Contador: “Mijn sportieve toekomst staat voorop”

zondag 8 november 2009 om 11:44

Alberto Contador won op Curaçao de laatste wedstrijd van het seizoen, met verschillende media blikte de Tourwinnaar, zoals vaker de laatste tijd, vooruit op komend jaar. De Spanjaard liet weten dat zijn sportieve belangen verreweg het belangrijkste zijn.

“Ik heb nog niets getekend. Bij Astana is de structuur veranderd, maar alle opties zijn nog open. Ik heb wel de indruk dat er schot in de zaak komt. Quick-Step blijft een mogelijkheid, maar meer kan ik daar niet over zeggen. Ik wil gewoon een ploeg die mij volgend jaar goed kan bijstaan in de Ronde van Frankrijk”.

“Naast Astana zijn er nog andere interessante mogelijkheden en dat helpt wel om rustig te blijven. Eén ding staat vast, ik zal me niet laten leiden door de financiële aspecten, mijn sportieve toekomst primeert.”

Schrik voor de kasseienrit in de Tour met onder andere de Arenberg heeft Contador niet? “Niet echt. Met Discovery Channel heb ik de kasseien in Vlaanderen al bedwongen. Het was geen prettige ervaring. Maar met het oog op de Tour 2010 zal ik er opnieuw werk van moeten maken. Geloof mij maar, ik zal heel veel trainen op de kasseien.”

“Ik geen schrik voor de kasseien, maar wel respect. In de Tour hoor je respect te hebben voor elke rit. Op dat vlak is er dus geen verschil tussen de passage in de Hel van het Noorden en de andere ritten”.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair