Coen Vermeltfoort spurt naar winst in Craft Ster van Zwolle

Coen Vermeltfoort spurt naar winst in Craft Ster van Zwolle

foto: Cor Vos

zaterdag 23 februari 2019 om 16:16

Coen Vermeltfoort heeft de Craft Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. De coureur van Alecto zag in de laatste kilometer eenzame vluchter Beau Duvigneau teruggehaald worden, waarna hij zelf van kop af aan naar de overwinning sprintte voor Raymond Kreder en André Looij.

De Ster is niet ver meer! Om twaalf uur vanmiddag werd het startschot gegeven voor de Craft Ster van Zwolle, de Nederlandse opening van het wielerseizoen. Aan de start stonden 173 nerveuze coureurs die zich allen aan het Nederlandse wielerpubliek wilden tonen.

Kopgroep met daarbij alle Continental-teams
Twaalf renners slaagden daar al vroeg in de wedstrijd echt in. In het eerste halfuur namen Melvin van Zijl en Gert-Jan Bosman de benen, waarna zij al gauw vergezeld werden door nog tien andere coureurs. Met Daan van Sintmaartensdijk, Hartthijs de Vries, Dennis van der Horst, Lars Loohuis, Dorus de Rijk, Mitch Groot, Jasper Plender, Bryan Bouwmans, Jelle Nieuwpoort, Beau Duvigneau, en Sander De Pestel erbij reed een groep van twaalf renners in rap tempo weg van het peloton. Alle Nederlandse Continental-teams hadden een renner meezitten.

De kopgroep bereikte de Lemelerberg, waar Metec-TKH-renner Van der Horst de bergsprint won: hij is de eerste drager van de bolletjestrui dit jaar. De twaalf vooraan werkten goed samen en met nog zestig kilometer te gaan hadden zij een voorsprong van bijna vier minuten: een voorsprong waarmee ze serieus kans zouden maken om uit handen van het peloton te blijven.

Duvigneau perst magische solo uit de benen
In het laatste uur slonk de voorsprong dan toch in rap tempo terug, maar het peloton bevond zich echter niet in pole position om de Craft Ster van Zwolle te winnen. Dat was een coureur van Vlasman, namelijk Duvigneau. Met nog 25 kilometer te gaan nam hij de benen: niemand in de kopgroep reageerde op hem, waarna Duvigneau al gauw een voorsprong van veertig seconden nam op de achtervolgers, waar er slecht samengewerkt werd.

Duvigneau strandt, Vermeltfoort wint
De voorsprong van Duvigneau was met nog vijftien kilometer te gaan bijna twee minuten op het peloton en vijftig seconden op de achtervolgers. Het leek een geruststellende voorsprong te zijn voor Duvigneau, maar in de laatste kilometers stortte de Nederlander in. Eerst haalde het peloton de achtervolgers bij, waarna ook Duvigneau werd ingehaald.

Een massasprint was dus het uiteindelijke verdict, alhoewel VolkerWessels-Merckx-renner Timo de Jong nog probeerde roet in het eten te gooien. In die massasprint was het René Hooghiemster die met een machtige lead out Vermeltfoort lanceerde, die uiteindelijk redelijk makkelijk naar de zege kon sprinten.

flag-nl Craft Ster van Zwolle, Topcompetitie
Uitslag: Zwolle-Zwolle
1. flag-nl Coen Vermeltfoort (Alecto Cycling Team)
2. flag-nl Raymond Kreder (Mooi-Jong HSK Trias)
3. flag-nl André Looij (Mooi-Jong HSK Trias)
4. flag-nl Arvid de Kleijn (Metec-TKH)
5. flag-be Arne Marit (Lotto Soudal U23)
6. flag-be Tibo Nevens (Home Solutions-Soenens)
7. flag-be Trystan Fivé (Home Solutions-Soenens)
8. flag-nl Johim Ariesen (Mooi-Jong HSK Trias)
9. flag-nl Daan van Sintmaartensdijk (Alecto Cycling Team)
10. flag-be Thibau Verhofstadt (GM Recycling Team)

Dit artikel delen:

14 Reacties

LutsenkoFan 23 februari 2019 om 16:21

Rare maar leuke finale.

Fassa Bortolo 23 februari 2019 om 16:26

Jammer, had het die Duvigneau wel gegund.

west 23 februari 2019 om 16:28

Sprint toch belachelijk makkelijk Kreder en Looij op een lengte…
Die Duvigneau viel vies hard stil, denk dat iedereen op een gegeven moment dacht dat ie het ging redden.

maklukzat 23 februari 2019 om 16:37

Vermeltfoort met overmacht. Bij de profs lukt het maar niet en een niveau lager met gemak.

LutsenkoFan 23 februari 2019 om 17:22

Hij hoorde wel op zijn plek moet ik zeggen, op PCT niveau. Veel ereplaatsen bij elkaar gereden in 2 jaar, dan hoor je daar wel tussen lijkt me.

Maar goed, is al wat ouder natuurlijk.

tvm 23 februari 2019 om 17:15

Die Verhofstadt op plek 10, wat is dat voor Guy?

HSV 23 februari 2019 om 21:51

Haha. Kwil t niet weten.

Verweggistan 23 februari 2019 om 18:24

Leuke koers.

zipp404 23 februari 2019 om 19:06

Sterk van Sintmaartensdijk, dagje kopgroep, dan je kopman naar de overwinning loodsen en zelf ook nog top 10 rijden!

the student 23 februari 2019 om 21:42

Veel te goed voor de continentals en net te min voor de echte profs die vermeltfoort. Op zich is dit een mooi niveau natuurlijk. Hier kan hij winnen en heeft hij het natuurlijk meer naar de zin. De meesten van ons volgers halen het nooit. Alleen er komt een moment dat het als renner mooi geweest is. En dan komt het zwarte gat. Ik vraag me altijd af wat iemand als vermeltfoord nou doet zonder fiets…

west 23 februari 2019 om 22:16

Te min voor de profs? Te min om kopman te zijn bij de profs denk ik, maar er zijn ook wel slechtere potentiële lead-outs in de world tour… En vorig jaar na de gerenommeerde profs Vd Hoorn, Schip en Ligthart de vierde Roompotter op de UCI ranking. Dus ik denk eerder een “beleidsdingetje” dan “gewoon niet goed genoeg” als reden waarom zijn contract niet is verlengt.

Verweggistan 23 februari 2019 om 22:24

Lopen?

JochemV92 24 februari 2019 om 02:39

Jammer dat Beau het niet gered heeft ! Heeft zichzelf helemaal opgeblazen.. Was toch leuk geweest voor hem! Oud-clubgenootje geweest bij Etp-zutphen. Was altijd erg fanatiek dus leuk om te lezen dat hij nog steeds koerst!

RiGHT 25 februari 2019 om 00:56

helemaal vergeten :( de Ster kwam vlak achter mn huis langs…
Mooi voor Vermeltfoort natuurlijk dit, jammer voor hem dat hij het op het hogere niveau nooit redden kon. PCT zou wel moeten kunnen eigenlijk, maar goed, nu kan hij weer winnen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair