Bryan Coquard verslaat Raymond Kreder in Duinkerke

woensdag 4 mei 2016 om 17:00
Bryan Coquard verslaat Raymond Kreder in Duinkerke

Foto: Sirotti (archief)

Bryan Coquard heeft de eerste etappe in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De Fransman van Direct Energie versloeg Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) en Nacer Bouhanni (Cofidis) in een masasprint.

De vlucht van de dag bevatte vandaag één Nederlander. Kai Reus (Roompot Oranje Peloton) reed samen met Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) en Stéphane Poulhies (Armée de Terre) lange tijd voorop, maar ze kregen niet voldoende voorsprong. Het drietal werd op 35 kilometer voor het einde ingerekend.

Na de samensmelting volgden een hoop demarrages. Onder meer Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) probeerde ervan door te gaan, maar vluchters kregen steeds weinig ruimte van het peloton, dat vooral geleid werd door Direct Energie.

Bryan Coquard beloonde daarna het werk van zijn ploegmaten met een ritzege. De Fransman ging als derde de laatste bocht in, op 350 meter van het einde, en kon het daarna eenvoudig afmaken. Kreder, die in zijn wiel zat, kwam niet dichterbij, terwijl Bouhanni van te ver moest komen. De Cofidis-renner was zijn trein kwijtgeraakt.

In de etappe van donderdag wordt opnieuw een massasprint verwacht, ondanks de aanwezigheid van kasseienstroken in het begin van het parcours.

Dit artikel delen:

10 Reacties

TaDo 4 mei 2016 om 17:03

Kreder zat perfect gepositioneerd, maar op waarde geklopt door Coquard.

vlek 4 mei 2016 om 17:04

Kreder erg goed gebracht en naar een mooie tweede plek achter Coquard gesprint.

Cofidis had de laatste kilometers constant de controle, Soupe kwam als laatste man voor Bouhanni echter te vroeg op kop te zitten. Hij moest op 900 meter daardoor inhouden en werd overvleugeld door een tiental renners. Vervolgens koos hij een aardig moment om er weer overheen te gaan, maar voor Bouhanni was het zo goed als onmogelijk op dat moment zijn wiel te volgen.

chasse patat 4 mei 2016 om 17:07

1. Bryan Coquard
2. Raymond Kreder
3. Nacer Bouhanni
4. Bert Van Lerberghe
5. Kenny de Heas
6. Rudy Barbier
7. Daniel Hoelgaard
8. Benoit JArrier
9. Yannick Martinez
10. Francesco Chicci

StonedCamel 4 mei 2016 om 17:11

Kreder pakt zo door het seizoen heen heel wat ereplaatsen en is bezig aan een prima seizoen, maar het zou toch mooi zijn als hij eens een keer kan winnen.

Sebas 4 mei 2016 om 17:25

Wéér net niet. Raymond ‘Ereplaats’ Kreder: ik gun hem (en Roompot) een overwinning. Heb vertrouwen dat hij er nog wel eentje gaat pakken!

Hakkie2 4 mei 2016 om 17:28

Gaat heel lekker met Direct Energie. Sinds de bakkertjes van Brioche heeft dit team bij mij al een hele hoge gunfactor. Mooi dat ze het steeds beter gaan doen, ze zijn in steeds meer koersen een belangrijke factor.

chasse patat 4 mei 2016 om 17:58

Ik heb de indruk dat Kreder een topper is in het zich plaatsen in een sprint. Knokte zich naar het goede wiel. Mist alleen de pure snelheid die een Groenewegen weer wel heeft.

DeGroteMolen 4 mei 2016 om 18:44

Ook mooi dat Reus zich gelijk weer laat zien van voren voor zijn nieuwe ploeg.

maklukzat 4 mei 2016 om 20:50

@cp Daar kon je wel eens gelijk in hebben. Is altijd goed voor een ereplaats, maar kan het verschil met de rest niet maken. Durf heeft hij wel.

Romāns Vainšteins 4 mei 2016 om 20:53

Dan moet kreder eens met kleinere groepjes aan zien te komen ipv steeds op die sprints te gokken.

Headlines

Materiaalzone

Populair