Cookson gaat zich inzetten voor uitbreiding La Course

maandag 24 juli 2017 om 13:15
Cookson gaat zich inzetten voor uitbreiding La Course

Brian Cookson hoopt dat ASO bereid is om La Course in de toekomst uit te breiden. De voorzitter van de UCI schrijft op zijn website dat hij met de organisator van de wedstrijd de mogelijkheden gaat bespreken.

“We hebben andermaal gezien dat vrouwen kunnen koersen in het hooggebergte. Ik zal met ASO de mogelijkheden bespreken om de betrokkenheid van vrouwen in de Tour uit te breiden, zodat we de kalender voor het vrouwenwielrennen optimaal kunnen benutten”, geeft Cookson aan.

Bij de mannen heeft Cookson ‘een van de meest opwindende Tours ooit’ gezien. “Ik wil iedereen feliciteren met een van de spannendste en opwindendste edities ooit”, aldus Cookson. Hij benadrukt dat er de afgelopen maand veel gedaan is om bedrog tegen te gaan. “De UCI neemt technische fraude erg serieus. We hebben er hard aan gewerkt om degenen die een oneerlijk voordeel zoeken, voor te blijven. We hebben elke dag in samenspraak met ASO en de Franse autoriteiten controles gedaan om technische fraude te detecteren.”

Daarnaast blijft de strijd tegen doping een speerpunt. “Onze samenwerking met WADA en het Franse anti-dopingagentschap AFLD versterkt ons vertrouwen dat we de strijd tegen doping aan het winnen zijn. We blijven uitgebreid testen in al onze disciplines om ervoor te zorgen dat iedereen die in de verleiding komt om vals te spelen, weet dat hij gepakt wordt.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

skylimit 24 juli 2017 om 13:21

Die man moet nodig naar de opticien met zijn opmerking “een van de opwindenste touren” gezien te hebben. Lekker zichzelf op de borst kloppen…

skylimit 24 juli 2017 om 13:26

Er was in het verleden toch al eens een Tour de France voor vrouwen. Zet deze weer gewoon op de agenda – natuurlijk daarbij zo goed mogelijk rekening houdend met al bestaande koersen voor vrouwen in deze periode en data op de wielerkalender. Maak er eventueel een 7-9 daagse koers van.

Sephiroth 24 juli 2017 om 13:27

Tour voor vrouwen en anders iig een sprint deel eraan toe voegen met fikse bonis voor de top 10.

michielbrands 24 juli 2017 om 13:28

Meneer Cookson, u bent van de UCI, LaCourse is nu de week na de Giro donna… Volgens mij moet u helemaal niet willen dat dit een week koers wordt.

Volgens mij moet je kijken hoe je zo’n type koers kan creëren zonder dat dit ten koste gaat van de reeds bestaande koersen welke al jaren een mooi platform voor vrouwen bieden. Dat het een (groot) voordeel qua publiciteit is dat vrouwenkoersen gecombineerd worden met mannenkoersen snap ik volledig, maar je moet wel de agenda in de gaten blijven houden, en met de huidige agenda is een uitbreiding van LaCourse niet wenselijk lijkt mij. tenzij ze het voor elkaar krijgen op de Giro Donna parallel aan de mannen Giro laten lopen, dan zou je een win win situatie kunnen creëren.

josemanuelfuente 24 juli 2017 om 13:49

Zieltjes winnen voor de verkiezing

ronddraaien 24 juli 2017 om 14:04
Quote:
“We hebben andermaal gezien dat vrouwen kunnen koersen in het hooggebergte.”

Wat had hij dan verwacht, dat ze de laatste kilometers te voet gingen doen?

Kosmonaut 24 juli 2017 om 14:19
Quote:
Bij de mannen heeft Cookson ‘een van de meest opwindende Tours ooit’ gezien. “Ik wil iedereen feliciteren met een van de spannendste en opwindendste edities ooit”, aldus Cookson.

Meneer Cookson heeft of andere ronde of een herhaling van een Tour uit het verleden zitten kijken? Als hij het daadwerkelijk over de Tour 2017 heeft maakt zich onsterfelijk belachelijk. Kan je toch niet serieus nemen deze opmerking….

Tja, over die vrouwenkoers…. Laat ze alsjeblieft ergens 3 weken koersen, zijn we van dat gezeur af.

Cayolle 24 juli 2017 om 14:37

Zijn uitspraak zal ongetwijfeld iets te maken hebben met aanstaande verkiezingen, maar in ieder geval een goede zaak dat hij zich ervoor gaat inzetten dat La Course uitgebreid wordt. Inderdaad moet wel rekening gehouden worden met bestaande koersen zoals de Giro Rosa. Kan de Giro Rosa eventueel vroeger gereden worden? Combinatie van Giro Rosa met de Giro voor mannen zou inderdaad ook een mogelijkheid zijn, zeker als dat zou betekenen dat je hier ook live beelden gaat zien in andere landen dan Italië. Maar het moet allemaal wel mogelijk zijn in het koersprogramma voor de vrouwen.

Sephiroth 24 juli 2017 om 14:46

Cayolle dat lijkt mij wel het mooiste hoor, Vrouwen gewoon een deel van de Giro laten rijden en een deel van de tour. Anderzijds hebben meerdere hier wel gelijk met een mogelijk overvolle kalender.

Pietertje2 24 juli 2017 om 14:50

Dat hij eerst eens een goede wedstrijd jury regelt.
Teveel slechte beslissingen gezien deze Tour.

Chasse_patate 24 juli 2017 om 15:05

Hij bedoeld de saaiste tour in jaren. Heb mensen onterecht gediscalificeerd zien worden, geen aanvallen in de bergen gezien, veel te veel vlakke sprintettapes en weinig tot geen aanvallers die gewonnen hebben.

Nee meneer Cookson. Deze tour was alles behalve spannend. De Giro die was spannend. Dat ze volgend jaar daar maar eens een voorbeeld aannemen.

De mont Ventoux en de alph d’huizes moeten minimaal elk jaar in de tour zitten. Dan maak je de ronde de grootste van het jaar.

Guushovd 24 juli 2017 om 15:09

Mensen hij zegt toch weinig verkeerd? Dat hij het een van de opwindendste tours ooit vond, is misschien een beetje overdreven, maar dan nog dat mag hij zelf weten.

debarreman 24 juli 2017 om 15:42

De gemiddelde WF-er komt, volgens de poll, tot een 6,4.
Nee, dit was niet een van de opwindendste Tours ooit.

Hoebele 24 juli 2017 om 15:53

Dit jaar was een prachtige gelegenheid geweest voor een 4-daagse La Course: Izoard, klassieke etappe, tijdrit en sprinten op de Champs. Ik hoop dat ze volgend jaar de laatste 4 of 6 etappes gelijk rijden met de mannen. Wellicht erna uitbreiden naar 9 of 10 dagen. De Giro Rosa (in 1e week) en Ronde van Thüringen (in 3e week, moest dit jaar al naar voor schuiven) zullen dan naar een andere datum moeten zoeken. En dat een koers als BeNe Ladies dan evt sneuvelt, vind ik geen probleem, als er een ‘Tour’ voor terugkomt.

schipperaar 24 juli 2017 om 16:43

Los zand dit jaar, Pyreneeen bijna links laten liggen, Marseillaise op de voorlaatste dag ipv een serieuze klimtijdrit en Froome's proloog was voldoende voor tourwinst. In feite maar een ploeg die de blaam redde door elke dag strijd te leveren en dat was Sunweb, de rest reed vooral schaapachtig mee.
Schijnt nog niet te beseffen dat van Vleuten voor weinig mannen hoeft onder te doen.

Thailand 24 juli 2017 om 17:16

Weer een politiek verhaal zonder inhoud, inderdaad positioneren voor de voorzitterverkiezingen.
Ten aanzien van de tour, dit was een tour zoals de laatste jaren veel gezien hebben, zeker niet een van opwindenste uit de geschiedenis. Gewoon een 6,5-7 idd.
Als het gaat om de UCI jury, was dit het in navolging van vorig jaar wederom een grof schandaal zoals er gejureerd is. Als eindverantwoordelijke zou het passen zich daarvoor te schamen en wat minder hoog van de toren te blazen.

platteprijs 24 juli 2017 om 18:20

Ik snap Cookson wel. Froome heeft gewonnen, Sky heeft gewonnen. Dat vind Cookson opwindend. Mocht hij te weinig zieltjes winnen voor zijn herverkiezing, dan zal hij mogelijk wel ergens rond Sky geld kunnen gaan verdienen.

denise 24 juli 2017 om 18:25

Deze man heeft precies een verkeerde bril op. Zou hij alle 9 vlakke ritten integraal gezien hebben. Ik kan het moeilijk geloven. De mooiste blunder was Sagan uit de tour zetten en wat dan volgde was een bekende filmscenario waar de moordenaar op voorrand gekend is.

oscarito1908 24 juli 2017 om 18:39

Ja het was echt rete spannend. In Düsseldorf is de tour beslist.

SolitaryShell 24 juli 2017 om 19:13
Quote:
Bij de mannen heeft Cookson ‘een van de meest opwindende Tours ooit’ gezien. “Ik wil iedereen feliciteren met een van de spannendste en opwindendste edities ooit”, aldus Cookson.

[ ] Geschikt
[X] Ongeschikt

Mwielerfan 24 juli 2017 om 22:11

Vrouwenkoersen opofferen om te groeien lijkt mij prima. Fijn dat organisaties er energie in gestoken hebben maar soms moet je voor de toekomst doorgaan met iets anders.
Kan de uci niet zelf in Frankrijk iets organiseren als aso het blijft weigeren?

krypton 25 juli 2017 om 00:30

Nou als ik hier soms mensen hoorde praten dan was het extreem spannend. Eerst zou Aru beter zijn dan Froome, toen was het Landa die duidelijk het sterkste zou zijn en uiteindelijk zeiden sommigen ook dat Uran sterker was. Dat moet dan toch wel een hele spannende Tour zijn geweest. Of het was gewoon puur hoopvol geneuzel natuurlijk…

Maar om er even inhoudelijk op in te gaan: wanneer was de Tour voor het laatst echt bijna een hele ronde lang heel spannend dan? Froome heeft elk jaar vrij overtuigend gewonnen, Nibali won door de afwezigheid van concurrentie helemaal in de meest saaie Tour ooit, Wiggins won ruim met een ploeggenoot op plek twee, Schleck kon Contador alleen volgen maar het ook nooit echt heel spannend maken, Armstrong was altijd ruim de beste etc. Meestal is er gewoon over de hele Tour iemand echt de sterkste en bestaat de "spanning" meer uit de hoop van de volgers dan uit een echte gelijkwaardige strijd waar de Tour nog elke dag kan omkeren. En dat is dus al vele jaren zo…

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone