Colbrelli aan het feest in Memorial Marco Pantani

zaterdag 20 september 2014 om 16:08

Sonny Colbrelli

foto: Sirotti

Sonny Colbrelli heeft de Memorial Marco Pantani gewonnen. De renner van Bardiani – CSF was de snelste van een uitgedund peloton. Grega Bole (Vini Fantini Nippo) sprintte naar plek twee voor Fabio Chinello (Area Zero Pro Team).

Aanval met zes
Vroeg in de wedstrijd reden er zes renners weg uit het peloton: Jarlinson Pantana (Colombia), Alessio Taliani (Androni Giocattoli – Venezulea), Adrian Kurek (CCC Polsat), Roman Semjonov (Astana Continental Team), James Piccoli (Amore & Vita) en Tsgubu Grmay (MTN-Qhubeka). Het zestal reed ruim vier minuten bij elkaar. Op 75 kilometer van de streep werden ze echter al weer ingehaald in de heuvelzone, onder meer dankzij een zeer actieve Vincenzo Nibali (Astana).

Nieuwe aanval
Op vijftig kilometer van het einde ontstond een nieuwe kopgroep van twintig renners met daarin onder meer Giampaolo Caruso (Italiaanse selectie), Franco Pellizotti (Androni Giocattoli), Davide Rebellin (CCC Polsat), Tiago Machada (NetApp-Endura), Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), Davide Formolo en Damiano Caruso (Cannondale). Vanuit de achtergrond kwamen met vijftien kilometer te gaan 28 renners terug. Zo ging er dus een omvangrijke groep strijden om de zege in de straten van Cesenatico.

In de slotfase probeerden er nog verschillende coureurs weg te rijden, waaronder Machado en Pellizotti, maar werd het in de vlakke slotfase toch een sprint. Hierin was Colbrelli de beste.

Memorial Marco Pantani 2014 (1.1)
Uitslag: Cesenatico – Cesenatico (190 km)

1. flag-it Sonny Colbrelli (Bardiani – CSF)
2. flag-si Grega Bole (Vini Fantini Nippo) allen z.t.
3. flag-it Fabio Chinello (Area Zero Pro Team)
4. flag-br Rafael Andriato (Neri Sottoli)
5. flag-it Davide Vigano (Caja Rural – Serguros RGA)
6. flag-it Simone Ponzi (Neri Sottoli)
7. flag-it Federico Zurl (Italiaanse selectie)
8. flag-pl Maciej Paterski (CCC Polsat Polkowice)
9. flag-it Antonio Parrinello (Androni Giocattoli – Venezuela)
10. flag-it Manuel Belletti (Androni Giocattoli – Venezuela)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone