Cookson: “UCI is tevreden, maar het heeft lang geduurd”

dinsdag 14 juni 2016 om 19:10
Cookson: “UCI is tevreden, maar het heeft lang geduurd”

Foto: Sirotti

De uitspraak van de Spaanse rechter dat de bloedzakken in Operación Puerto geanalyseerd mogen worden, is bij de UCI uiteraard in goede aarde gevallen “We juichen de beslissing toe, al is het spijtig dat het zo lang heeft moeten duren”, zegt UCI-voorzitter Brian Cookson in een korte verklaring.

Samen met de andere instanties zal nu worden onderzocht hoe de analyse van de bloedzakken in zijn werk moet gaan en wat de juridische mogelijkheden zijn. Dat laatste lijkt op papier lastig, omdat de verjaringstermijn van tien jaar is verstreken.

Ook het WADA legt zich niet zomaar neer bij de straffeloosheid van eventuele dopingzondaars. De mondiale antidopingorganisatie hoopt dat er sprake kan zijn van specifieke omstandigheden waarin de verjaringstermijn pas begint te lopen aan het eind van een reeks overtredingen. “We zijn blij dat we toegang krijgen tot dit cruciale bewijsmateriaal”, concludeert voorzitter David Howman. “Al zijn we ontsteld dat het zo lang duurde om deze beslissing af te dwingen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

schipperaar 14 juni 2016 om 19:18

Buit verdeeld, tijd ver streken, iedereen tevreden. Op naar de volgende verjaringstermijn.

0
robotour 14 juni 2016 om 19:34

Mooi verjaard, kan je ook het bewijsmateriaal laten verdwijnen toch. Telkens oude koeien proberen uit de sloot te halen zit niemand op te wachten. Gewoon maximale termijn van 2 jaar stellen voor het bewaren van monsters.

0
UrbanSteel 14 juni 2016 om 19:44

Verjaringstermijn op 25 jaar zetten , laat ze de rest van hun leven maar peentjes zweten de bedriegers .

0
Spruch 14 juni 2016 om 19:52

Lijkt me niet dat dit juridisch is verjaard. De procedures om die bloedzakken te krijgen zijn al jaren geleden begonnen. Lijkt me dat die procedures de termijn opschorten in het geval ze gunstig uitvallen voor de vragende partijen. Ik zou dat in ieder geval zeker in geding brengen. Vindt dat de WADA en UCI niet echt uitblinken in juridisch vernuft dat ze dat niet allang hebben gedaan.

0
Roberto 14 juni 2016 om 19:53

Hoop dat ze nog wat vinden om buiten de verjaringstermijn om te kunnen straffen. Het zou toch van de gekke zijn dat door toedoen van de Spaanse justitie valsspelers vrijuit gaan..
Trek die oude koeien maar uit de sloot, zodat het een waarschuwing is voor huidige en toekomstige valsspelers. Je gaat nooit vrijuit..

0
Chaba 14 juni 2016 om 21:16

Kan Heras zijn Vuelta overwinning die hij heeft gewonnen, afgenomen is en weer terug gegeven is wederom afgeven hahaha… Hoe treurig is dat.

0
vanSpringel 14 juni 2016 om 21:16

Nu lijkt het op een overwinning, maar wat gebeurt er nu ?…………. helemaal niks !

0
Greg4ever 14 juni 2016 om 21:18

Waar zijn al die zakken van de voetballers en tennissers toch gebleven? Of zijn die wel 'per ongeluk' al vernietigd?

Edit zie nu dat dit ook al in het andere draadje is geconcludeerd. ..uiteraard :-)

0
SolitaryShell 14 juni 2016 om 21:57

@Greg4ever

Dat zijn ’technische sporten’, daar heeft doping geen zin.

Kuch.

0
Polleke 14 juni 2016 om 21:58

Als de juridische waarde nihil is blijft er natuurlijk wel de morele plicht om de namen van de zondaars publiek te maken…we hebben dan niet voor niks 10 jaar gewacht….

0
Romāns Vainšteins 14 juni 2016 om 22:06

Beetje streepjes zzetten op wiki, wat een farce, jaja Scarponi heeft de giro gewonnen,,,…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone