Coquard zegeviert in Route Adélie de Vitré

vrijdag 1 april 2016 om 18:09
Coquard zegeviert in Route Adélie de Vitré

Foto: Sirotti

Bryan Coquard heeft de Route Adélie de Vitré op zijn naam geschreven. De Fransman van Direct Energie versloeg Clément Venturini (Cofidis) en Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) in een massasprint. Coquard was even daarvoor nog in de aanval gegaan.

Koning in kopgroep
In de openingsfase van de wedstrijd gingen drie renners ten aanval. Daarbij zat met Peter Koning één Nederlander. De renner van Drapac, die eerder dit jaar een etappe won in de Tour de San Luis, had gezelschap van Kévin Lebreton (Armée de Terre) en Manuel Schreiber (Vorarlberg). De drie koplopers kregen een maximale voorsprong van bijna acht minuten, maar dat bleek niet voldoende. Dankzij achtervolgingswerk van Direct Energie werden zij al op vijftig kilometer van het einde ingerekend.

Aanval Coquard
Na de samensmelting volgde een spervuur aan demarrages, maar aanvallers werden steeds snel weer teruggepakt. In de slotronde van 8,9 kilometer waagde Bryan Coquard zelf een poging, samen met Cyril Gautier (AG2R La Mondiale), Laurent Pichon (FDJ) en zijn ploegmaat Angelo Tulik. De vier reden even voorop, maar ook zij werden snel weer gegrepen.

Een grote groep stevende vervolgens af op een massasprint. Coquard bleek op de licht omhooglopende finishstraat voldoende hersteld van zijn eerdere inspanning om als eerste over de streep te komen. Het is zijn derde zege van het seizoen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

r525 1 april 2016 om 18:11

Mooi! Ze stonden alweer even droog :)
Komende wedstrijden, Parijs Camembert en Circuit de Sarthe, staat hij toch ook wel als favoriet aan de start (voor de etappes dan).

Colbrelli. 1 april 2016 om 18:29

Zegt natuurlijk wel wat over het veld dat je de massasprint nog kan winnen na een aanval geplaatst te hebben in de laatste 10km (ondanks dat Coquard niet veel mee zal hebben gereden). Desalniettemin knap gedaan.

Arry1337 1 april 2016 om 18:29

Coquard is in de schaduw toch uit aan het groeien tot een grote. Nog iets meer koersintelligentie en dit kan bijv. een potentieel groene trui winnaar worden indien Sagan een keer voor de Tour past of zich andere doelen stelt.

Jan Blokland 1 april 2016 om 19:03

Straf om Venturini in de top tien te zien staan

Jowinho 1 april 2016 om 22:44

Venturini is toch ook wel sterk, doet ook al in de WB Veldrijden mee voor de top-10 en is nog altijd maar 23 dacht ik.

Lalsacien 1 april 2016 om 23:02

Coquard werd vorig jaar knap tweede op de Champs-Elysées. Toont toch aan dat hij inhoud heeft.
Hij is ook nog jong dus heeft nog een flinke groeimarge!

Dayer Quintana 2 april 2016 om 11:41

In de Tour volledig in dienst van deze man met vrijbuiters als Voeckler en Chavanel kan dat leuk worden!

chiller87 3 april 2016 om 01:07

Heb de beelden aan de streep gezien. Coquard komt er de laatste 10 meter nog over omdat venturini stopt met trappen. Venturini neemt wel een heel korte pauze na het veldritseizoen.. Dat ze die jongen maar niet opbranden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair