Cookson: “Ik ben blij dat Armstrong mij niet steunt”

donderdag 29 juni 2017 om 13:28
Cookson: “Ik ben blij dat Armstrong mij niet steunt”

foto: Sirotti

Lance Armstrong mengde zich vorige week in de strijd om het voorzitterschap van de UCI met een opvallende tweet. Hij schreef ‘ABC’, Anybody But Cookson, nadat David Lappartient bekend maakte mee te doen aan de verkiezing. Ook Johan Bruyneel, de voormalig ploegleider van Armstrong, haalde op Twitter uit naar de huidige UCI-voorzitter. Cookson reageert vandaag in gesprek met Cyclingnews op deze teksten: “Ik ben blij dat deze mensen mij niet steunen.”

“Ik zou graag willen geloven dat dit een teken is dat ik het juiste doe”, aldus Cookson. “Ik weet dat mensen uit het verleden proberen om steun te creëren voor David, maar ik heb er vertrouwen in dat niemand uit de internationale wielerfamilie de UCI terug wil brengen naar roemloze tijden. Op mijn website staan steunbetuigingen van een aantal erg goede mensen, zoals Travis Tygart, Rochelle Gilmore en Jamie Fuller. Ik heb bovendien de steun van veel renners en ploegen. Dat spreekt volgens mij boekdelen.”

Cookson was verrast om te horen dat Lappartient zich kandidaat stelde. “Hij heeft nooit iets tegen mij gezegd. David is vier jaar lang vicevoorzitter van de UCI geweest. Als er zaken waren waar hij ontevreden over was, had hij die toen kunnen opbrengen. Hij heeft deelgenomen aan alle besluiten van het UCI Management Committee, dus ik ben verbaasd waarom hij nu deze uitdaging aangaat. Wellicht wil hij dat de wielersport weer teruggaat naar hoe het vroeger was.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

Romāns Vainšteins 29 juni 2017 om 13:31

Lekker type van profileren > ‘Kijk deze stouterds mogen me niet, kijk deze lieverdjes mogen me wel’

0
montventoux 29 juni 2017 om 13:44

Polemiekje tussen 3 gefrustreerdo’s. Cookson reageert als een klein kind. Bruyneel trouwens ook. En Armstrong heeft altijd gelijk. Immers.

0
roveroog 29 juni 2017 om 13:47

Misschien slim als mannen als Armstrong en Bruyneel zich niet meer profileren in dit wereldje?

0
Kingstown 29 juni 2017 om 14:00

Vroeger toen renners nog een “gewone” Nationale kampioenschapstrui droegen. Toen we nog “gewoon” 10 renners per ploeg aan de start hadden bij elke grote ronde en we nog geen weatherprotocol hadden en we “gewoon” doorfietsten als er wat druppels vielen of het koud was. Toen we ons nog niet druk maakten om mode of rondemissen en er “gewoon” in of rond het eigen land gestart werd ipv exotische oorden die niets van doen hebben met de ronde in kwestie. Toen wielrennen nog voor iedereen te zien was vrij van reclame of decoders.

Prima dat Cookson daar niet meer naar terug wil, maar ik als liefhebber wel.

0
Koersmaniak 29 juni 2017 om 14:11

Cookson reageert weinig inhoudelijk.
Ik zie niet in wat er voor het wielrennen de afgelopen 4 jaar verbeterd is. Het enige wat ik zie zijn enkele koersen die WT geworden zijn. De kalender is niet geoptimaliseerd, teams hebben het nog steeds moeilijk om sponsors te vinden en krijgen amper inkomsten van tv, wielerkoersen verdwijnen nog steeds van de kalender wegens financiele problemen, de koers is er niet veiliger op geworden..

0
mollemarijden 29 juni 2017 om 14:16

Dit gaat Cookson winnen want Lance wie wil daar nog iets over horen.

0
Poeksel 29 juni 2017 om 14:23

De volwassen manier om te reageren:

“Ook Lance Armstrong heeft recht op een mening.”
“Het is goed dat er een tegenkandidaat is, zo hebben mensen iets te kiezen.”

0
west 29 juni 2017 om 14:31

@Koersmaniak
Ik vind de man persoonlijk een eikel, maar hij heeft alles gedaan en hervormd wat hij 4 jaar geleden in zijn manifest heeft beloofd (al was dit vrij summier). Dus daar kan je weinig over zeggen. Met name de WT voor dames vind ik wel een puntje waard…

0
Jacco van Stierop 29 juni 2017 om 14:35

Begrijp de relevantie niet zo van die tweetjes van Bruyneel en zijn boevenmaat. Elke aandacht voor die twee is verspilde moeite.
De weinig doortastende Cookson mag van mij weg, WT is een topzwaar gedrocht geworden en de veiligheid is nog steeds een heikel punt.

0
josi 29 juni 2017 om 14:49

Lijkt me wel een beetje laag bij de grond van Cookson om Lappartient zonder verder bewijs weg te zetten als iemand die terug naar het verleden wil. Ik vind juist dat hij het zou moeten verwelkomen dat er een tegenkandidaat is. Dat is het kenmerk van een open en democratische structuur. En daar is niets ouderwets aan.

0
schipperaar 29 juni 2017 om 14:57

De modern man jakhals heeft vast nog nooit een band geplakt.
Doet alsof hij ipv de commerce de sport heeft vernieuwd maar draagt nog een bril uit de jaren ’60.

0
UrbanSteel 29 juni 2017 om 14:59

@Kingstown
+***** ( vijf sterren voor je reactie ) . :)

0
assen 29 juni 2017 om 15:28

Armstrong is nu heel geloofwaardig; ABC. Weg met die Cook(enbakker)son.

0
Tinkerbell 29 juni 2017 om 15:34

Een van de beloftes van Cookson die mij is bijgebleven was minder WT races en geen overlap tussen WT races.
Nou daar is niet veel van terecht gekomen. Het is juist alleen maar meer geworden. Van mij mag Lappartient het proberen.

0
Rondo 29 juni 2017 om 15:43

@ Mollema rijden. Ik zie liever Lance dan Cockson (!) Lance begrijpt beter wat een peleton professionals nodig heeft.
Ook Bruineel is beter in het bereiken van de doelstellingen.
Dit alles heeft niets met oud of nieuw te maken, maar wat het beste is voor het wielrennen.

0
Spinergy 29 juni 2017 om 15:48

Cookson wil liever alleen kandidaat zijn kennelijk

0
achtpuntzes 29 juni 2017 om 16:13

met risico dat mijn reactie ge-edit wordt:

wat een ongelooflijke lul is die Cookson zeg! hij suggereert gewoon dat zijn tegenkandidaat terug wil naar het oude wielrennen inclusief renners bomvol dope. ga gewoon je eigen punten propageren in plaats van je tegenkandidaat in diskrediet te brengen.
nogmaals, wat een zakkenwasser is die Cookson!

0
TykkeThor 29 juni 2017 om 16:26

@Kingstown
Ja, het wielrennen was 35 jaar geleden echt veel toegankelijker om te kijken. Geloof je het zelf?

0
schipperaar 29 juni 2017 om 16:48

@tt
Er was weinig tijd om te kijken, radio tour de france op het werk en ’s avonds 20 min studio tour de france, samenvatting ipv uren lang niks en geklaag over reclame die nog leuk was met Loekie, asjemenou.

0
Krentenbol 29 juni 2017 om 16:53

@Kingstown en toen het ook “gewoon” was om aan de bloedzak te hangen, toen het ook “gewoon” was om alles wat op de verboden lijst stond te gebruiken, daar moet je uiteraard als liefhebber niet naar terug willen. Wil je dat het wielrennen blijft bestaan, dan hoort daar commercie bij, het is blijkbaar niet meer rendabel zonder reclame of decoders. Als wielrennen kijken je hobby is moet je daar iets voor over hebben. Dat kan zijn reclame’s voor lief nemen of betalen voor de sport. Mijn hobby is zelf fietsen, daar geef ik ook geld aan uit.

Natuurlijk is er van alles te zeggen over bepaalde aspecten die je opnoemt, maar sommige zijn gewoon niet meer van deze tijd. We weten allemaal wat het gevaar is van 200km fietsen met -10 en sneeuw. Dat moeten we ook niet willen. We gaan allemaal lekker hypocriet lopen doen als er een renner van zijn fiets afgereden wordt door een motard, maar een weatherprotocol is uit den boze, dat slaat natuurlijk nergens op.

0
Mathieu Moller 29 juni 2017 om 16:54

@8.6
Het ergste is eigenlijk nog dat hij geen enkele grond heeft om te suggereren dat Lappartient teruguit wil. Lappartient heeft dit nergens gezegd (voor zover ik weet) en verdient het dus ook niet om deze opmerking van Cookson te krijgen. Verder ben ik het wel met Rondo eens dat Lance en Bruyneel zeker wel weten wat er speelt in een peloton. Ideaal zou eigenlijk zijn om Armstrong tot hoofd van het WADA te benoemen. Als iemand alle ins and outs van doping kent, is hij het wel.

0
inlinewout 29 juni 2017 om 17:08

Cookson shockeert me met ieder woord wat hij hier zegt:

Quote:
“Hij heeft nooit iets tegen mij gezegd."

-> Hoezo had dat gemoeten dan? Cookson doet alsof hij slachtoffer is van de kandidatuur van Lappartient.

Quote:
"David is vier jaar lang vicevoorzitter van de UCI geweest. Als er zaken waren waar hij ontevreden over was, had hij die toen kunnen opbrengen."

-> Lappartient heeft gewoon het RECHT om zich kandidaat te stellen. Of hij nou wel of niet ontevreden is, hij kan zelf zin hebben in die job, hij kan denken dat hij het beter kan, hij kan allerlei motivaties hebben die niets met ontevredenheid te maken hebben. Hij zet Lappartient hier weg als iemand die niet durft te zeggen wat hij ergens van vindt.

Quote:
"Hij heeft deelgenomen aan alle besluiten van het UCI Management Committee, dus ik ben verbaasd waarom hij nu deze uitdaging aangaat.

-> Meer van hetzelfde. Hieruit blijkt niet dat hij Lappartient even persoonlijk benaderd heeft nadat hij zich kandidaat stelde en om te informeren naar zijn motivatie. Een goede voorzitter zou dat in mijn ogen wel doen! Die zou zijn opponent op sportieve wijze succes wensen en welkom heten in de race om het voorzitterschap.

Quote:
"Wellicht wil hij dat de wielersport weer teruggaat naar hoe het vroeger was.”

– Wellicht blahblahblah. Hij heeft duidelijk niet geïnformeerd, speculeert en begint met natrappen voor de race goed en wel begonnen is. In mijn ogen maken zulke speculaties iemand ongeschikt voor deze job.

In de inhoudelijke verschillen tussen de kandidaten heb ik mij niet verdiept. Maar deze opmerkingen van Cookson wijzen er niet op dat hij de eigenschappen van een goede voorzitter bezit.

0
KnightBiker 29 juni 2017 om 22:16

Erg makkelijk negatief reageren van de heren hier, maar als je het puur objectief bekijkt is er veel verandert de laatste paar jaar. (het is de vraag of dat zonder Cookson niet zou zijn gebeurt maar toch..)
– Het dames wielrennen zit eindelijk in de lift: Meer ploegen, meer prijzen geld, veel meer wedstrijden en vaak LIVE! te zien via Youtube (gratis!)
– Cyclocross: wereldbeker wordt LIVE uitgezonden op youtube voor heel de wereld, er zijn wat wedstrijden bijgekomen in de VS, en dames cycloross is vaak zowaar spannender dan bij de heren!
– Slecht weer protocol: wordt steeds vaker toegepast, en terecht.
– nieuwe wedstrijd formules krijgen een kans, een paar nieuwe wedstrijden in Engeland lijken blijvertjes;
Wat nog niet goed gaat:
de veiligheid, gevallen als Stig Broecx komen helaas iets te vaak voor. (ieder geval is er 1 teveel natuurlijk) Organisatoren die de fout in gaan moeten harder aangepakt.
TV gelden blijven be de ASO en de ander organisatoren, waardoor verdere commercialisering van de wedstrijden van de mannen tegen gehouden wordt. (maar ja de ASO is machtiger dan de UCI)

Verder zoals Mathieu Moller aangeeft: Lappartient heeft het recht om zich kandidaat te stelllen. maar laten we Cookson alsjeblieft beoordelen op wat hij belooft ooit heeft en de huidige staat van het wielrennen, en een aantal zaken gaan echt beter dan 4 jaar terug.
@schipperaar – ik heb Cookson weten zien fietsen op een velodrome, nu ja dat doe je niet als je er nooit op gezeten hebt. en verder vond ik je opmerking jegens de man laag, op de man en vooral niet inhoudelijk. (wat maakt het uit wat voor bril iemand op heeft?)

en verder is het tijd voor een mooi-weer-protocol

0
schipperaar 29 juni 2017 om 23:17

@kb
Gun ieder zijn vak maar zie liever mensen als Schenk en van Breukelen aan het roer die de sport kennen, het klappen vd zweep op hoog niveau maar ook de mens kennen achter de sportman, dat idee heb ik bij Hein nooit gehad en ook bijCookson niet, zich mengen onder de sporters zoals een baas op de werkvloer.
Juist Armstrong zou misschien best een aanwinst zijn want hij kent als geen ander de mazen in het net.

0
KnightBiker 30 juni 2017 om 00:05

@schipperaar
Wederom zo'n met de onderbuik sentimenteel ingegeven stelling. Het is leuk als je iemand uit het veld kan aanstellen, maar denk je echt dat veel wielrenners op dat baantje zitten te wachten?
Armstrong misschien, als dat doping doek niet was gevallen had hij zich langzamerhand kunnen opmaken voor het presidentschap van de VS. Zie je het voor je? zeker nu met Trump?Onderbuikgevoelens zijn een slechte raadgever.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone