Connor Swift rijdt Tour de Yorkshire in zijn eentje

donderdag 14 mei 2020 om 08:28
Connor Swift rijdt Tour de Yorkshire in zijn eentje

foto: Cor Vos (archief)

Connor Swift heeft besloten om deze week in zijn eentje het parcours van de Tour de Yorkshire af te werken. De Britse coureur van Arkéa-Samsic reed woensdag de eigenlijke openingsetappe van Beverly naar Redcar. Hem wachten nog drie etappes.

Swift, die halverwege het vorige seizoen de overstap maakte naar het Franse Arkéa-Samsic, komt uit het graafschap South Yorkshire en heeft tijdens de huidige coronacrisis tijd over. Hij volgt vier dagen lang het complete traject van de rittenkoers door zijn eigen streek. Zijn ervaringen deelt hij op social media.

De tweede etappe, die Swift vandaag (donderdag) afwerkt, is 124 kilometer lang en leidt hem van Skipton naar Leyburn. Vrijdag vertrekt hij voor een rit van 134 kilometer van Barnsley naar Huddersfield, gevolgd door de slotrit van Halifax naar Leeds van 177 kilometer op zaterdag.

Vanwege het coronavirus werd ook de Tour de Yorkshire geschrapt van de wielerkalender. De vierdaagse koers zou eigenlijk van 30 april-3 mei verreden worden. Chris Lawless blijft de laatste winnaar van de door de ASO georganiseerde wedstrijd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ivo001 14 mei 2020 om 10:17

Ben eigenlijk wel benieuwd waar hij dan slaapt.

Of zou er iemand met de auto meerijden en hem naar elke start brengen en weer naar huis als hij klaar is?

0
Cyclinglife 14 mei 2020 om 11:15

Leuk initiatief net zoals die tijdrit van de belgen een paar weken geleden.
Vast nog wel wat wielrenners te vinden die mee willen rijden een ettape om zo de tour of yorkshire te promoten en in de picture te brengen.

0
Romāns Vainšteins 14 mei 2020 om 11:49

Dit is een tig toffer idee dan al die ik rijd tot ik helemaal naar er van wordt dit ene zelfde rondje. Hup Connor!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone