Cofidis met slechts vijf renners van start in Ronde van Polen

maandag 9 augustus 2021 om 09:29
Cofidis met slechts vijf renners van start in Ronde van Polen

foto: Cor Vos

Cofidis verschijnt vandaag met slechts vijf in plaats van zeven renners aan de start van de Ronde van Polen. Jelle Wallays en Christophe Laporte moesten zich wegens ziekte terugtrekken voor de zevendaagse koers en worden niet vervangen.

De Ronde van Polen begint vandaag met een lange etappe van Lublin naar Chełm, waar de finish op een heuvel ligt. Cofidis moet het daar echter stellen zonder Christophe Laporte, die op lastige aankomsten altijd een gevaarlijke klant voor de overwinning is. De Franse renner die dit seizoen al het Circuit de Wallonie en een etappe in de Ster van Bessèges won en tweede was in Dwars door Vlaanderen, moet de Poolse ronde door ziekte aan zich voorbij laten gaan.

Ook Jelle Wallays is wegens ziekte niet van de partij. Voor de Belgische klassiekerspecialist zou de Ronde van Polen zijn eerste koers sinds de Tour de France worden. Zonder Laporte en Wallays bestaat de ploeg van Cofidis voor de zevendaagse etappekoers uit Tom Bohli, Attilio Viviani, Rubén Fernández, Fabio Sabatini en Natnael Berhane.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chasse_patate 9 augustus 2021 om 10:47

Zonder Laporte heeft de rest hier weinig te zoeken.

0
Verweggistan 9 augustus 2021 om 11:02

Misschien kan broertje Viviani weer eens meesprinten.

0
Bankzitter 9 augustus 2021 om 13:59

Peloton moet toch gevuld worden, hè?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone