Corona blijft Soudal Quick-Step teisteren: “Sfeer nu onder het vriespunt”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 17 mei 2023 om 11:42

Corona blijft Soudal Quick-Step teisteren: “Sfeer nu onder het vriespunt”

Het zag er na de tijdrit naar Cesena allemaal nog zo goed uit voor Soudal Quick-Step. Remco Evenepoel ging na negen etappes aan de leiding, met een mooie buffer op zijn naaste belagers. We zijn nu drie dagen verder en de ploeg heeft nog maar drie renners in koers.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Soudal Quick-Step zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De Belgische formatie moest eerder al de opgave van Remco Evenepoel slikken, maar nu kampt de ploeg met een ware corona-uitbraak. Jan HirtMattia Cattaneo, Josef Černý en Louis Vervaeke zijn positief op corona en verlaten dan ook de Giro.

Pieter Serry test voorlopig nog negatief op het virus en kan zijn weg dus vervolgen, maar is wel behoorlijk aangeslagen. “De sfeer binnen de ploeg ligt nu wel onder het vriespunt”, liet hij voor de start van de elfde etappe weten aan Eurosport. “We zitten nog maar met drie renners aan tafel. Het is echt doodjammer. We zijn echt maanden bezig geweest met deze Giro.”

Met Serry, Ilan Van Wilder en Davide Ballerini als overgebleven pionnen, is Soudal Quick-Step dus ernstig verzwakt. Wat kan de Belgische ploeg nog bewerkstelligen in deze Giro? “Het is nu wel heel moeilijk om de knop weer om te draaien. Door het slechte weer krijg je ook niet echt motivatie. Het is te hopen dat het hierbij blijft. We kunnen nu nog voor een ritzege gaan.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
Deze week met alle 3 nog in de aanval proberen te gaan en dan zondag lekker naar huis.
17 mei 2023
It’s not about how hard you can hit, it’s about how hard you can GET hit.
Nog maar met drie aan tafel, dan kun je niet eens meer klaverjassen...
    17 mei 2023
    Het kan wel, maar is minder leuk. Hopelijk hebben de SQS-mannen hier wat aan: https://nl.wikipedia.org/wiki/Klaverjassen#Klaverjassen_met_drie_personen
    17 mei 2023
    Dan kan Lefevere mee doen.
17 mei 2023
Overigens schijnt de staf nog allemaal negatief te testen. Dit brengt je dan ook tot het vermoeden dat de renners momenteel met al het slechte weer heel laag in de weerstand zitten. En uiteindelijk hoort "niet ziek worden" ook tot het rijden van grote rondes.
17 mei 2023
Ik vraag me af of ze er niet verstandig aan zouden doen de rest van de ploeg ook terug te trekken. Wonden likken/uitzikken, nieuwe doelen stellen en daarnaar toe werken. Terug positieve vipe in de groep brengen. Lijkt me zinvoller dan deze zinloze missie verder zetten. Of de sponsors daar heel blij mee zullen zijn is natuurlijk een ander verhaal.

Reacties zijn gesloten.