Cofidis houdt Hardy aan de kant met te lage cortisolwaarden
foto: Sirotti
zondag 26 juni 2016 om 12:42

Cofidis houdt Hardy aan de kant met te lage cortisolwaarden

Romain Hardy is vandaag niet van start gegaan in het Frans kampioenschap. Bij de coureur van Cofidis is een te lage cortisolwaarde geconstateerd. Dit heeft te maken met de medicatie die Hardy gebruikt tegen astma en allergieën, aldus de ProContinentale ploeg.

Voorafgaand aan het kampioenschap heeft de Franse bond renners getest. Daar kwam de te lage cortisolwaarde van Hardy boven water. Aangezien Cofidis lid is van de MPCC, zal de ploeg renners met een te laag cortisol minimaal acht dagen uit competitie halen. Het kan namelijk duiden op een verminderde gezondheid, maar ook op dopinggebruik.

“Romains waarden vallen iets onder deze grens, waarna Cofidis haar verplichtingen heeft voldaan. Hij lijdt aan astma en allergieën. Hiervoor heeft hij een behandeling met geneesmiddelen, dit is volledig in overeenstemming met de anti-dopingregels. Deze medicijnen, samen met vermoeidheid, kunnen het te lage cortisol veroorzaakt hebben”, schrijft Cofidis in een persbericht.

Door zijn acht dagen uit competitie zal Hardy de Tour de France moeten missen. De kans was, voor dit nieuws, al niet heel groot dat de 27-jarige Fransman deel uit zou maken van de selectie.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2016 12:57
Astma. We wie heeft het niet.
26 juni 2016 13:04
Edit redactie: Merci, aangepast
26 juni 2016 13:23
Zouden er ook nog gezonde renners in het peloton fietsen?
26 juni 2016 14:01
Kunnen middelen tegen astma en allergieen ook niet op de dopinglijst zetten ? Geloof dat half het peleton aan deze middelen zit. Zit er in deze middelen misschien iets wat het gebruik van andere middelen maskeert ? Is hier al eens onderzoek naar gedaan ?
26 juni 2016 18:36
@ Robotour: Wat doet medicatie tegen astma? Jawel, de zuurstofopname bevorderen. Niet toevallig dat ze allemaal astma hebben...
26 juni 2016 21:49
Is zo'n verklaring genoeg? Roepen dat iedereen moe en astma heeft houdt een keertje op natuurlijk. Dus of de MPCC helemaal opdoeken en er geen punt van maken, of niet genoegen nemen met zo'n verklaring en keihard aantonen wat de allergieën en astma inhouden.

Reacties zijn gesloten.