Cofidis en Wanty-Gobert liggen op koers voor deelname aan alle WorldTour-wedstrijden
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2019 om 13:03

Cofidis en Wanty-Gobert liggen op koers voor deelname aan alle WorldTour-wedstrijden

De twee leiders in de UCI Europe Tour worden aan het einde van het seizoen beloond met twee entreebewijzen voor alle WorldTour-wedstrijden in het daaropvolgende seizoen. Momenteel zijn Cofidis en Wanty-Gobert de ploegen aan kop in deze rangschikking.

Cofidis is in het bezit van van 4.892 punten, terwijl Wanty-Gobert de ploeg op de hielen zit met 4.837 punten. Total Direct Energie en Corendon-Circus volgen op ruimere afstand. Roompot-Charles, dat aan het begin van het seizoen als doel had om bij de eerste twee te eindigen, staat op de negende plaats met 2.665 punten.

Wanty-Gobert op schema: “gezien onze mindere prestaties een opsteker”
Alhoewel Wanty-Gobert-ploegleider Hilaire Van Der Schueren op meer uitschieters van zijn team had gehoopt, ligt zijn ploeg toch op schema om volgend jaar deel te nemen aan alle WorldTour-wedstrijden: “We staan nu tweede na Cofidis, dus we zitten op schema. In de algemene World Ranking staan zelfs Katusha en Team Dimension Data achter ons. Al had ik graag wat meer punten gehad, want we hebben in het begin van het seizoen toch wat laten liggen. We hebben dit seizoen al veel pech gehad met ziektes en blessures. Het uitvallen van Yoann Offredo was een tegenvaller, maar we blijven strijden.

“We hebben toch 700 punten voorsprong. Dat is gezien onze mindere prestaties in het begin wel een opsteker. Maar er zijn nog veel andere concurrenten. Gelukkig houdt Mathieu van der Poel er even mee op. Als we het halen, zouden we ons zeker inschrijven voor ­Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en de Vuelta. En niet onbelangrijk: ik ben nog op zoek naar een hoofdsponsor. Wanty en Groupe Gobert gaan niet stoppen, maar willen graag een stapje opzijzetten voor een extra geldschieter. Als we aan alle wedstrijden mogen deelnemen die we willen, dan kan je die sponsor veel teruggeven”, zijn de woorden van de ploegleider in Het Nieuwsblad.

Tussenstand Europe Tour
1. flag-fr Cofidis 4.892 punten
2. flag-be Wanty-Gobert 4.837
3. flag-fr Total Direct Energie 4.156
4. flag-be Corendon-Circus 4.044
5. flag-fr Vital Concept 3.329
6. flag-il Israel Cycling Team 3.324
7. flag-be Wallonie-Bruxelles 3.056
8. flag-it Androni-Sidermec-Botecchia 2.767
9. flag-nl Roompot-Charles 2.665
10. flag-fr Arkéa-Samsic 2.471

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
24 april 2019 13:06
Vlaggetjes bij arkea en Cofidis moeten even 90 graden gedraaid worden ;)
24 april 2019 13:07
Ik vind dit echt onzin. Wel alle WT koersen rijden maar niet een WT licentie te hoeven betalen. En dit gaat ook ten koste van andere PCT ploegen die nu nog minder kansen hebben op een wildcard. Er is straks nog bijv. maar plaats voor 2Italiaanse PCT on de Giro. Grote kans dat er PCT ploegen stoppen wegens toch geen kansen.
  24 april 2019 13:48
  Eens.

  Een beloning in de vorm van deelname aan een grote ronde of een aantal eendagskoersen naar keuze dan misschien. Er mag wat mij betreft wel iets verdiend worden met de goede prestaties
  24 april 2019 14:02
  Aan de andere kant is het best een belasting om alle WT koersen te rijden. De PCT ploegen die alles mogen rijden zullen misschien wel minder Europe Tour koersen rijden en daardoor minder punten verdienen.
  24 april 2019 15:26
  @elvs eens... ploegen worden met grote waarschijnlijkheid slachtoffer van eigen succes op deze manier.

  Win je het Europe Tour klassement dan is het met een volledig WT kalender een jaar later schier onmogelijk die prestatie te herhale
  24 april 2019 16:32
  Dan moet de UCI gewoon een promotie/degradatieregeling invoeren als ze de beste teams willen belonen. Maar dat durft men (terecht) niet, want dan haken sponsors af en ligt georganiseerd dopinggebruik op de loer.
  24 april 2019 17:10
  Ze rijden volgens mij niet alle WT koersen. Ze mogen kiezen.
  24 april 2019 18:29
  https://www.wielerflits.nl/nieuws/uci-bereikt-akkoord-over-hervormingen-wielersport/

  https://www.uci.org/inside-uci/press-releases/the-uci-management-committee-and-the-professional-cycling-council-unanimously-approve-the-new-organisation-of-men%27s-professional-road-cycling
  24 april 2019 18:34
  @Lalsacien: Maar in theorie mogen ze ze allemaal rijden, in de praktijk (renners te weinig) zullen ze de krenten uit de pap halen.
25 april 2019 00:08
Ik zou het beter vinden als beste team max 2 grote rondes mag kiezen en de nummer 2 mag één grote ronde.
Ook eendagskoersen en week rondes iets van beperking.

Reacties zijn gesloten.