Cofidis haalt Attilio Viviani definitief binnen
Attilio Viviani (midden) - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 19 september 2019 om 10:24

Cofidis haalt Attilio Viviani definitief binnen

Attilio Viviani (22) wordt volgend seizoen prof bij Cofidis. Hij gaat bij de Franse ploeg samen rijden met zijn oudere broer Elia Viviani, die komende winter de overstap maakt van Deceuninck-Quick-Step. Ook de Fransman Eddy Finé (21) tekent een profcontract bij Cofidis.

Momenteel lopen de jongste Viviani en Finé al stage bij Cofidis. Viviani zal die stage afsluiten met een dikke voldoende. Eind augustus won hij namelijk de Schaal Sels na een massasprint. “Ik ben erg blij dat ik mij bij dit team aansluit. Ik voelde mij snel op mijn plek”, reageert Viviani. “Ik probeer nu Frans te leren en ben blij als ik de teambespreking begrijp.”

“Ik had de kans om snel te winnen en dat gaf vertrouwen. Het is een droom om te kunnen groeien als prof naast mijn broer Elia. Ik ga zeker mijn best doen voor hem en voor de ploeg”, aldus de winnaar van de Schaal Sels. Hij komt over Arvedi Cycling ASD.

Finé (van VC Villefranche Beaujolais) overtuigde de ploegleiding van Cofidis vooral met zijn werk in de Tour du Limousin, waar hij zelf uiteindelijk 29ste werd in het eindklassement. Hij heeft een verleden als veldrijder. “Ik ben trots om toe te treden tot een gerenommeerde ploeg als Cofidis. Ik was erg blij met de ontvangst en het gemak om deel uit te maken van de groep. Dit is een grote uitdaging, maar ik zal alles geven om aan de verwachtingen van het team te voldoen”, zegt Finé.

 
3 Reacties
Sorteer op:
19 september 2019
Eddy Fine ook winnaar marmotte 2017
19 september 2019
Cofidis lijkt me toch zich echt versterkt te hebben. Benieuwd of dit tot betere resultaten zal leiden in 2020.
19 september 2019
Op een of andere manier komen die gebroeders Viviani allebei altijd over als hele nuchtere intelligente gasten...

Reacties zijn gesloten.