Cofidis: “WorldTour een doel voor bedrijf en ploeg”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 januari 2019 om 09:47

Cofidis: “WorldTour een doel voor bedrijf en ploeg”

Cofidis heeft officieel de wens uitgesproken in 2020 deel uit te willen maken van de WorldTour. De Franse ploeg zinspeelde al vaker op een promotie naar het hoogste UCI-niveau, maar sponsor en ploeg deden dit gisteren ook publiekelijk tijdens een ploegpresentatie in Roubaix. “Het besluit om betrokken te willen worden in dit project is geweldig nieuws”, zei ploegbaas Cédric Vasseur.

Tot en met 2009 maakte Cofidis al deel uit van de hoogste klasse, die toen nog de ProTour heette. Sinds 2010 komt de ploeg uit in het ProContinentale circuit. Toch kon de ploeg jaarlijks rekenen op een uitnodiging voor de Tour de France en ook dit jaar is zij verzekerd van een ticket. “We hebben immers al een aantal WorldTour-waardige renners in ons team”, zei Vasseur in L’Équipe.

Ambitie niet nieuw
De ambitie van Cofidis om op het hoogste niveau te acteren is niet nieuw. Zo werd ploegbaas Vasseur in 2017 aangetrokken om de resultaten van de ploeg naar een hoger niveau te tillen en kaartte het team ook vorig jaar dit streven al aan. Voor 2019 waren de licenties toen echter al vergeven.

Met de interesse in de WorldTour in het achterhoofd polste de ploeg in 2018 ook al bij Warren Barguil voor een transfer. De Fransman had echter nog een doorlopend contract bij Arkéa-Samsic, dat hij wilde respecteren. “De dag dat hij een vrij man is, zal ik ervoor strijden om hem aan te trekken”, zei Vasseur toen al ver zijn landgenoot.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2019 10:12
Waarom strijden voor Barguil? Wat is die nou nog waard? Ga dan voor de toekomst met Madouas, Latour of Gaudu als je echt ambities hebt.
    19 januari 2019 10:33
    Lol, opportunist. De Tour van 2017 is niet zo heel lang geleden... Latour heeft niet het talent van een Barguil.
    19 januari 2019 11:32
    Barguil wisselt hoge pieken met diepe dalen, het jammere is dat die dalen wel heel lang duren. Pierre Latour, die kan één ding heel goed, afzien en aanklampen. Ik zou Gaudu nog wel eens willen zien. Een veertje, zo licht dat hij in volle finale van Lombardije voor de wielen van Lopez werd geblazen toen Pinot hem voorbijreed.
19 januari 2019 11:37
Cofidis heeft als grote sponsor van vele wielerwedstrijden met veel geld natuurlijk al jaren de worldtour wedstrijden voor het uitkiezen. Zie de toegevoegde waarde niet meteen voor hen. Hun team is niet sterk genoeg. Dat team op de foto moet het hebben van wedstrijden niveau Parijs-Camembert. Herrada en Laporte zijn wel WT waardig maar dan ook subtop van de subtop. Wat ze gehaald hebben daar ben ik totaal niet van onder de indruk.
19 januari 2019 11:52
Die gekke fransen, als ze nou gewoon eens een Frans topteam zouden starten. Nu hebben ze net subtopteams in de WT en kapot concurrerende teams in de PCT.

Reacties zijn gesloten.