Cofidis kondigt komst Spaanse klimmer Ion Izagirre aan
foto: Cor Vos
vrijdag 24 september 2021 om 09:41

Cofidis kondigt komst Spaanse klimmer Ion Izagirre aan

Ion Izagirre draagt volgend seizoen het tenue van Cofidis. De 32-jarige Spaanse klimmer tekent voor één jaar bij de ploeg van teammanager Cédric Vasseur. Izagirre verlaat na drie seizoenen het Kazachse Astana-Premier Tech.

Cofidis hoopt met Ion Izagirre de gedroomde luitenant te hebben aangetrokken voor klassementskopman Guillaume Martin, maar de Spanjaard krijgt zelf ook de ruimte om (individueel) succes na te jagen, met name in rittenkoersen van één week. Izagirre steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Het is altijd een speciaal gevoel om van ploeg te wisselen. Ik ben echter bijzonder blij met mijn nieuwe ploeg. Ik kom er een paar goede vrienden tegen.”

Izagirre doelt op oud-renner Bingen Fernandez, die tegenwoordig ploegleider is bij de Franse formatie, en de gebroeders Jesús en José Herrada. “Cofidis is een Franse ploeg, maar het is tegelijkertijd ook een Spaanse formatie”, concludeert een glimlachende Izagirre. “Cofidis is een geweldige ploeg met een rijke historie en gerenommeerde renners. Ik zal een dubbele rol spelen binnen de ploeg, zoals ik met Cédric (Vasseur, red.) heb afgesproken.”

Strijden op twee fronten 
Vasseur is een tevreden man na het aantrekken van Izagirre. “De komst van Ion Izagirre is uitstekend nieuws voor de hele ploeg. Hij is echt een geweldige versterking en heeft al etappes gewonnen in alle drie de grote rondes. Met Izagirre en Guillaume Martin kunnen we op WorldTour-niveau nu op twee verschillende fronten strijden. We willen met hem schitteren op het hoogste niveau én op alle terreinen.”

Izagirre won in zijn carrière al etappes in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España en verder was hij de beste in de rondes- van Polen en het Baskenland én de Volta a la Comunitat Valenciana. Dit jaar kroonde de allrounder zich tot Spaans kampioen tegen de klok en won hij een rit in ‘zijn’ Ronde van het Baskenland. Verder werd hij derde in Parijs-Nice en zevende in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
24 september 2021 09:55
Prima renner met dito resultaten elk jaar. Dit jaar ook weer een rit in de Ronde v.h. Baskenland en nationaal tijdritkampioen geworden. Is met regelmaat top-10 in de rondes van een week en dus vaak in beeld.
Benieuwd wat z'n broertje gaat doen. Er gingen geruchten te ronde dat hij bij Astana zou blijven?
24 september 2021 10:03
Dat is een goede zet van Cofidis.
24 september 2021 10:13
Mooie transfer van Cofidis. Hierdoor ging dus enkel Gorka terug naar Movistar.
24 september 2021 10:51
Klimmer, allrounder en tijdritkampioen - hoe moeten we hem nou noemen?
24 september 2021 11:35
Past wel mooi in de Spaanse traditie van de Moreno's en Herrada's daar.
24 september 2021 11:53
Wel een aparte renner vind ik hem. Behaalt af en toe een mooie overwinning om daarna in de grote rondes weer niets klaar te spelen
24 september 2021 12:07
Die had ik niet zien aankomen. Voor Cofidis prima en hijzelf kan zich ook echt als volledige kopman gaan richten op bepaalde rittenkoersen. Raar dat Astana hem laat gaan.
    24 september 2021 12:20
    Astana had wat geldproblemen voor komend jaar met het wegvallen van PremierTech, dus konden ze even geen contractverlengingen regelen. Daarom zijn, vooral de goede en dure renners, al om zich heen gaan kijken voor een nieuwe ploeg.
    24 september 2021 18:38
    Vino heeft zijn relaties aangepord en die hebben de kluis weer open gemaakt.. Nibali, Lopez, Viviani, Moscon… geen goedkope jongens…
24 september 2021 12:55
Mooie keuze vind ik. Prachtige renner: soms goed, soms echt door het ijs, net een mens! Net als zijn broertje trouwens. Koerskleurders.

Reacties zijn gesloten.