Contractverlengingen: Klier, Lloyd, Bacquet…
maandag 12 oktober 2009 om 14:30

Contractverlengingen: Klier, Lloyd, Bacquet…

Het vraagstuk van deze periode is wie er bij een ploeg vertrekt en naar welke ploeg hij gaat. De ploegen zijn echter ook druk bezig met het verlengen van contracten. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Cervélo heeft twee renners langer aan zich gebonden. Zowel de Duitser Andreas Klier als de Brit Daniel Lloyd zullen nog twee jaar bij de Zwitserse formatie rijden.

———

Ook de Franse continentale ploeg Auber 93 kondigde aan dat een aantal renners heeft bijgetekend. In navolging van Maxime Méderel, Jonathan Thiré, Julien Mazet en ook ex-Skil renner Fabien Bacquet heeft Niels Bouzes voor een jaar bijgetekend.

———

Een andere Franse continentale ploeg, Besson Chaussures, zal komend jaar als Saur-Sojasun op het ProContinentale niveau actief zijn. Van de oude ploeg hebben 11 renners bijgetekend: Cédric Coutouly, Cyril Bessy, Fabrice Jeandesboz, Jean-Marc Marino, Jérémie Galland, Jimmy Casper, Jimmy Engoulvent, Julien Simon, Laurent Mangel, Romain Mathéou en Yannick Talabardon. Florian Morizot en Benoît Sinner vertrekken, maar waarheen is nog niet bekend.

Daarnaast zijn er 8 namen vastgelegd: Jérome Coppel, Sébastien Joly en Guillaume Levarlet (van Française des Jeux), Jonathan Hivert en Cyril Lemoine (Skil-Shimano), Rony Martais (Bouygues Telecom), Stéphane Poulhiès (AG2R), en neoprof Anthony Delaplace (Super-Sport).

RIDE Magazine