Coquard wil schitteren in Amstel Gold Race: “Mijn droomkoers”

Door , zaterdag 2 december 2017 om 12:51

Foto: Sirotti

Bryan Coquard staat te trappelen om weer aan de start te staan van een wielerkoers. De 25-jarige Fransman reed – na in onmin geraakt te zijn met het management van zijn vorige werkgever Direct Energie – zijn laatste koers op 2 september met de Brussels Cycling Classic. Ondanks het feit dat 2017 grotendeels in het water viel, kijkt de sprinter in een interview met Ouest-France vol zelfvertrouwen uit naar komend seizoen. “Ik kan alleen nog maar beter worden”, aldus Coquard.


Het seizoen 2017 was er een van twee gezichten voor het Franse woelwater. Het jaar begon nog hoopgevend met ritzeges in de Rondes van Valencia en Andalusië. Er kwam echter een flinke kink in de kabel op het moment dat Coquard bij teammanager Jean-René Bernaudeau aangaf aan het einde van het seizoen te verkassen. Dit viel duidelijk niet in goede aarde bij het management, dat hierop besloot zijn kopman te passeren voor de Tour de France. Coquard kwam op het tweede plan terecht, wat begin september zelfs leidde tot het besluit binnen de ploeg om hem überhaupt niet meer op te stellen.

In een vraaggesprek met Ouest-France kijkt Coquard nog een keer terug op deze bewogen periode. “Ik heb de ploeg al die jaren veel gegeven, en ben nog altijd van mening dat ik oneerlijk ben behandeld. Ik probeerde mezelf wijs te maken dat het me niet veel deed, maar dat was slechts schijn. Ik voelde de pijn en het verdriet. Ik ben nu echter blij dat ik bij Vital Concept zit. Ik voelde vanaf het begin namelijk het vertrouwen van de renners en de staf. Het vertrouwen wat ik aan het einde van mijn verblijf bij Direct Energie niet meer voelde.”

Met een rugzak vol ervaringen, wil de spurter in 2018 schitteren voor zijn nieuwe werkgever. Een probleem is wel dat Vital Concept een ProContinentale ploeg is, en dus niet op voorhand zeker is van deelname aan koersen van het hoogste echelon als Parijs-Nice en vooral de Tour de France. Reden voor Coquard om al vanaf het prille seizoensbegin op punt te staan. “Om zeker te zijn van een wildcard voor de Tour, moeten we al presteren in de allereerste wedstrijden van het seizoen. Het is van belang om aan organisaties te tonen dat we niet willen starten als opvulling, maar om de wedstrijd mee te bepalen en te winnen.”

Een van de wedstrijden waar Coquard maar al te graag aan de start zal willen staan, is de Amstel Gold Race. “De Amstel is mijn droomkoers. Ik zal het nieuwe seizoen echter beginnen in de Emiraten. Het eerste echte hoofddoel vormt Parijs-Nice. De Tour staat uiteraard ook hoog op mijn verlanglijstje. Ik kan me niet voorstellen dat we er niet aan de start zullen staan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we snel wedstrijden zullen winnen, en dan volgt de rest vanzelf.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

pjam4 2 december 2017 om 14:09

De optimist. Probleem kan zijn dat er nog 3 Franse pro continentale ploegen zijn, al vrees ik dat de Franse WT-koersen alleen deze 4 een wildcard geven. Veel concurrentie is er ook niet natuurlijk, ik vermoed alleen Wanty misschien.

Scott Sunderland 2 december 2017 om 14:51

Geen slechte renner als hij in vorm is. Maar de AGR ? Dat zal wel bij dromen blijven. Hij mag het proberen natuurlijk. Een beetje ambitie mag je hebben.

WernerFranke 2 december 2017 om 15:13

Op het nieuwe parcours verwachtte iedereen een sprint. Dit jaar gebeurde het niet, maar voor volgend jaar zie ik het toch opnieuw als grootste optie. In vorm moet hij in staat zijn om dan nog in het peloton te zitten, hoeveel zouden er in dat peloton nog sneller zijn dan hem? Matthews? Colbrelli? Kwiat? Zijn die echt zo veel sneller in een vlakke sprint?

Mathieu Moller 2 december 2017 om 15:28

Hij was op het oude parcours toch al een keer 5e ofzo? Winst is wel nog wat anders, maar hij kan de heuvels zeker wel aan.

vluggejapie 3 december 2017 om 07:26

Hoop dat ie erbij is in de Tour!

Imbatido 3 december 2017 om 12:08

Zijn ploeg moet eerst nog maar een wildcard voor de Gold Race zien te krijgen.

vanSpringel 3 december 2017 om 16:43

Wanneer ie een fietstrui met pailletjes aantrekt, gaat dat zeker lukken.

Samlambeej 3 december 2017 om 23:35

Direct Energie was wel een sterke ploeg. Goed blok en vaak mee in de finales. Maar dat deze gast, die mee spurt met de Groten der Aarde en ook nog eens hard tegen een heuvel op kan rijden, niet bij een WT-ploeg heeft getekend is gewoon ridicuul.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.