Contador: “De kans op een geslaagde coup is zeer klein”
maandag 28 augustus 2017 om 09:09

Contador: “De kans op een geslaagde coup is zeer klein”

Een achterstand van ruim 3.30 minuut op leider Chris Froome: dat is de balans voor Alberto Contador na negen dagen Vuelta a España. Een verre van rooskleurige situatie voor de afscheidnemende Spanjaard, maar zijn rijden in de afgelopen etappes geeft reden tot optimisme. Tegenover Cyclingnews geeft Contador echter aan dat het succesvol bestoken van Froome en Sky een moeilijke opgave zal worden.

In tegenstelling tot 2012 – toen hij zijn destijds grote rivaal Joaquím Rodríguez alsnog uit de leiderstrui wist te rijden na een geslaagde coup onderweg naar Fuente Dé – verwacht Contador dat een dergelijke actie dit jaar moeilijk zal worden door de sterkte van de Sky-ploeg. “Zeg nooit nooit, maar door de sterkte van Sky zal het moeilijk worden om hun dominantie te doorbreken. De Vuelta duurt echter nog lang, en wielrennen is een sport van pieken en dalen.”

El Pistolero kijkt met een dubbel gevoel terug op de afgelopen week. De kopman van Trek-Segafredo is tevreden over zijn huidige vorm, maar denkt nog altijd terug aan zijn slechte dag onderweg naar Andorra la Vella. “Op dit moment voel ik me goed. Ik zou ook graag willen zeggen dat ik tevreden ben over mijn eerste week, maar door die slechte dag in Andorra kan ik dat niet.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2017 09:14
Als je een coupe wilt plegen, dan moet dit best kunnen als je 3-4 ploegen samen weet te krijgen. BMC, Orica, Bahrein, Trek, Astana... ze zitten allemaal een beetje in hetzelfde schuitje.
28 augustus 2017 09:24
Vroeger konden ze prima samenspannen de Spanjaarden. Zo hebben ze in 1985 Robert Millar uit de leiderstrui gereden door een grote Spaanse combine. Daar baal ik nog van trouwens. Die had een overwinning in de Vuelta wel verdiend.
28 augustus 2017 09:25
Sky gaat zich na hun Vuelta debacle van vorig jaar niet meer laten verassen, dat kon je in de eerste week al zien.
Froome eraf rijden zal ook niet gebeuren. Enige mogelijkheid voor El Pistolero is een "cadeautje" van Froome. Dat zie ik wel gebeuren.
28 augustus 2017 09:44
Als Orica en Bahrein meewerken zou het wel moeten kunnen. Maar ja, Contador is dan wel degene die het meest ver achter staat en zal er dus ook niet al teveel baat bij hebben.
28 augustus 2017 09:48
@Japsie

Een cadeautje van Froome aan Contador? Dat zie ik nooit gebeuren. Froome vreest nog altijd te veel voor Contador, zeker als hij ziet hoe die nu rondrijdt...
Ik hoop het anderzijds wel hoor!
28 augustus 2017 09:53
Sky gunde Contador gisteren niet eens 1 bonificatieseconde, dus een cadeautje van Froome aan Contador lijkt me niet erg waarschijnlijk. Van Contador kun je wel verwachten dat hij het nodige zal proberen. Froome zal hij daarmee waarschijnlijk niet klein krijgen, maar diverse andere klassementsrenners waarschijnlijk wel.
28 augustus 2017 10:12
Zoals Froome Contador voor liet in de etappe gewonnen door Lutsenko, zo zou hij best in een tweestrijd Contador de winst kunnen gunnen hoor. De situatie moet zich alleen voordoen om met zijn tweeen aan te komen
28 augustus 2017 10:19
Froomie heeft Bertie al de coupe de grace gegeven.

Ik zie Sky en Froomie er wel voor aan voor media en wielerhistorie te orchestreren op het eind ergens met Bertie hand in hand over de meet te komen, a la Lemond/Hinault.
28 augustus 2017 10:32
Wat zou dat tenenkrommend verschrikkelijk zijn, kotsmateriaal.
28 augustus 2017 10:45
@RV Haha, precies. Zou ik niet aan kunnen zien. Verschrikkelijk. Sky, het team wat heel het peloton in de wurggreep houdt, hand in hand met Contador, de man die altijd aantrekkelijk heeft gereden en is onttroond door Sky. Alsjeblieft niet.
28 augustus 2017 10:46
Had hij gisteren toegeslagen op Cumbre del Sol dan was het nog een coupe soleil geworden ook.
28 augustus 2017 10:51
Met deze vorm zie ik Contador nog wel podium rijden.

Chaves verliest 2-3 minuten op Froome in tijdrit, Contador veel minder.

En de rest zijn ook niet altijd bij de eersten in de bergaankomsten.

3e plek is nog mogelijk, zou alsnog een mooie afsluiter zijn.

Winnen is utopie (tenzij Froome uitvalt) dus een coupe MET Sky zou zijn beste optie zijn.
28 augustus 2017 11:12
Tja, het probleem is natuurlijk dat zelfs al mocht Froome alleen met Poels komen te zitten en Poels uitstekende benen heeft, gaat Poels gewoon mee met Contador. De andere ploegen gaan dan wel rijden, want zijn bang voor hun top 10 plek.
28 augustus 2017 11:14
ik zie het wel gebeuren hoor, als Froomey in de derde week zijn voorsprong riant heeft uitgebreid en n keer met Bertje voor de dagwinst naar de streep rijdt, zie ik hem er wel voor aan om Bertje de etappe te gunnen. Maar daar moet wel alles voor op zn plek vallen.
28 augustus 2017 11:18
Alsjeblieft niet zeg. Dat zou nog eens vernederend zijn. Dan krijgen we vast zo'n gedoe als bij Pantani en Armstrong op de Ventoux. Doe maar niet.
28 augustus 2017 11:45
Met een beetje toneelspel kan het best wel werken, als Froome en Contador ergens samen aankomen hoeft Froome alleen maar een zwak moment te veinzen. Ik zie het wel gebeuren. maar ik hoop op meer voor Contador.
28 augustus 2017 11:55
Snap nog steeds niet waarom Bardet zo arrogant zei dat hy geen coalitie met Aru nodig had. Ze zijn alle2 goed in het steile werk en kunnen voor geen meter tijdrijden, spreek dan iets af
28 augustus 2017 12:11
Het lijkt mij toch echt wel mogelijk dat Froome er heel hard doorheen zakt. Helaas is die kans voor Contador even groot. Ik hoop nog steeds dat hij 3de week op tandvlees komt te zitten(Froome) en dat het dan nog spannend wordt.
28 augustus 2017 12:17
Aanvallen vanaf de eerste km zoals twee jaar terug lijkt de enige manier om de trein te breken, zoek wat bondgenoten die bereid zijn zich 30km uit de naad te fietsen in een relatief korte etappe. Heet is het al, nu nog het ijzer smeden.
Beetje buurten Bertje vandaag.
@samlam
Niet arrogant maar verstandig, Froome rijdt harder, verander je getweeen niks aan.
28 augustus 2017 12:35
De Froome van vorig jaar was een stuk minder dan die van dit jaar. Uiteindelijk zal Froome met minuten voorsprong deze Vuelta winnen. Hij is gewoon de sterkste man in koers.
28 augustus 2017 13:07
@Samlambeej Bron????
28 augustus 2017 13:45
Er komen nog precies van die korte etappes waar een coup juist wel zou kunnen, of in ieder geval waar hij het zeker gaat proberen. Hij is gewoon Contador en probeert zand in de ogen te gooien. Toch mooi, hij staat 3+ minuten achter en kijkt nog steeds alleen naar het hoogste treetje!
28 augustus 2017 13:55
@bartje
Gelukkig bestaan ze nog maar hoe moet dat volgend jaar? Als Tom toch eens "gewoon" net als Valverde alle drie zou rijden om de boel op te frissen.
28 augustus 2017 14:16
Op papier lenen zich helaas maar weinig etappes meer om een grote coupe vanaf het begin aan op te zetten. Ik zie alleen kansjes in rit 17 en 20.
28 augustus 2017 15:01
@Skylimit
Als je alleen naar de lengte kijkt wel ja, maar ik zou 10 en 19 daarbij voegen. Bovendien hoeft hij het natuurlijk niet altijd alleen te doen. Met garantie gaat ORICA S Yates, die het AK heeft laten lopen, gebruiken als aanvaller en springplank. Ze zullen wel moeten met die enorme TT. De etappes zijn nog wel zo bruut dat er echt wel kansen zijn om verschil te maken.
Winnen na de Andorra etappe zie ik hem niet meer doen, maar podium kan echt nog wel.
Edit: bovendien wordt het de komende dagen onbestendig. Als dat uitkomt wordt die afdaling van morgen een loterij.

Reacties zijn gesloten.