Cofidis overweegt fusie om WorldTour-status
vrijdag 27 januari 2012 om 16:39

Cofidis overweegt fusie om WorldTour-status

foto: Sirotti

Om deelname aan de Tour de France voor de komende jaren veilig te stellen, wil Cofidis graag weer terugkeren als ProTeam-formatie. Manager Eric Boyer vertelt dit in het Franse dagblad La Voix du Nord.

“Ik heb dit jaar fusies gezien tussen zeer goede teams: Leopard en Radioshack, Quick-Step en Omega Pharma. Ik heb dit idee ook al een jaartje of twee, maar aanvankelijk was het niet zo serieus. Nu hoop ik dit tegen het einde van het jaar te kunnen concretiseren”, zo spreekt de Fransman.

Sinds 2009 is Cofidis een ProContinentale ploeg, maar het deed sindsdien altijd mee aan de Tour de France. Ook over dit jaar is Boyer nog optimistisch, maar hij denkt niet dat het zo blijft. “Er komen meer en meer teams met budgetten van ongeveer 12 miljoen euro. Zij hebben grote renners waar organisatoren niet omheen kunnen. Het is jammer dat Rein Taaramäe niet Frans is…”

Naast een fusie met een andere ploeg is een nieuwe co-sponsor ook een mogelijkheid voor de formatie die momenteel een jaarbudget van 8,5 miljoen heeft. Hiervoor heeft Boyer al aangeklopt bij Credit Mutuel, meerderheidsaandeelhouder van kredietverstrekker Cofidis.

RIDE Magazine