Coen Vermeltfoort: “We gaan één kaart trekken in de sprint”

maandag 8 januari 2018 om 14:07

Coen Vermeltfoort is komend jaar nog een van de twee pure sprinters die Roompot-Nederlandse Loterij rijk is. De rappe man uit Heeswijk hoopt in 2018 vooral te kunnen scoren in kleinere koersen. “De .1-koersen liggen mij het best. Vooral de wat zwaardere koersen in Nederland en België. Daar wil ik mijn pijlen op richten”, zegt Vermeltfoort tegenover WielerFlits.

Naast Vermeltfoort heeft Roompot-Nederlandse Loterij dit jaar ook de beschikking over Wouter Wippert. Over echte concurrentie is volgens Vermeltfoort geen sprake. “Wouter is sowieso een heel ander type sprinter. En we rijden bovendien een dubbel programma bij de ploeg, dus we zullen niet het hele jaar samen wedstrijden rijden.”

Ook is Vermeltfoort, net als Michael Boogerd, voorstander van het rijden voor één sprinter in de koers. “Ik ben van mening dat je als ploeg voor een sprinter moet gaan.” Dit hoeft niet ten koste te gaan van Vermeltfoort zelf. “Ik zal ervoor zorgen dat ik zelf ook mijn eigen sprints kan gaan rijden. Ik heb de ambitie om gewoon te winnen.” Zijn kwaliteiten als sprintaantrekker ziet hij niet als iets negatiefs. “Het zou kunnen dat ik wat vaker de sprint aan moet trekken, maar hiervan wordt je als sprinter ook niet slechter. Ook op die manier kan je je tegenwoordig in de kijker rijden.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!
02

Dit artikel delen:

7 Reacties

Marakus 8 januari 2018 om 14:15

Lijkt me een betere optie dan met z’n allen mee sprinten, dan heb je soms twee man in de top 10 maar daar koop je niks voor.

Vermeltfoort en Wippert kan zo maar eens een leuk/sterk sprint duo worden. Ik ben benieuwd!

0
LutsenkoFan 8 januari 2018 om 14:43

Ander type sprinter?

Zijn toch beide sprinters die moeite hebben met een heuvel maar wel de snelheid hebben?

0
ghostwriter 8 januari 2018 om 16:24

Ik zou Vermeltfoort als sprintaantrekker van Wippert gebruiken in de belangrijkste sprintwedstrijden voor Roompot. Verder kunnen ze dan ieder een apart programma rijden met hun eigen sprinttreinen (van twee/drie man).

0
ditisdavid 8 januari 2018 om 17:51

Ze leren zowaar.

0
Mwielerfan 8 januari 2018 om 19:25

Vermeltfoort kan mi top10 rijden in vlakke kleine wedstrijden maar in glooiende iets zwaardere kleine wedstrijden ook podium. Wippert is juist vooral vlak goed.

Denk dat Vermeltfoort gelijk heeft. Als sprintaantrekker is hij voor bijv ltj of soudal interessanter in de trein dan als b/c sprinter

0
Thijs E 8 januari 2018 om 19:47

Een ploeg met een hagelsprint, waarbij 2 of 3 renners achterin de top 10 eindigen, is ook niet echt een ploeg, maar meer een franchise van ZZP’ers.

0
west 8 januari 2018 om 20:27

Ik had misschien juist met Wippert de wat kleinere wedstrijden gereden, dan pak je toch aardig wat “zekere” overwinningen. Vermeltfoort lijkt me meer een renner waarmee je in een sterk veld met een late uitval of een grote kopgroep iets bij elkaar kan bluffen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone