Colli doet aangifte bij politie na valpartij

zaterdag 16 mei 2015 om 09:30
Colli doet aangifte bij politie na valpartij

Foto: Sirotti

Daniele Colli doet aangifte tegen de toeschouwer die hem in de slotmeters van de zesde etappe ten val bracht. Dat meldt zijn ploeg Nippo-Vini Fantini in een persbericht.

De 33-jarige Italiaan kwam tijdens de sprint tegen de cameralens van de toeschouwer aan en ging daardoor hard tegen de grond. Hij brak daarbij zijn linker bovenarm en moest de Giro verlaten. Colli is vrijdag in het ziekenhuis van Grosseto geopereerd. “De operatie ging goed”, meldt de ploeg. “Daniele zal tot begin volgende week in het ziekenhuis blijven.”

Colli – die kanker overleefde en bijna zijn been verloor door de ziekte – was de sprinter van zijn ploeg. In de tweede etappe eindigde hij als negende.

Dit artikel delen:

20 Reacties

deux-vitesse 16 mei 2015 om 09:42

En die idioot die hem dat kwakje gaf wordt niet aangeklaagd?

katerkop 16 mei 2015 om 10:02

Heel goed. Hopelijk wordt de fotograaf vervolgd en bestraft.

Rondo 16 mei 2015 om 10:14

Prima ! Als toeschouwer heb je ook een verantwoordelijk. Is zo iets al eerder gebeurd en hoe is dat verlopen ?

Onie 16 mei 2015 om 10:17

Had de linker foto nog niet gezien, maar dat ziet er inderdaad wel gebroken uit.

Goed dat hij aangifte doet, misschien komt er dan nog wat meer besef bij een aantal toeschouwers.

Romāns Vainšteins 16 mei 2015 om 10:29

Ik blijf het toch ietwat lastige materie vinden. Zo’n massaal publiek strak tegen de hekken met zwaaiende handen etc heeft toch ook iets moois en episch dat gewoon bij wielrennen hoort. Dit soort idiote valpartijen met (ik plaats PMU-handje Hushovd en de clash tussen ‘Fotocop’ & Nelissen in hetzelfde rijtje) is uniek voorbehouden aan massasprints en dubbele hekken in de laatste KM (metertje ertussen) lijkt me de beste oplossing.

Let trouwens maar op dat ook zonder inmenging vh publiek ‘de nieuwe Colli’ eerder vroeg dan laat weer op de grond ligt. Leuke foto rechts, ik hoop dat de pinnen/plaatjes goed vastzitten (spreek helaas uit ervaring)

krypton 16 mei 2015 om 10:39

Geen schijn van kans natuurlijk. Is gewoon een ongelukje, het is niet dat die man hem van de fiets af gooit. Onhandig oké, maar ik kan niet zeggen dat er ook maar enige intentie was om dit te veroorzaken. Colli gebruikt elke millimeter asfalt die beschikbaar is en dan kun je iemand tegenkomen die een inschattingsfout maakt natuurlijk tussen die duizenden mensen langs de kant.

Ab Normaal 16 mei 2015 om 10:42

Helemaal terecht! Ik hoop dat die mafketel een hele zware douw krijgt en dat er breeduit gecommuniceerd gaat worden dat dit met elke idioot gaat gebeuren.
Het kan zomaar leiden tot einde carriere of nog erger.

@Krypton
Het gaat niet om de intentie.
Ik heb ook wel eens niet de intentie om te hard te rijden, maar dan gebeurt het gewoon.
Mag ik toch betalen.

Romāns Vainšteins 16 mei 2015 om 10:45

Het is kansloos aangezien het publiek er toegelaten wordt en er gewoonweg niet afdoende maatregelen zijn genomen om een dergelijk scenario te voorkomen. De bal ligt allereerst bij de organisatie, daarna bij de verzekering van Vini Fantini en wellicht de WA-verzekering vd de eveneens ongelukkige, want geen weldenkend mens doet zoiets met opzet, toeschouwer.

Fernandi 16 mei 2015 om 11:03

Lijkt me meer een soort van statement.
Hij stootte per ongeluk met zijn lens tegen een renner, gaan we ook aangifte doen als iemand per ongeluk tegen je pilsje aanloopt?

Tommetjen 16 mei 2015 om 11:11

Schuin oplopende dranghekken in de laatste km. Net als in Limburg bij AGR .

mollemarijden 16 mei 2015 om 11:20

Hhaha, zou een schande zijn voor de Giro als de toeschouwer werkelijk wordt aangepakt!
De sprinters weten dat het naast de boarding zeer gevaarlijk kan zijn.
Niet alleen door toeschouwers, ook je medesprinters kunnen je de drangrekken in rijden.
Dus had die maar moeten inhouden.

ProfrondeZevenbergen 16 mei 2015 om 11:25

Goede actie. Helaas kansloos, maar het bevordert het bewustzijn van toeschouwers.
Straks zien we weer van die meelopende dwazen. Ik ben altijd bang dat renners daardoor vallen. Daar zouden ze iets aan moeten kunnen doen.

Romāns Vainšteins 16 mei 2015 om 11:29

Meelopende dwazen vallen toch in een andere, eerder aan te spreken categorie dan de vele, vele, vele staande toeschouwers die de weg oploeren en werkelijk geen idee hebben met wat voor snelheid die gasten eigenlijk voorbij komen. Vergeet niet dat voor 88% vd mensen dit geen dagelijkse, nog niet eens jaarlijks kost is.

koos1 16 mei 2015 om 11:49

Een zelfde ongeluk (maar dan zonder fototoestel) gebeurde toch ook pasgeleden hier in nederland bij een vrouwenkoers. Was dat toen niet sorry en dat was het?

AronAap 16 mei 2015 om 12:29

Dan is de vraag wie nu de schuldige is, de onoplettende toeschouwer die iets te ver over de hekken boog om een leuke foto te maken, of de organisatie die het mogelijk maakt dat een onoplettende toeschouwer iets te ver over de hekken buigt om een leuke foto te maken…

ti-raleigh 16 mei 2015 om 12:57

Welke wet heeft die toeschouwer overtreden dan of wat is het onrechtmatige dat hij gedaan heeft ? Zie ik zo niet. Denk dat eerder de organisatie iets te verwijten valt. Sluit me dan ook volledig aan bij RV.

ASF 16 mei 2015 om 13:22

@koos1 Volgens mij greep die toeschouwer naar de rem van de wielrenster

JasperVG 16 mei 2015 om 13:34

Als Colli die kerel met die camera wilt aanklagen dan mag hij van mij gelijk ook al zijn collega’s op de fiets aanklagen. In de sprint van die etappe heb ik de laatste paar kilometers met geknepen billen de finale bekeken. Ik vond het een wonder dat er niemand viel na al die kwakken die werden gegeven. Dan lijkt het goed te komen en dan staat er een idioot met een camera. Die man met die camera mag daar natuurlijk nooit staan en het is ook weer kenmerkend dat een toeschouwer de veroorzaker is van de valpartij, maar de wielrenners zelf spelen met de valpartijen en daar mag in mijn ogen ook wat aangedaan worden.

Romāns Vainšteins 16 mei 2015 om 13:49

@ Jasper > Eens het was een vervelende en onverantwoordelijke rotsprint.

non-believer 16 mei 2015 om 14:03

Ik zou eerst eens bij die mafketel van bardiani langs gaan. Ik blijf erbij dat wanneer hij die kwak niet had uitgedeeld colli ook niet tegen de toeschouwer was aangereden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair