Coen Vermeltfoort en Tessa Neefjes winnen EK strandracen

zondag 11 december 2022 om 12:28
Coen Vermeltfoort en Tessa Neefjes winnen EK strandracen

Coen Vermeltfoort - foto: Cor Vos (archief)

Coen Vermeltfoort en Tessa Neefjes zijn de nieuwe Europese kampioenen strandracen. Aan de kust van het Franse Duinkerke zorgden zij bij de mannen en de vrouwen voor Nederlands goud.

De 34-jarige Vermeltfoort, op de weg uitkomend voor de continentale formatie van VolkerWessels, rekende in Duinkerke af met de Belg Timothy Dupont en de Fransman Samuel Leroux. Zij pakten respectievelijk het zilver en het brons. Leroux wist vorig jaar nog de Europese titel te winnen; toen versloeg hij Rick van Breda en Vermeltfoort.

Bij de vrouwen ging de EK-titel dit jaar naar Tessa Neefjes. Zij bleef Nina Kessler, een andere Nederlandse, voor. De bronzen medaille was voor de Belgische Veronique Florizoone. Neefjes is de opvolgster van Pauliena Rooijakkers, die in 2021 de betere was van Riejanne Markus en Rozanne Slik.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Oblomov 11 december 2022 om 13:31

Vermeltfoort mag zo onderhand toch wel gelden als het schoolvoorbeeld van de pure liefhebber. Lijkt er sinds hij de dertig voorbij is alleen maar meer van te zijn gaan genieten. Rijdt stiekem ook een fantastisch seizoen bij elkaar, met een trits overwinningen op de weg, een Nederlandse titel op gravel en nu dit Europees kampioenschap op het strand.

3

Headlines

Populair

Materiaalzone