Contador wil niet spreken van wraakactie op Astana

vrijdag 29 mei 2015 om 09:04
Contador wil niet spreken van wraakactie op Astana

Foto: Sirotti

Alberto Contador ontkent dat hij donderdag wraak wilde nemen op Astana in de Giro-etappe naar Verbania. De Spanjaard reed weg vlak nadat Mikel Landa (Astana) was opgehouden door een val. Een dag eerder trok Astana de gashendel vol open toen Contador lek reed. “Ik denk niet in termen van wraak”, stelt de drager van de roze trui tegenover Cyclingnews. “Je neemt de situatie gewoon zoals die komt.”

“Vandaag was een andere situatie”, vervolgt Contador. “We reden al voor in het peloton omdat we wisten dat het belangrijk was om voorafgaand aan de klim niet te ver van achteren te zitten. De gezichtsuitdrukking van Aru verraadde dat hij geen goede benen had en dus versnelden we en namen we het risico om extra energie te verspillen. Dat heeft goed uitgepakt.”

Zijn ploegmaat Christopher Juul-Jensen was tegenover het Deense TV2 minder diplomatiek. De renner neemt zelfs het woord karma in de mond. “We reden al hard op kop op het moment van de valpartij, maar toen we hoorden dat Landa erbij betrokken was, gingen we nog net wat harder.”

Dit artikel delen:

48 Reacties

Daan° 29 mei 2015 om 09:13

Heftig hoor hahaha

Spruch 29 mei 2015 om 09:16

Terecht, Astana rijdt al de hele Giro zeer onsympathiek, dan kun je dit soort acties verwachten. Contador laat met zijn reactie andermaal zien dat hij een slimme tacticus is, daar zouden zijn ploegbaas en ploeggenoot een voorbeeld aan kunnen nemen.

Orakel 29 mei 2015 om 09:18

Ik ben blij als die koersvervalsing (wel op de een wachten, niet op de ander) stopt. Valpartijen, stuurmanskunst, positionering, materiaalkeuze, etc zijn gewoon onderdelen van het wielrennen. En een onderdeel van topsport is gebruikmaken van mogelijkheden die zich voordoen.

In dit soort situaties wordt vaak vergeleken met een voetballer die de bal buiten schiet bij een geblesseerde tegenstander. Dat is een slechte vergelijking. Vergelijk het met de situatie (Barca-Bayern de 2-0) dat Messi op het doel af stormt en zijn actie stopt omdat de verdediger van Bayern uitglijdt en omvalt op het gras. Geen aanvaller zal zijn actie staken wanneer een verdediger uitglijdt, omdat het onderdeel is van de kunde van de voetballer en niet zomaar ‘pech’.

Cadellie 29 mei 2015 om 09:21

Karma whoehoe!

LyndaLid 29 mei 2015 om 09:27

Ik prees een paar dagen geleden de sportman Contador die respect toont voor zijn tegenstander, zoals de situatie met Kruijswijk.

Dit vind ik weer de andere kant van Contador, dezelfde als die al zijn blessures dramatiseert (zo lijkt het iig altijd). Zeg gewoon waar het op staat, je ploegmaat durft het ook te zeggen. Doet mij denken aan de hele ontkenningsfase na het ketting incident van A. Schleck.

Ik vind dat ie ons als wielervolgers een beetje disrespecteert, alsof we allemaal te dom zijn om te zien wat er gebeurde.. Terwijl het nog terecht was ook!

Romāns Vainšteins 29 mei 2015 om 09:34

Ach dat domme gezeik over karma is zo ontzettend onnozel. Natuurlijk gaf Astana er een ram op toen Contador achterbleef (of dat nou een lekke band of gemiste bocht is, who cares) in de afdaling onlangs en natuurlijk doet Tinkoff precies hetzelfde wanneer Landa stil staat. Ook het doorblazen van Etixx tijdens het voorwielgala van Porte is volkomen logisch. Wielrennen is bij uitsek de sport van niet kunnen wachten op een ander en geveinst onderscheid in deze situaties berust op pure voorkeur.

En Contador verpakt ALTIJD zijn uitlatingen met kleine leugentjes en de kool&geit sparende zalvende opmerkinkjes, nog nooit anders geweest en totaal niet problematisch.

Sephiroth 29 mei 2015 om 09:36

Grote verschil met astana is dat Tinkoff al op kop reed. Daarnaast kan je van wraak spreken, maar anderzijds is contadors verklaring ook niet geheel onlogisch. Aru had het ook moeilijk.

Brummel 29 mei 2015 om 09:37

@LL

volgens mij zegt Contador precies en zakelijk hoe het is, zoals een prof betaamt.

Romāns Vainšteins 29 mei 2015 om 09:43

Ik vind dat ‘Tja, we reden al op kop dus dan is het anders’ net zo goed onzin. Wanneer Astana opmerkt dat Contador er niet meer aanhangt geven ze natuurlijk vol gas. Ongeacht ze lekker in de staart reden daarvoor en ongeacht wat de reden van Contador’s achterblijven is geweest. Ik vermoed dat bij deze situaties hier nog wel eens het beeld van het keihard door Cancellara afgeblufte RABO rondspookt.

albertooo 29 mei 2015 om 09:43

@Spruch
Leg mij eens uit waarom Astana onsympathiek heeft gekoerst. Ze hebben juist de wedstrijd gemaakt…

LyndaLid 29 mei 2015 om 09:44

@ brummel

Helemaal niet. Hij verzint iets over de gezichtsuitdrukking van Aru, terwijl we allemaal weten dat ze versnelden omdat Landa achterop zat. Zijn eigen ploeggenoot zegt dat zelf. Contador moet niet doen alsof ie Aru uberhaupt nog als zijn grootste concurrent beschouwt, wie wil ie voor de gek houden?

Romāns Vainšteins 29 mei 2015 om 09:47

Contador liegt hier gewoon vanouds en alsof het gedrukt staat, net als bij die ketting, net als bij die beenbreuk, net als bij z’n schouder en net als bij z’n slager uit Irún.

Maar t3ring, wat kan die kerel fietsen hè?

Orakel 29 mei 2015 om 09:49

LL: Contador heeft het probleem dat hij iedere wielervolgers te vriend wil houden. Maar soms kom je dan in een spagaat, zoals in dit soort situaties.

Sephiroth 29 mei 2015 om 09:53

RV.. liegen of dingen aandikken, LL beschrijft het beter naar mijn mening: hij dramatizeert/dikt aan. Maar echt keihard liegen. Nee

LL: het enige verschil tussen Contador en Juul-Jensen is dat Jensen zegt dat ze een tandje bij schakelden. Beiden zeggen al wel dat ze hard op kop reden. En zoals Orakel zegt. Contador probeert idd diplomatiek te blijven. Ik vind het wel mooi en weet allang dat je soms dingen met een korreltje zout moet nemen.

maklukzat 29 mei 2015 om 09:58

@RV Denk je nu werkelijk dat Contador gaat zeggen dat hij wraak wil nemen op Astana. Zo werkt dat niet. En Contador is intelligent genoeg om het spel te spelen.

LinusGerdemann 29 mei 2015 om 09:59

Ach Contador moet niet zo mekkeren over dit onderwerp. Net zomin als over zijn ‘blessures’. Hij heeft ooit optimaal geprofiteerd van de kettinpech van Schleck dus hij is de laatste die over dit onderwerp wat moet zeggen.

Romāns Vainšteins 29 mei 2015 om 10:05

Wacht eens effe,.. Ik stel helemaal nergens dat Contador dingen anders aan moet pakken en heb totaal geen problemen met zijn constant ‘converteren’ vd de werkelijkheid hoor. Dit is gewoon zíjn stijl van mediavoering. Nikszeggend en vaak niet waar, ca va.

LyndaLid 29 mei 2015 om 10:20

@ sephiroth

Quote:
De gezichtsuitdrukking van Aru verraadde dat hij geen goede benen had en dus versnelden we en namen we het risico om extra energie te verspillen.

Of

Quote:
We reden al hard op kop op het moment van de valpartij, maar toen we hoorden dat Landa erbij betrokken was, gingen we nog net wat harder.

Zoek de verschillen, doe mij maar de eerlijkheid van Juul Jensen. Zoals gezegd, sommige aspecten van Contador zijn geweldig maar dit past voor mij in het lange rijtje leugens en overdramatiseringen. Erg jammer, en dus ietwat respectloos naar de volgers die echt niet dom zijn.

Mitch 29 mei 2015 om 10:38

@LinusGerdemann
Als Contador hier iets niet doet is mekkeren. Mekkeren als in lekker puh, mekkeren als in karma b*tch. Iedereen weet waarom hij het deed, iedereen kent de zinspreuken wie de bal kaatst kan hem terug verwachten of boontje komt om zijn loontje.

Contador haalt hier alleen zijn vergelding op de fiets en doet daarna alsof er niet aan de hand is, precies hoe je dit spel moet spelen.

Tuubke 29 mei 2015 om 10:39

Achteraf is het altijd gemakkelijk praten, maar toch: het zou heel mooi zijn geweest als Contador op het moment dat Landa in de problemen raakte, de koers had stilgelegd. En dan wachten tot hij terugkeert en heel beleefd “dankjewel” komt zeggen. Dat is veel vernederender dan hard op kop gaan rijden op zo’n moment en maakt perfect duidelijk wie de “patron” van het peloton is. Zo van: “Joh, ik laat je rustig terugkomen, want ik win toch wel. Ik heb geen trucjes nodig zoals jij.”

Koel 29 mei 2015 om 11:09

Contador hoeft zich hier helemaal niet over uit te spreken, wielrenners onderling weten precies wat er speelt.
Dat zijn "baas" zo'n dombo is, is spijtig.

@Mitch – 29 mei 2015 om 10:38
Zo is het precies, een rekening vereffenen zodra de mogelijkheid daar is…, dat leer(de) je al bij de aspiranten.

Romāns Vainšteins 29 mei 2015 om 11:09

Landa lijkt me allerminst het persoon die van zoiets onder de indruk raakt en al helemaal niet in deze giro. Aru kun je, op eigen bodem, wél helemaal de grond in vernederen hiermee, zoiets onsympathieks en betuttelends in Armstrong-stijl.

wolfje 29 mei 2015 om 11:12

@tuubke +1

schleckfan32 29 mei 2015 om 11:24

Leuk en sterk van Contador om te laten zien dat hij veruit de sterkste is in deze Giro, maar waarom neemt hij niet een klein beetje gas terug met het oog op de Tour? Dit soort inspanningen om zo diep te gaan net als gisteren zijn niet nodig als je al 4:00 minuten voorstaat en kunnen wel eens cruciaal zijn in de laatste week van de Tour.

Spruch 29 mei 2015 om 11:35

@albertooo
Aan de reactie van Tinkov en Juul-Jensen blijkt nou niet veel sympathie vanuit het kamp van Tinkoff voor Astana. Daarnaast heeft Astana in deze Giro volgens mij vergeten dat de regel in het peloton is dat je een ander soms ook wat moet gunnen. Vergelijk het met Valverde in de Tour twee jaar geleden. Toen bleek Movistar ook niet veel vrienden te hebben gemaakt in het peloton. En dat ging nog niet eens over het rijden van Movistar in die koers, maar over eerdere koersen. En rekeningen die nog openstaan worden vroeg of laat vereffend. Wat dat betreft begrijp ik wel dat ze het over karma hebben. Tactisch gezien is dat dan weer niet handig.

Headlines

Materiaalzone

Populair