Coen Vermeltfoort wint zijn derde Ster van Zwolle, Martijn Budding (Tietema) tweede

zaterdag 4 maart 2023 om 16:16
Coen Vermeltfoort wint zijn derde Ster van Zwolle, Martijn Budding (Tietema) tweede

foto: Cor Vos

De Salverde Ster van Zwolle 2023 is gewonnen door Coen Vermeltfoort. Na een waaierskoers van bijna 180 kilometer door Overijssel was de sprinter van VolkerWessels de beste in de sprint van een klein peloton. Martijn Budding bezorgde Tour de Tietema-Unibet een tweede plek in de debuutkoers van de ploeg. Loe van Belle (Jumbo-Visma Development) werd derde.

Een echte kopgroep reed nooit weg in de 62ste editie van de Ster van Zwolle. De wind speelde een hoofdrol en brak het peloton in de openingsuren in vier delen, maar alles kwam weer samen. In het laatste koersuur werden er opnieuw waaiers getrokken, waardoor een dertigtal overbleef aan kop.

Ploegen als VolkerWessels, Jumbo-Visma, Metec-Solarwatt en Tour de Tietema-Unibet hadden een overtal en probeerden dat in de laatste vijftien kilometer verder uit te spelen. Onder meer Tomas Kopecky, Martijn Budding, Joren Bloem en Loe van Belle probeerden weg te rijden uit de kopgroep op de dijken in de omgeving van Zwolle.

foto: Cor Vos

In de laatste tien kilometer werd continu aangevallen door kleine groepjes, maar geen groep kon echt wegrijden. Vooral Jumbo-Visma en Tour de Tietema-Unibet probeerden het, maar VolkerWessels counterde alle aanvallen om er een sprint van te maken. Die ploeg hield alles bij elkaar en zette een lead-out op voor Coen Vermeltfoort, die het daarna vakkundig afmaakte in de spurt.

Titelverdediger Vermeltfoort won met fietslengtes voorsprong op Martijn Budding (Tour de Tietema-Unibet) en Loe van Belle (Jumbo-Visma Development). Het is voor de 34-jarige sprinter al zijn derde overwinning in de Nederlandse openingskoers.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

26 Reacties

pipo de clown 4 maart 2023 om 18:15

Mooie record houder samen met nog 1 3 maal winnen heel knap

3
Benjamin van Antwerpen 4 maart 2023 om 17:22

Wat een kampioen die Vermeltfoort met een sterke ploeg. Benieuwd wat hij in Bredene-Koksijde kan afdwingen tegenover WT ploegen.

Ik begrijp oprecht de afgunst tegen TDT niet.

Mag ik vragen wat iedereen zo stoort?

Met een tweede en vierde plek vandaag heeft TDT-Unibet toch wel de laatste mensen overtuigd dat het geen publiciteit stunt is?

1
Aerts 6 maart 2023 om 08:19

@Benjamin
Ja dat mag. Ik wil daar ook best antwoord op geven;

– Ik heb een hekel aan vloggers
– Ik vind het stom dat je een jongerenpubliek wil aanspreken met een gokbedrijf als sponser
– Tietema kreeg vorig jaar een kans van een ploeg en terwijl hij daar (slecht) reed ging hij stiekem een andere ploeg oprichten met een concurrent van de sponser. Dus kreeg hij wel salaris en kansen, maar zette zich niet volledig in voor het team.
– Hij krijgt veel aandacht omdat hij veel volgers heeft en daarom krijgt hij weer meer volgers. Deze vicieuze cirkel vind ik debiel. Trump, Baudet en de Kardashians zijn door ditzelfde systeem groot geworden. Dat vind ik irritant.
– Bovendien kan hij zelf niet hard fietsen. Als hij nou nog een leuk koersje kan uitrijden, maar nu is het een soort van Puck Moonen.

1
Thijs E 4 maart 2023 om 17:46

Vooral niet boven het maaiveld uitsteken, dat trekken er veel slecht hier. NL-ploeg oprichten, ander en breder publiek aanspreken, gadverdamme veel te eng.

1
the student 4 maart 2023 om 18:08

Vermeltfoort is eigenlijk net te goed voor de continentals, net niet goed genoeg voor de worldtour. Blijft wel een veelwinnaar als continental renner.

Twee 1.1 overwinningen dus profzeges op PCS. Maar in totaal 33 overwinningen in UCI koersen. Dat is echt best wel veel.

Nou ja, je moet het ook maar op kunnen blijven brengen. Er mist inderdaad een PCT team in Nederland, maar dan nog. Op hoger niveau wint hij niet veel.

1
Oblomov 4 maart 2023 om 22:14

Vermeltfoort is zich goed bewust van welke wedstrijden hem liggen. Toen er werd gespeculeerd over een stap naar procontinentale status voor Volkers Wessel, pleitte hij voor een team dat in dat geval ook oog zou houden voor .2 wedstrijden, i.p.v. geobsedeerd te zijn met deelname aan World Tour wedstrijden (zoals Roompot destijds).

0
Jawbone 4 maart 2023 om 22:26

Is simpelweg te grof gebouwd voor >95% van de UCI koersen. Kan eigenlijk alleen uit op het vlakke.

0
Mystery Rider 5 maart 2023 om 07:59

Ja, ik volg zijn resultaten al een tijdje en het verbaasd met steeds dat hij niet opgepikt wordt op een hoger niveau, maar zoals vermeld is hij meer een ‘one trick pony’ en zal hij zich uitermate goed voelen op dit niveau en deze wedstrijden.

Alleszins vind ik het een toprenner die zeker en vast aandacht verdient in de media!

0
Zwarte panter 4 maart 2023 om 20:45

Coen is une baas

1
Poeksel 4 maart 2023 om 16:32

Niet slecht voorspeld door WF in de voorbeschouwing:

**** Coen Vermeltfoort
*** Tomas Kopecky, Joren Bloem
** Thimo Willems, Loe van Belle, Martijn Budding

0
Deo 4 maart 2023 om 16:55

Ik meende dat Kopecky met 4 sterren stond aangeduid.

1
Wheely 4 maart 2023 om 17:08

Volgens mij was dat eerst ook zo, zullen ze wel (terecht) gewijzigd hebben dan.

0
Wheely 4 maart 2023 om 16:34

Martijn Budding-Tietema? Zijn ze getrouwd?

Of is dit een olijke verwijzing naar "budding breasts"?

-1
Antwanito Antwanos 4 maart 2023 om 16:41

Rijdt Coen Vermeltfoort zonder ploeg of waarom wordt zijn ploeg niet vermeld in de titel?

-1
speervanger 5 maart 2023 om 10:51

Is Kenny van Hummel al binnen?

-1
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 17:24

Zo! Straf van Budding (Tietema) dat hij naar stek 2 spurt. Wat is er fout gegaan bij Kopecky (Tietema) dat hij het niet geschaft heeft als topfavoriet. Laat staan Tietema (Tietema), de Tiet nog gefinished?

-2
mokum the best 5 maart 2023 om 10:11

Van de week werd hier de vraag gesteld hoe het eigenlijk met de talenten Boven Lijnze en Gelijn gaat. Nou ik zie de uitslag 22 33 en 89 ste. Waren bij de nieuwelingen en junioren talenten. Maar nu al 2 jaar bij de beloften niks en nu nog niks brengen. Wel pijnlijk als je al jaren traint ennleeft als een beroepsrenner. Lars Boven heeft dan misschien nog het geluk dat ie net zo goed als ze vader auto’s kan wassenden tassen van de kopmannen kan dragen. En de mechaniekers kan helpen met de banden oppompen. Hopen dat ie dat goed kan. En zo als nog beroepsrenner kan worden.

-2
Dranghek Knuffelaar 5 maart 2023 om 22:06

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen! Gelukkig zijn er nog wat echte kenners op deze site zoals jou mokum.

-1
ronddraaien 4 maart 2023 om 16:18

Sinds wanneer wordt de runner up van een sprint vermeld in de titel? Ah wacht hij rijdt voor die ene ploeg…

-4
Oblomov 4 maart 2023 om 16:25

Tijd om op te houden met dit zielige gedoe…

Ten eerste rijden ze vandaag een leuke aanvallende koers. Ten tweede zie ik op de voorpagina op dit moment drie andere uitslagen: Strade Bianche vrouwen en tweemaal Sluitingsprijs Oostmalle. Bij twee van de drie uitslagen staat ook de nummer twee vermeldt.

9
Sean Kelly 4 maart 2023 om 16:35

Omdat er zeer waarschijnlijk behoorlijk wat mensen die wielerflits bezoeken bovengemiddeld geinteresseerd zijn in het team van Tietema? Waarom krijgt Ajax meer artikelen op nos dan RKC? Dat is toch begrijpelijk…

3
paustovski 4 maart 2023 om 16:40

Waarom zijn meer mensen in dat Tietema team geïnteresseerd dan? Moeten alles nog bewijzen toch?

0
GjaltVK 4 maart 2023 om 16:41

Is er eens een team die meer doet dan alleen de sponsoren in beeld te krijgen (en daarbij ook nog eens goed koerst), is t weer niet goed. Lijkt mij dat we teams als TDT moet omarmen. O.a. Door uitgebreid het reilen en zijlen van een team in beeld te brengen, daarbij ook de mensen achter de schermen in beeld brengen en daarbij ook nog eens een fan base aan zich weten te winnen. Dat gerenommeerde conti renners bij TDT willen rijden zegt ook wel wat..

Het zou mij niks verbazen als TDT momenteel meer positieve invloed heeft om jeugd/jongeren op de fiets en in de wedstrijdsport te krijgen dan dat de ouderwetse Knwu dat heeft. Dat dit iets vernieuwender is dan de ouderwetse koers volger aankan, betekend niet dat er geen aandacht aan besteed mag worden.

Overigens ook zeer sterk van Vermeltfoort. Voor zulke gasten is t ontbreken van een goede PCT ploeg in Nederland wel echt jammer, ondanks dat ie in Nederland alles wat los en vast zit lijkt te kunnen winnen, maar nooit echt de verdere stap heeft kunnen maken.

5
Antwanito Antwanos 4 maart 2023 om 17:30

“Dat gerenommeerde conti renners bij TDT willen rijden zegt ook wel wat..”

Ja, hehe. Wat denk je waarom iedereen bij TDT wil rijden? $$$

-2
Bimbo Visma 4 maart 2023 om 17:36

Tietema is niet eens de ploegnaam

-1
Sean Kelly 4 maart 2023 om 17:41

@paustovski de filmpjes van tietema (die meer dan wekelijks op youtube gelaatst worden) hebben telkens minstens 150k kijkers. Al daar maar een klein deel van wielerflits bezoekt heb je het antwoord.

2

Headlines

Populair

Materiaalzone