Contador na sprookjesachtige einde op Angliru: “Geen betere manier om te stoppen”

Contador na sprookjesachtige einde op Angliru: “Geen betere manier om te stoppen”
zaterdag 9 september 2017 om 19:50

Alberto Contador wilde maar één ding voorafgaand aan de voorlaatste etappe: met een knaller afscheid nemen als profwielrenner. De Spanjaard slaagde op de flanken van de Angliru in zijn opzet, door na een knappe solo voor de tweede maal in zijn loopbaan te zegevieren op de mythische klim.

Door de regen werd de 117 kilometer lange tocht door het Asturische landschap een riskante onderneming, zo erkent ook Contador tegenover Cyclingnews. “Ik wist dat de afdaling van de Cordal een punt was om een move te maken. Op de Angliru kon ik bij momenten niet op de trappers staan door de gladheid. Dat maakte het nog lastiger.”

Ondanks de moeilijke omstandigheden, wist de Spaanse aanvaller stand te houden. Na afloop was El Pistolero dan ook in de wolken met een dergelijke afsluiting van een rijkgevulde maar ook bewogen carrière. “Er is geen betere manier om afscheid te nemen: winnend op de Angliru. Ik wist dat het moeilijk zou worden vandaag, maar ik wilde iets terugdoen voor de fans. Ze hebben me zo ontzettend gesteund al die jaren. Op de slotklim had ik kippenvel van alle aanmoedigingen. Ik ga vanaf nu andere dingen doen in het leven waar ik eveneens naar uitkijk. Ik dank iedereen voor de steun die ik heb gehad.”

Dit artikel delen:

49 Reacties

vevie 9 september 2017 om 19:53

De man. De mythe. De legende! Alberto Contador Velasco, het is je gegund. Het wielrennen gaat je ontzettend missen. Je aanvallende stijl heeft menig koers gekleurd. Daar zouden velen een voorbeeld aan moeten nemen. Het ga je goed, strijder. VAMOS!

jopanjo 9 september 2017 om 19:53

Wat n held!

Wheely 9 september 2017 om 19:53

Bijna te mooi om waar te zijn maar dat maakt me niet uit. Een legende deze kerel.

ikbenprocycling 9 september 2017 om 19:57

Gelukkig wilde kleine Bert niet stierenmishandelaar worden. Bijbehorend pakje had hem ook wel gestaan. Alberto, het is mooi geweest. Adios. Mocht je een steakhouse openen, dan kom ik zeker een keer langs om de volgende dag ergens een Spaanse KOM te pakken, jk ofcourse.

Slurpie Blauw 9 september 2017 om 20:03

Met Bertje hebben we natuurlijk gemengde gevoelens, maar bij elke super prestatie van renners hebben we vraagtekens. We zijn, en terecht, cynisch geworden.

Maar al met al hebben we renners als hem nodig voor de sport; durfals ipv calculators.

Dus ik heb genoten.

jeroen023 9 september 2017 om 20:06

Respect en ongelooflijk jammer dat je stopt……..je zou het peleton nog jaren kunnen kleuren…..niemand zoals jou aanvals drift
Je gaat gemist worden…….op naar de komende saaie jaren…….met misschien dumoulin als troon opvolger

MatthiasVDH 9 september 2017 om 20:12

@jeroen
Dumoulin is nu ook niet meteen de man met een aanvallende koersstijl. Landa zal de koers misschien gaan kleuren, maar een opvolger voor Contador is voor mij niet nodig.

Plaggie 9 september 2017 om 20:23

Na rit 3 nog maar 1 seconde verloren op Froome.

Pantani77 9 september 2017 om 20:27

Ga hem en zijn manier van koersen missen, dank voor de kippenvelmomenten die hij mij heeft gegeven, mortirolo 2015 misschien wel meest legendarische moment om mee te maken

LaFlorecita 9 september 2017 om 20:29

Prachtig! Wat ga ik hem missen zeg…

IlPirata 9 september 2017 om 20:29

Het ga je goed, dappere aanvaller. Wie hebben we nu nog om de koers bergop in vlam te zetten in het huidige peloton? Misschien kan Miquel Lopez zijn rol een beetje overnemen, maar ik geloof niet dat er veel renners zijn met zoveel aanvalsdrang. Ja, misschien Marco Pantani (rip).

Johnny7 9 september 2017 om 20:36

Geweldig gewoon! Mijn grootste sportidool aller tijden. Super verdiend mooi afscheid ook! Wat gaan we hem missen!

ikbenprocycling 9 september 2017 om 20:39

Een die zo aanvalt en charismatisch is zie ik lang niet meer komen. Ik zeg daarom nu bij voorbaat dat ik persoonlijk geen behoefte heb Bert later aan virtuele steniging te onderwerpen wanneer een arts of begeleider tzt uit de school zou klappen over zijn laatste jaren als renner incl. deze Vuelta/ Angliru.

Frits des Jeux 9 september 2017 om 20:42

Ach de ene ex dopeur krijgt alle hoon, de ander is een held. Vino was ook een rasaanvaller, maar kan niks goed doen. Dit is een held. Wat een willekeur.

ikbenprocycling 9 september 2017 om 20:46

FdJ daar geef ik je zeker gelijk in.

F e r o x 9 september 2017 om 20:54

Vino heeft wel iets meer op zijn kerfstok …

Pédaleur de charme 9 september 2017 om 20:55

@FdJ
Rasmussen was ook een rasaanvaller. Domineerde samen met Contador de Tour van 2007. Rasmussen moest naar huis. Contador won z’n eerste grote ronde.

Ik gun iedereen z’n helden, maar onthoud zelf vooral dat het verschil tussen held en antiheld akelig klein is. En dat je geluk moet hebben met mensen die je handen boven het hoofd houden.

Chaba 9 september 2017 om 20:55

@fdj helemaal meee eens.. en toch vind ook ik Contador een fantastische renner die met zijn aanvalsdrift altijd de koers vroeg open durfde te breken.

Pantani77 9 september 2017 om 21:04

Ja ja ja nu weten we het wel. Hij zal vast wel een testje moeten doen, dit is gewoon een geweldige overwinning puur op wilskracht. Of staat dat tegenwoordig ook al op de dopinglijst?

Romāns Vainšteins 9 september 2017 om 21:10

Ik vind Vino, Rasmussen, Ricco alle 3 top, niks willekeur.

Evenals Contador, beste ronderenner die ik ken, pure klimmer ook nog ipv zo’n omgebouwde tijdrijder. Ik tel allang 3×3 grote rondes en niemand die er daar eentje vanaf krijgt ongeacht wat de toekomst brengen zal.

Alto de angliru 9 september 2017 om 21:10

Gracias bertje! Het zal wennen worden zonder je in de grote rondes

Mwielerfan 9 september 2017 om 21:14

Goede vergelijking. Ik mis vino dan ook en vind hem nog steeds een held. In onze cultuur leid je minder gezichtsverlies als je bekend. In die van vino kun je beter laten zien hoe machtig je bent en ontkennen. Gewoon cultureel verschil maar het zegt niet zo gek veel over integriteit en betrouwbaarheid. Het zegt vooral of iemand goed kan inspelen op wat publiek wil horen.

Col du Bramont 9 september 2017 om 21:18

Contador, keek graag naar hem. Maar maak hem niet groter dan hij was, een dopingzondaar een fraudeur, wel een sympathieke aanvallende fraudeur, dat dan weer wel :)!

Rasmussen, Armstrong dat zijn echte helden en Tinus en Gert-Jan uiteraard!

Sephiroth 9 september 2017 om 21:47

Vino als teambaas mag ik niet, als renner: hij bracht leven in de brouwerij en dat waardeer ik. Rico was me net wat over de Top. Maar Contador zijn stijl en aggressive rijstijl is waarom ik hem nog altijd mag. Dont stop, never give up. Hij blijft het proberen. ITT tot velen die zich neerlegen.

Wielrennertje 9 september 2017 om 21:59

Jammer dat hij stopt. Maar ja, dit was gewoon het ultieme laatste kunststukje. Vanuit geslagen positie na etappe 3 terugknokken naar bijna podium. Hoeveel renners kunnen dat ooit nadoen? Hoeveel renners zijn er nou nog die niet van het constante tempo omhoog zijn? Ik kom alleen bij Chaves, Valverde, Quintana en in mindere mate Nibali uit. Het wordt een gemis voor de wielersport.

Headlines

Materiaalzone

Populair