Cofidis geeft vijf namen selectie Tour de France prijs
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 16 juni 2023 om 11:51

Cofidis geeft vijf namen selectie Tour de France prijs

Cofidis heeft op geheel eigen wijze de namen van vijf renners bekend gemaakt die volgende maand in ieder geval aan de start verschijnen van de Tour de France. Sprinter Bryan Coquard en oud-ritwinnaar Ion Izagirre lijken de voornaamste speerpunten van de Franse formatie te gaan worden.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Coquard won nooit een rit in de Tour, maar was in 2016 wel al eens dichtbij toen hij in de vierde etappe alleen Marcel Kittel in de sprint voor zich moest dulden. Ion Izagirre won in datzelfde jaar, toen nog namens Movistar, de twintigste etappe naar Morzine. Ook de Franse klimmer Guillaume Martin is van de partij. In 2021 werd hij nog achtste in de Tour.

Verder zijn de jonge renners Axel Zingle en Alexis Renard in ieder geval present. Beiden maken hun debuut in de Tour. Wanneer de rest van de selectie bekend wordt gemaakt is nog niet duidelijk.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2023 12:11
Ion als “voornaamste speerpunt”? Ik dacht het niet…
16 juni 2023 16:19
Vreemd bericht dit. Martin wordt kopman voor het klassement en behaalde recent al mooie resultaten, zoals een zesde plek in de Dauphine.
16 juni 2023 13:56
Volgens wie worden dat de voornaamste speerpunten?

Met Geschke, Perez en Thomas erbij, is het een prima aanvallersploeg.
20 juni 2023 22:11
Leuk artikel!
16 juni 2023 12:02
Gaat niet echt potten breken.
    Met Zingle en Coquard moeten er toch wat korte noteringen inzitten lijkt me. Martin lijkt nog n.iet echt in vorm maar kan ook door hoogtestage komen natuurlijk, die moet gewoon zijn ritten uitkiezen ipv klassement nastreven. En ja Izagirre kan ook kort eindigen in bergetappes.

    Gooi er een Herrada, Lafay, Thomas bij en je hebt een prima selectie met genoeg kanshebbers zonder echte favorieten.
    16 juni 2023 13:56
    Is Geschke geen optie, die deed het vorig jaar toch best aardig?

Reacties zijn gesloten.