Cookson: “Deal met Verbruggen al van de baan”

dinsdag 22 december 2015 om 09:23
Cookson: “Deal met Verbruggen al van de baan”

Foto: Sirotti

De lucht tussen Hein Verbruggen en Brian Cookson is nog altijd niet geklaard. De Nederlander claimde gisteren dat er een deal was gesloten met de huidige UCI-leiding en dat zijn juridische strijd daarmee ten einde was. Volgens Cookson is die berichtgeving echter alweer achterhaald.

“Ik heb afgelopen zomer inderdaad een ontmoeting gehad met Hein Verbruggen”, schrijft UCI-voorzitter Cookson in een verklaring die hij op Twitter heeft geplaatst. “We kwamen tot een overeenkomst dat hij zou stoppen om zijn invloed te gebruiken om de UCI te bekritiseren en schade te berokkenen. Aangezien Verbruggen de afspraken nooit is nagekomen, is de deal wat mij betreft van de baan.”

Het bericht van website Insidethegames dat aan Verbruggen een schadevergoeding van circa veertigduizend euro zou zijn betaald, verwijst Cookson resoluut naar het rijk der fabelen. “Sinds ik voorzitter ben is er nooit geld betaald aan de heer Verbruggen.”

Verbruggen en Cookson leven in onmin met elkaar nadat de huidige UCI-preses na het verschijnen van het rapport van de hervormingscommissie CIRC hard uithaalde naar de Nederlander en hem opriep zijn titel van erevoorzitter in te leveren. Verbruggen vindt dat hij daarmee ten onrechte in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Dit artikel delen:

5 Reacties

billi 22 december 2015 om 09:37

en zo gaat het weer door ………..

kunnen zich beter bezig houden met belangrijker zaken

edit: het is zeker ook komkommertijd bij de uci, althans dat denken ze waarschijnlijk, maar het echte werk stapelt zich op

0
HoofdIsVrij 22 december 2015 om 09:42

@billi +1

Wat een oninteressante soap weer. Voer voor de Privé en dergelijke.

0
Sebas 22 december 2015 om 12:28

Prima dat jullie het een oninteressante soap vinden, maar ik ben blij dat Cookson zich op deze manier uitlaat.

Verbruggen als erevoorzitter: KOMOP zeg. Los van de schuldvraag kun je iemand die aan het hoofd van een organisatie stond waar destijds zoveel misging toch geen eretitel geven?

0
LinusGerdemann 22 december 2015 om 16:28

@Sebas Ik word nogal moe van Cookson. Roept een heleboel en deelt vooral trappen na uit aan voorgangers. Alleen Cookson heeft van al zijn woorden en beloftes nog bijzonder weinig waargemaakt.

0
sooike 23 december 2015 om 09:48

Verbruggen blijft een even onbetrouwbare Helmonder dan hij altijd is geweest. Blijkbaar kan hij zijn eigen persberichten via een bureau de wereld insturen. De man heeft het wielrennen meer schade berokkend dan goed gedaan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone