Coquard klopt Bouhanni in Vierdaagse van Duinkerke

donderdag 5 mei 2016 om 17:09
Coquard klopt Bouhanni in Vierdaagse van Duinkerke

Foto: Sirotti (archief)

Bryan Coquard heeft de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De renner van Direct Energie won na een rit van 188,3 kilometer de massasprint. Gisteren won hij al de openingsrit. Raymond Kreder was op een zevende plaats de beste Nederlander.

In Noord-Frankrijk reed de Nederlander Sjoerd van Ginneken (Roompot Oranje Peloton) vandaag in de aanval. Samen met de Litouwer Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale), de Fransman Félix Pouilly (Roubaix Lille Métropole) en de Belgen Xandro Meurisse (Crelan-Vastgoedservice) en Lander Seynaeve (Wanty-Groupe Gobert) maakte hij deel uit van de vlucht van de dag.

De rit verliep volgens een klassiek scenario. Het peloton maakte geen haast om de vluchters in te rekenen. De voorsprong van de kopgroep bleef lang rond de twee minuten, maar op 25 kilometer van het einde volgde een hergroepering.

Op elf kilometer van het einde probeerde Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) nog een massasprint te voorkomen, maar zijn poging was onsuccesvol. Het peloton hield hem op de lange, rechte wegen richting de finishplaats in het zicht. Op vijf kilometer van de finish werd hij ingerekend.

In de straten van Aniche werd er gesprint om de dagzege. Coquard ging de sprint vroeg aan. Bouhanni kwam te laat en wist zijn landgenoot niet meer bij te halen. Met een halve fietslengte voorsprong kwam Coquard voor de tweede dag op rij als eerste over de finish.

Dit artikel delen:

21 Reacties

nasibal 5 mei 2016 om 17:13

Willie Wartaal zou zeggen:

Bouhanni kwam zo hard!

r525 5 mei 2016 om 17:15

Ongelofelijk hoe Direct Energie bezig is, uit mn hoofd gezegd nu al overwinning nummer 15 dit seizoen.
Heerlijk hoe volgens sommige reaguurders teams als Roompot ongeveer wel net zo goed waren, en dat mensen vonden dat dit team toch weinig toevoegde en maar beter kon stoppen…

klootje kriekeljon 5 mei 2016 om 17:18

R525 jij bent als Europcar-adept gewoon mee over gegaan zie ik? Een vraagje, waar staat R525 in jouw naam voor? Heb een racefiets met dat type in de schuur staan.

nasibal 5 mei 2016 om 17:21

14 Overwinningen, waarvan Voeckler een 2 in 1 was min of meer.

4 daarvan zijn van Petit in een niet noemenswaardige koers. Verder is met met name Coquard die ze aan elkaar rijgt. (En Voeckler in de wat kleinere koersjes, maar vooruit, verdient respect).

Om Coquard nu ‘een heel team’ te noemen… Dat is een beetje hetzelfde als TLJ een topteam noemen wanneer Vanmarcke 2 monumenten had gepakt.

r525 5 mei 2016 om 17:28

@klootje
Sinds de overwinning van Voeckler in de TDF van 2009 ben ik wielrenner gaan volgen, en heb er nooit over getwijfeld om Voeckler / Bernadeau in de steek te laten ;)
R525 is iets wat ik rond mn 12e bedacht heb als combinatie van mij voorletter en favoriete getallen haha, toeval dat het dan op je racefiets staat!

r525 5 mei 2016 om 17:35

@nasibal
Als een team in de breedte de toppers niet kan steunen zullen de toppers heus nog wel een aantal overwinningen pakken, maar niet zoveel.

Chrys 5 mei 2016 om 18:10

Petit met een monsterlijke lead-out en Coquard die het weer afmaakt. Zag er goed uit!

markd 5 mei 2016 om 18:14

@r525 +1
de generatie jongeren bij de Fransen , niet alleen bij Direct Energie , kan straks potten breken

DonQ. 5 mei 2016 om 20:33

Voorspelbaar koersverloop en keuze uit 2 winnaars.

Normaliter spoel ik deze opnames van Eurosport voor 3/4 door maar vandaag bleek de niet echt welbespraakte heer Traksel “zijn eigen” ziek te hebben gemeld. Zijn vervanger, wiens naam me nog steeds niet duidelijk is, maakte er met zijn intelligentie en kennis een aangename 1,5 uur uitzending van. Zelfs Jose Been leek naar een acceptabel niveau getild door de onbekende co-commentator. Een aanwinst voor Eurosport, wie was dat?

AZH 5 mei 2016 om 21:31

Nick Stöpler

SolerEritrean 5 mei 2016 om 21:36

@nasibal

Nogal een dwaze reactie. Coquard wint omdat hij over een heel team beschikt.Helemaal niet zoveel overwinningen komen van hem; 6 overwinningen van de 15 komen van Coquard, 4 van Petit (weliswaar in Gabon), Voeckler won twee gerenommeerde rittenkoersen(incl. koninginnenetappe) en ook Chavanel pikte er eentje mee. Dank aan Procyclingstats.

DonQ. 5 mei 2016 om 21:48

@AZH
Mijn dank, genoteerd.

nasibal 5 mei 2016 om 22:00

@SolerEritrean

Quote:
Nogal een dwaze reactie

Nogal een heftig statement, zeker als je vervolgens eigenlijk mijn punt alleen maar bevestigd.

Quote:
Coquard wint omdat hij over een heel team beschikt

Coquard is een fantastische coureur die deze koersen (prima koersen, maar nog steeds relatief klein) ook echt wel had kunnen winnen in een willekeurig ander (minder sterk?) team. Groenewegen had hier ook prima kunnen winnen, was dat dan door zo'n sterk team geweest?

Quote:
Helemaal niet zoveel overwinningen komen van hem; 6 overwinningen van de 15 komen

6 van de 14 vind ik toch een zeer aardig aandeel. Zeker als er in die 15 ook 4 overwinningen zijn die in een zeer matige koers zijn behaald. Zoals je zelf ook al aangeeft.

De overwinningen van Chavanel en Voeckler (beide ook steengoede coreurs, dus niets ten nadele van hen) zijn daarmee behaald door renners die over het algemeen hebben laten zien op eigen houtje te kunnen operereren. Sterker nog, daar ligt hun kracht: aanvallen.

R525 haalt het hoge aantal overwinningen aan als argument waarom Direct Energie zoveel beter zou zijn dan Roompot. (De mening dat het een team is dat beter opgedoekt kan worden deel ik overigens ook niet, wat dat betreft sta ik aan zijn kant). Alles wat ik wil aangeven is dat dit wat overtrokken is en misschien meer gerelativeerd dient te worden. Direct Energie beschikt over enkele geweldige toppers die garant staan voor een aantal overwinningen, zéker op het niveau waar zij op rijden, en zéker als een van die toppers een sprinter betreft. Die leveren nou eenmaal meer overwinningen op dan andere types. Over het team hoeft het niets te zeggen en is wat dat betreft een non-argument. M.a.w: Hetzelfde als TLJ met Vanmarcke en Gesink (Groenewegen moet nog laten zien deze lijn door te kunnen trekken. Een team van een relatief laag niveau, met enkele toppers. Zonder de toppers was het niets.

Kortom: Overwinningen van deze toppers, op dit punt in het seizoen, in voor een deel toch mindere koersen, als argument aanhalen waarom het team toch beter is dan een hoop riepen, is wat voorbarig. Daarmee is mijn reactie denk ik verre van dwaas. Oók als je het er niet mee eens bent.

r525 5 mei 2016 om 22:28

@nasibal
Hoeveel respect ik ook heb, en hoe (vooral Voeckler) me ook verbaasd, zonder een goede basis en training van Bernadeau hadden we (ja zo'n fan ben ik) nooit zoveel gewonnen.
Petit leeft dit jaar helemaal op, Duchesne laat zien niet alleen met de kasseien overweg te kunnen en de jonge doorstromers komen ook tot hun recht.
Een klein voorbeeld, Rolland trainde zogenaamd in de jaren 80 ( statement Cannondale) , heeft nooit zo slecht gepresteerd…

r525 5 mei 2016 om 22:31

@nasibal
Overigens, het aantal mensen dat überhaupt iets positiefs kan zeggen keer een Frans team (en vooral Direct Energie) is op wielerflits ongeveer op een hand te tellen.

nasibal 5 mei 2016 om 22:38

@R525

Begrijp me niet verkeerd. Het was absoluut niet mijn bedoeling om me specifiek negatief uit te laten over het team. Ik ben wel van mening dat het, hoe je het ook went of keert, toch een van de zwakkere teams is, maar dat zou in de toekomst prima bij kunnen draaien als enkele jonge jongens zich (blijven) ontwikkelen. De overwinningen aanhalen om de criticasters de mond te snoeren vond ik wat te kort door de bocht. Dáár reageerde ik op. Die overwinningen zeggen mij namelijk niets over het team.

Dat Petit sterk presteert dit seizoen moge duidelijk zijn. Hij kwam als groot talent dus ben ook erg blij om dit zo te zien. We moeten echter niet vergeten dat hij het nu op een treetje lager laat zien. Ook Vermeltvoort leeft weer helemaal op en Bol was ook zeker niet slecht in Kroatië.

Dit team zou best een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan en heeft daarnaast absoluut z'n charme. Ik snap dan ook best dat je er groot fan van kan zijn. Hetzelfde vind ik echter van Roompot. Een team dat jij in jouw post dan toch weer, tussen de regels door, ver onder "jullie" plaatst.

r525 5 mei 2016 om 22:46

@nasibal
Mijn negativiteit komt waarschijnlijk door de (voor mij ondoorgrondelijke) chauvinistische kant van wielrennen die hier wordt gesupport. Ja ik weet dat het .nl is, maar het vlaggetje zegt niets over de renner.
Want laat ik even het excuus van de gemiddelde Lotto Jumbo supporter hier aanvoeren, het budget is vele malen lager. Daarnaar begrijp ik het oneindige gehaat tegen Voeckler hier nooit (700.000 euro Codidis tegen 400.000 euro Europcar), over budget gesproken nooit.

r525 5 mei 2016 om 22:51

Vermeltvoort wordt overigens nooit (zeker met 2x pech en heel veel kopwerk) tiende in Parijs Roubaix.

nasibal 5 mei 2016 om 22:56

Je bedoelt eigenlijk te zeggen: "Iedereen is er (overdreven) voor, dus ik ben er (overdreven) tegen?

Ik schaar me achter je constatering hoor, maar wat kunnen die ploegen er aan doen dat ze veelal door huis-tuin-en-keuken-volgers worden beoordeeld? Overigens het budget is geen excuus wel maar een zeer relevant argument om te onderbouwen dat de verwachtingen van de gemiddelde beperkt-denkende afkraker simpelweg te hoog liggen. Ook dat is namelijk een gegeven.

Wat Vermeltfoort betreft: Juist PR is een wedstrijd die wemelt van de one-hit-wonders door de jaren heen. Waarom zou Vermeltfoort er daar niet een van kunnen zijn, en zou Petit op herhaling kunnen? Mogelijk wel hoor, ik help het je hopen, maar ook dit is natuurlijk geen waterdicht argument om iets aan te tonen.

r525 5 mei 2016 om 23:06

@nasibal
Ben het helemaal met ‘je moet je niet verlagen tot’. Maar ik moet toegeven dat het best lastig kan zijn, zeker omdat dit team het er constant onterecht van langs krijgt hier. Ik ben namelijk ook de eerste om zich te melden als ze het slecht doen. En dat mis ik hier altijd een beetje.
Ik ben je het met je eens dat hier te veel verwacht wordt voor het budget van TLJ, maar een compliment voor de budget/prestatie verhouding van Direct Energie hoor ik hier nooit….

Lalsacien 6 mei 2016 om 00:04

Het is trouwens BernaUdeau…

Headlines

Materiaalzone

Populair