoriet Remco Evenepoel, die 23 jaar oud is. De kopman van Jumbo-Visma denkt dat dat hem wel eens kan gaan helpen de komende weken. “The older the better, heh. Des te ouder, des te meer ervaring je hebt en wijzer je wordt.”

“We gaan de komende weken zien wat wat het waard is. Beter word je op deze leeftijd niet meer, maar de ervaring maakt alles wel makkelijker. Remco is in super goede vorm, dus zal het een groot gevecht worden, denk ik.”

Op de vraag wat zijn winnende filosofie gaat zijn, antwoordt hij tot slot op karakteristieke wijze: “Door de roze trui in Rome te hebben.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

dakraamflats 4 mei 2023 om 16:26

Wat is het toch een prachtige relaxte gozer (met gozer bedoel ik hier Roglic, ik bedoel het niet slecht, gozer is heel gangbaar als benaming voor stoere kerels). Geen hoogmoed, geen angst. En zou er diep van binnen bij hem nog zo’n vangnet gedachte zijn, wat áls, kan dan tóch de tour?

1
Jean Dumas 4 mei 2023 om 22:22

Het is nogal wat, 4 initiële renners uitgevallen (Kelderman, Foss, Gesink en Van Emden). Maar Jumbo is in de breedte zo sterk dat er alsnog een goede ploeg staat.

0
toiletduck 5 mei 2023 om 13:46

Technisch gezien was Van Emden niet een van die initiële 4. Dus van de eerste selectie zijn 3 weggevallen. Van die vervangers dan ook weer 1.

0
horsm 4 mei 2023 om 23:32

Oomen moet Van Emden zijn

0
Whyze Katje 5 mei 2023 om 13:33

Voor lezers van het Belgische ‘De standaard’. Er staat een mooi interview met Roglic in. Online te lezen, maar wel betaald.

0
makkelijk 4 mei 2023 om 15:27

“Corona hoort er nu eenmaal bij.” valt natuurlijk te betwijfelen op dit moment. Je kunt zo lekker er mee bezig zijn als ploeg, maar de rest van het volk test zich niet meer en gaat er hetzelfde mee om als met griep en verkoudheid dus de kans dat je als renner in een soort loterij in aanraking komt is wel een stuk groter geworden.

-1
Groetjesaandevoetjes 4 mei 2023 om 15:31

Maar als je zelf mondkapje draagt, handen wast en afstand houdt van pers / buitenstaanders verminder je het risico wel en ik denk dat Roglic bedoelt hiermee.

0
advocaat van de duivel 4 mei 2023 om 16:36

Haha protocol weer invoeren… dat is net het probleem geweest: weinig natuurlijke immuniteit opgebouwd door te strikte maatregelen. Covid is enkel nog in het peloton (en vooral bij Jumbo) alomtegenwoordig…

-1
unionwagtmans 4 mei 2023 om 17:03

Precies! Het is al heel lang bekend dat natuurlijke immuniteit veel beter werkt dan over-hygiene en vaccineren (en niet alleen voor Sars-cov2).

-3
Alsjewint2.0 4 mei 2023 om 17:45

Door minder hygiëne en zonder protocollen zouden er ongetwijfeld meer renners covid hebben opgelopen in de voorbije jaren. Maar dat is geen garantie dat je het dan daarna niet meer krijgt. Gesink moest vorig jaar de Tour de Suisse al verlaten vanwege covid, en nu is hij weer aan de beurt.

0
advocaat van de duivel 4 mei 2023 om 21:07

Gesink is gewoon te mager

0

Headlines

Populair

Materiaalzone