Corné van Kessel revancheert zich: “Mooi ploegenspel”

zondag 2 december 2018 om 16:19
Corné van Kessel revancheert zich: “Mooi ploegenspel”

foto: PhotoPress.be

Corné van Kessel noemt zijn overwinning in de Zilvermeercross van Mol een revanche voor zijn zesde plaats van zaterdag. De Nederlander van de Telenet-Fidea-ploeg stelde zichzelf teleur in Hasselt, maar richtte zich goed op voor de cross van Mol. “Gisteren was een grote teleurstelling, maar vandaag des te beter. Dit was mooi ploegenspel”, zegt hij in het flashinterview.

“Met drie op podium is geweldig”, zegt Van Kessel. Zijn Belgische ploeggenoten Jim Aernouts en Thijs Aerts werden namelijk tweede en derde. “Ik heb een paar keer goed door het zand gereden en kwam daardoor voorop te zitten zonder dat ik het wilde. Jim en Thijs hebben ook paar keer het gat laten vallen. Uiteindelijk was het de juiste keuze.”

“Ik ben heel blij met ons drie op podium. Het is al tweede keer dat ik het meemaak”, legt de 27-jarige Nederlander uit. Waar de toppers al een week in het buitenland vertoeven, gaat Van Kessel ook nog op pad. “Vanavond vertrek ik naar de luchthaven, morgenvroeg vlieg ik naar Mallorca voor korte stage.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

sooike 2 december 2018 om 22:05

Een mooi podium voor de geschiedenisboeken. Corné wordt vaak ondergewaardeerd maar haalt vandaag zijn gram. Leuk ook voor deze ploeg onder leiding van Nys. Ze profiteren voluit van de afwezigheid van de elite. En terecht! Chapeau !

west 2 december 2018 om 22:31

Wordt van Kessel vaak ondergewaardeerd? Er zijn volgens mij vooral een heleboel mensen die zeggen dat van Kessel stiekem best wel goed is, zijn ploeg is volgens mij heel blij met hem en, op mij nu na, niemand die hem onderwaardeerd of kritisch over hem is.
Wat ik zeggen wil; hij wint af en toe als de hele top afwezig is, maar dan nog lang niet altijd. En hij heeft als iedereen aan de start staat zelden een uitschieter naar boven. Daarvan weet toch iedereen dat dat Corné van Kessel is?

ah-ja 2 december 2018 om 22:42

Zwak seizoen, voor het eerst echt in beeld vandaag. Ondergewaardeerd kom op….

Headlines

Materiaalzone

Populair