Coen Vermeltfoort: “De eerste klap is een daalder waard”

zaterdag 23 februari 2019 om 19:43
Coen Vermeltfoort: “De eerste klap is een daalder waard”

foto: Alecto Cycling Team

Coen Vermeltfoort boekte in zijn eerste wedstrijd voor Alecto direct een klinkende zege. Vermeltfoort was in de Craft Ster van Zwolle sneller dan Raymond Kreder en André Looij. “De eerste klap is een daalder waard”, vertelt de winnaar na afloop.

“Deze zege is mooi. De ploeg hield me mooi van voren in de laatste kilometers, maar ik kwam misschien iets te vroeg naar voren. Ik bleef alleen met René Hooghiemster over, maar op een gegeven moment was de pijp leeg bij René en kwamen ze erover. Toen ben ik ingepikt, maar moest ik van redelijk ver komen. Ik ben met Johim Ariesen meegegaan en op 150 meter van de finish ben ik toen maar aangegaan.”

Toch was het – ondanks het goede weer – niet vanzelfsprekend dat de Craft Ster van Zwolle in een massasprint zou eindigen. Pas in de laatste kilometer werd vluchter Beau Duvigneau ingerekend. “Ik had niet gedacht dat we ze nog terug zouden zien, al zaten we constant in een zetel omdat we met twee man mee waren, maar je ziet wat de tegenwind op het einde nog kan doen.”

“Voor mij is topsport winnen, dus ik vind dit heel leuk om te doen”, vertelt Vermeltfoort, die in totaal vier jaar profwielrenner is geweest. “Ik heb het nu prima naar mijn zin en we gaan zien wat het allemaal brengt.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair