Contentpolis keert defintief terug naar amateurcircuit
maandag 18 januari 2010 om 17:11

Contentpolis keert defintief terug naar amateurcircuit

Het hing al een tijdje in de lucht, maar is nu ook definitief: Contentpolis-Murcia is in 2010 geen ProContinentale-ploeg meer, maar een amateurteam. De Spaanse formatie kon het benodigde geld voor een ProContinentaal-statuut niet bij elkaar krijgen, en heeft er na maanden lang onduidelijkheid dus voor gekozen om terug te keren naar het Spaanse amateur-circuit.

Slechts drie renners van de voormalige ploeg gaan met het management mee. Het gaat om Sergio Dominiguez, Oscar Garcia-Casarrubios en Rafael Serrano. De overige renners moeten dus stuk voor stuk op zoek naar een nieuwe werkgever.

Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi), Aitor Perez (Footon-Servetto), Manuel Vazquez (Andalucia-CajaSur), Francisco Pacheo (Xacobeo-Galicia), José Herrada, Oleg Chuzdha, Rúben Reig (alle drie Caja Rural) en Javier Etxarri (Seguros Bilbao) vonden in een eerder stadium al een nieuwe ploeg. Voor Adrian Palomares, Javier Benitez. Claudio José Casas, Dionisio Galparsoro, Mikel Gaztañaga, Julian Sanchez, Eloy Teruel en Pedro José Vera is er werk aan de winkel.

Lees ook:
Toekomst Contentpolis-AMPO op losse schroeven

RIDE Magazine