Comeback Van Garderen in Murcia

Door , woensdag 10 februari 2016 om 15:01
Comeback Van Garderen in Murcia

foto: Sirotti

Tejay van Garderen keert – voor het eerst sinds zijn schouderbreuk in de voorbije Vuelta – terug in competitie. De Amerikaanse kopman van BMC zal dat dit weekend doen in de Vuelta a Murcia.

De Spaanse eendagskoers staat zaterdag op de agenda, zondag rijdt 27-jarige coureur ook nog de Clasica de Almeria. De laatste jaren startte de klassementsman zijn seizoen in Oman. “We voelden dat het een goed idee was om in Europa te blijven”, vertelt TJ in het persbericht. “Dezelfde tijdzone, een beter klimaat en zonder de reis”, aldus Van Garderen.

Na zes maanden zonder races rijdt hij dus twee Spaanse wedstrijden: “Deze koersen zijn heel competitief en zullen mijn seizoen goed doen beginnen.” Brent Bookwalter, Damiano Caruso, Darwin Atapuma, Philippe Gilbert, Ben Hermans en Samuel Sanchez completeren de BMC-formatie in de heuvelachtige koers rond Murcia en de vlakke koers van Almeria. Daarna trekt de ploeg naar de Ruta del Sol.

In 2015 moest Van Garderen afstappen in de Tour de France, maar toch zal de Amerikaan met Nederlandse roots zich dit jaar weer richten op de Franse rittenkoers. In 2012 en 2014 eindigde hij als vijfde in het eindklassement.

Dit artikel delen:

9 Reacties

zoetepap 10 februari 2016 om 15:53

Ik zie hem vol voor dat Tourpodium gaan. Mijn favoriete Yank. Vroeger was dat Lemond&Hampsten,later Floyd Gelandis en Levi Leipheimer&George Pinkapie.(Neen geen Armstrong bah)

Bram93 10 februari 2016 om 16:37

@zoetepap Leipheimer?? Dat was echt de saaiste coureur die ik ooit heb gezien..

hongerklopje 10 februari 2016 om 16:55

@bram, het probleem is juist dat ik hem nooit in een koers gezien heb. Onzichtbaar en dodelijk lame

Manuel Beltran 10 februari 2016 om 18:17

Ik weet niet precies waarop ik het kan baseren (de geschiedenis is niet bepaald met me) maar ik verwacht enorm veel van de tandem Van Garderen – Porte dit jaar. Ik denk dat ze alles en iedereen naar huis gaan rijden. En dan niet in de letterlijke zin, want er zijn altijd beteren dan deze twee, maar naar hun niveau, dus: zeer korte uitslagen in de etappe-koersen en mooie klasseringen op de olympische spelen.

pirazzi 10 februari 2016 om 18:24

Edit redactie: Klopt helemaal, bedankt. Is aangepast

Purito 10 februari 2016 om 20:33

@Manuel Beltran
Dan rijden ze dus kortom niet iedereen naar huis ;)

Manuel Beltran 10 februari 2016 om 21:02

@Purito
Klopt… Misschien wel alles ;) ?

Manuel Beltran 10 februari 2016 om 21:57

Ik verwacht gewoon heel veel van het seizoen van van Garderen (en Porte). Pure onderbuik. Ben benieuwd wat de verwachtingen bij de andere wielerflitsers zijn.

Noud89 11 februari 2016 om 11:44

Mijn verwachtingen van van Garderen zijn niet zo hoog eigenlijk. Als ik bergop naar hem kijk dan vind ik het toch altijd op hangen en wurgen bij blijven. En in een ronde van 3 weken, waarin er zeker in de latere etappes vaak heel scherp gekoerst wordt moet hij het dan toch af laten weten.

Van Porte heb ik wel hoge verwachtingen, maar ben niet zeker of ik dat ook voor de Tour heb. In ieder geval wel voor de rondes van een week en de Olympische Spelen. De Tour zou mooi zijn, maar ook Porte is nu typisch zo’n renner voor wie 3 weken constant presteren vaak gewoon erg lastig lijkt te zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair