Colbrelli wint ook slotrit Tour du Limousin, Rosskopf eindwinnaar

vrijdag 19 augustus 2016 om 17:11
Colbrelli wint ook slotrit Tour du Limousin, Rosskopf eindwinnaar

Foto: Sirotti

Sonny Colbrelli heeft na zijn overwinning van gisteren ook de slotrit van de Tour du Limousin op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bardiani-CSF bleek de snelste van een uitgedund peloton. Deze overwinning was net niet genoeg om voor het tweede jaar op rij de eindzege te pakken. Colbrelli begon de dag met elf seconden achterstand op Joey Rosskopf (BMC), en pakte alleen tien bonificatieseconden, waardoor Rosskopf als eindwinaar naar huis gaat.

Minnaard in kopgroep
De vlucht van de dag werd vandaag, in tegenstelling tot eerdere etappes, vrij vroeg gevormd. In het begin van de etappe kregen elf renners al snel een voorsprong van ruim drie minuten. Daarbij zat één Nederlander: Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert).

Minnaard had vooraan gezelschap van: Jeremy Leveau (Roubaix Lille Métropole), Damien Gaudin (AG2R La Mondiale), Olivier Le Gac (FDJ), Miguel Ángel Benito (Caja Rural-Seguros RGA), Delio Fernandez (Delko Marseille Provence KTM), Jeremy Cornu (Direct Energie), Evgeny Shalunov  (Gazprom-RusVelo), Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise), Romain Le Roux (Armée de Terre) en David Menut (HP BTP-Auber93).

BMC moet aan de bak
De voorsprong van de elf leiders werd dankzij achtervolgingswerk van BMC, dat met Joey Rosskopf de klassementsleider in de gelederen had, nooit echt groot. Op dertig kilometer voor het einde, toen het verschil nog maar één minuut was, probeerde Le Gac weg te springen. Hij reed een tijdje alleen vooruit, maar vijftien kilometer later sloot de rest van de groep weer aan.

Een poging van Shalunov kende daarna evenmin succes. Op acht kilometer van het einde werd de Rus ingerekend door het peloton, dat op dat moment nog maar uit dertig renners bestond, waarvan slechts één van BMC: de leider.

Aanval Rosskopf
Rosskopf besloot vervolgens niet op alle aanvallen te reageren, maar zelf te demarreren. Ditmaal bleek de aanval echter niet de beste verdediging, want de Amerikaan kreeg natuurlijk geen ruimte. Nadat hij werd teruggepakt, probeerden Giovanni Visconti (Movistar) en Andrea Fedi (Wilier-Southeast) weg te geraken. Dat lukte beter: de twee pakten direct acht seconden, maar dat bleek niet genoeg.

Ze werden net op tijd ingerekend, waarna een uitgedund peloton ging sprinten voor de ritzege. Colbrelli bleek vervolgens opnieuw de snelste. Rosskopf kwam als twaalfde binnen, in dezelfde tijd als Colbrelli, waardoor hij ternauwernood zijn leiderstrui wist te redden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Chaba 19 augustus 2016 om 17:14

Toch netjes even twee ritten binnenhalen. Rosskopf weet als vluchter het peloton voor te blijven en haalt daardoor even het eindklassement binnen. Lekker voor zo een renner. Meestal toch een sprintgala in Limousin.

robotour 19 augustus 2016 om 17:39

Colbrelli wint ook ? maar Gavazzi wordt als eerste vermeld in de daguitslag …..

Headlines

Materiaalzone

Populair