Contador kent ploegmaten voor Ronde van Italië
Foto: Tinkoff-Saxo
maandag 4 mei 2015 om 12:46

Contador kent ploegmaten voor Ronde van Italië

Tinkoff-Saxo heeft de selectie voor de Ronde van Italië openbaar gemaakt. Kopman Alberto Contador krijgt steun van onder meer Roman Kreuziger, tweevoudig Giro-winnaar Ivan Basso en Michael Rogers.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Ploegleider Steven de Jongh heeft vertrouwen in zijn ploeg. “Voor de vlakke etappes hebben we tijdrijders als Boaro, Tosatto en Juul-Jensen, terwijl Paulinho, Rovny en ook Boaro essentieel zullen zijn in het middelgebergte. Onze wegkapitein is Rogers, die samen met Kreuziger en Basso een sterk ondersteunend trio vormt in de bergen. Ik heb de overtuiging dat we een erg sterke ploeg om Alberto hebben gebouwd.”

Contador is samen met een aantal ploeggenoten op hoogtestage gegaan in voorbereiding op de Giro. “We weten allemaal dat er veel kan gebeuren in drie weken, maar als Alberto fris en ongeschonden blijft, kan hij een grote rol spelen in het klassement”, oordeelt De Jongh op de ploegwebsite.

Selectie Tinkoff-Saxo voor de Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-es Alberto Contador
flag-cz Roman Kreuziger
flag-au Michael Rogers
flag-it Ivan Basso
flag-pt Sergio Paulinho
flag-it Manuele Boaro
flag-it Matteo Tosatto
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-ru Ivan Rovny

 
37 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2015
Een heel sterk team, benieuwd of Contador het ook kan afmaken!
lijkt wel een selectie voor de tour
4 mei 2015
Michael Rogers is dit seizoen enorm onder de radar gebleven. Ik ben benieuwd wat hij in petto heeft.
4 mei 2015
Zou Kreuziger ook een goed klassement gaan rijden. Zijn resultaten van afgelopen periode zijn wel goed. Of gaat hij hier na ook de Tour nog rijden
4 mei 2015
Kan Rovny weer iemand op zijn bek slaan in een grote ronde.
4 mei 2015
@Uran Voor zover ik weet gaat Contador ook de tour rijden, dus dat zou dezelfde situatie opleveren. Als Kreuziger in een van de twee een vrije rol voor een eventueel klassement zou krijgen lijkt de Giro me daarvoor logischer. Ook gezien het deelnemersveld lijkt het me realistischer in de Giro dat Kreuziger 'automatisch' een goed klassement rijdt door zolang mogelijk bij Contador te blijven. Daarnaast denk ik, dat als ze Kreuziger zouden willen sparen voor een klassement de tour, hij simpelweg niet aan de start zou komen in de Giro.
4 mei 2015
Denk niet dat Rogers of Kreuziger voor dagzeges kunnen gaan, of Contador moet vroeg wegvallen. Rovny voor wat vuurwerk in de sprints ?
Ik denk dat kreuziger een vrije rol krijgt in de giro en Majka in de tour. Saxo zit zo natuurlijk wel in een luxe positie. Allebei moeten ze Contador wel ondersteunen in het hooggebergte maar door lang bij Contador te blijven rijden ze natuurlijk zelf ook een goed klassement.
4 mei 2015
Quote:
als Alberto fris en ongeschonden blijft, kan hij een grote rol spelen in het klassement
Ze zouden bij een bepaalde Nederlandse ploeg eens zo'n gematigde ambitie moeten uitspreken met zo'n renner in de gelederen... Is natuurlijk de absolute topfavoriet en mijn enige hoop is dat Porte gaat laten zien dat ie hem drie weken lang kan challengen. Kreuziger zie ik overigens op basis van zijn kwaliteiten eventueel ook zelfs top 5 rijden; alleen Contador, Porte, Pozzovivo en een goede Aru zijn in principe beter toch? Door zijn knechtwerk zal het wel een wat lagere positie worden, maar een best zwak bezette Giro eigenlijk.
Wat ik denk; Giro: Contador + Kreuziger kopmannen Tour; Contador kopman + Kreuziger en Majka superknechten Vuelta; Majka kopman Zo kunnen Kreuziger en Majka toch één grote ronde voor eigen rekening nemen en één min of meer in dienst van rijden.
4 mei 2015
@ LyndaLid, Ik denk dat naast Porte ook Uran de persoon zal zijn die Contador kan uitdagen. Zeker gezien de lange tijdrit zie ik in Uran wel een sterke concurrent voor Contador. Benieuwd naar waar iedereen zal staan in deze Giro. Ook ben ik erg benieuwd wat Kruiswijk kan laten zien hier.
4 mei 2015
@ bremsjenn Die was ik idd vergeten voor top 5, maar Contador uitdagen no way. Bovendien is een goede Contador in dit soort tijdritten gewoon wereldtop hoor, daar pakt Uran echt geen grote hoeveelheid tijd.
4 mei 2015
Als Contador strijdt hij altijd mee voor de overwinning. Maar ik kan het gewoon niet geloven dat hij hier goed zal zijn. Ik denk toch dat Kreuziger de man zal zijn. Ik ben zo benieuwd naar de vorm van El Pistolero.
4 mei 2015
Hmm, ik had hier liever bennati gezien inplaats van juul Jensen. Hij zal waarschijnlijk deze ronde niet uitrijden als ik zijn resultaten zie. Bennati kan nog een groot gemis worden op het vlakke.
4 mei 2015
@LyndaLid: Ik ben bij Sky ook heel benieuwd naar König, heeft ook een goede tijdrit. In een ideale situatie kunnen ze het samen Contador erg moeilijk gaan maken. Verder is het nog een klein vraagteken hoe de Tour de France ambities van Contador invloed hebben op de Giro. Maar het staat als een paal boven water dat Contador de topfavoriet is, zeker met dit team.
4 mei 2015
Basso ook altijd sterk in de Giro, Kreuziger kan gewoon top 10 rijden ook als knecht... Wat een team!
Even een klein puntje: CCC Sprandi wordt gevraagd Schumacher en Rebellin thuis te laten. Deze ploeg start met Contador (2 jaar geschorst geweest), Basso (2 jaar geschorst geweest), Kreuziger (Nu middenin een dopingzaak), Rogers (weliswaar vrijgesproken, maar ook verdacht geweest). 2 maten van de organisatie??
4 mei 2015
Zijn schumacher en rebellin niet meerdere malen geschorst/gepakt. dat zou wel verschil maken denk ik.
4 mei 2015
vergeet als kanshebber de Rus van Romandie niet....Die gaat Contador nog losrijden..let op!!!
4 mei 2015
@ LyndaLid: Contador is in deze tijdritten zeker wereldtop en ik verwacht ook niet dat Uran hier veel tijd op hem gaat pakken. Maar in vergelijking met bijvoorbeeld Aru zie ik Uran als grotere concurrent voor Contador deze giro, puur door de tijdrit.
4 mei 2015
Sterke ploeg, afwachten welke tegenstand hij krijgt van andere ploegen. A.U.B. stop eens met doping en geschorsten, laat het verleden voor wat het was en laat het ons hebben over de Ronde van Italië 2015.
4 mei 2015
Heb zo een gevoel dat Kreuziger in de Tour vervangen wordt door Kiserlovski en dan samen met Majka de Vuelta als kopman aanvangt.
4 mei 2015
Ik heb zo een gevoel dat wanneer Contador de Giro en de Tour wint, hij ook gewoon in de Vuelta voor zijn kans gaat om zo definitief bij de grootste ooit genoemd te worden. Ben benieuwd
4 mei 2015
Het lijkt wel het real madrid van het wielrennen. Ik denk dat in de tour daar nog majka,sagan en kiserlovski bijkomen. Basso hebben ze gehaald als superknecht die zullen ze in de tour ook wel uitspelen. In eendaagse wedstrijden heb je weinig aan hem.
4 mei 2015
Gemiddelde leeftijd van 32... Toe maar. En met Tosatto ook nog iemand in de gelederen die in de Giro maar liefst 41 wordt.

Reacties zijn gesloten.