Coach Vila over mindere vorm Sagan: “Op zoek naar het goede gevoel”

dinsdag 9 april 2019 om 14:24
Coach Vila over mindere vorm Sagan: “Op zoek naar het goede gevoel”

foto: Cor Vos

Wat is er aan de hand met Peter Sagan? De Slowaak is bezig aan een – zeker voor hem – redelijk anoniem voorjaar. Zijn persoonlijke coach Patxi Vila tast ook in het duister. “We zijn op zoek naar het goede gevoel”, zo laat de oud-renner weten aan Cyclingnews. “Hij beschikt op dit moment niet over de benen van weleer.”

Toegegeven: Sagan kende een gebrekkige aanloop richting de klassiekers. De kopman van BORA-hansgrohe werd namelijk ziek vlak voor Tirreno-Adriatico. Toch eindigde de 29-jarige renner als vierde in Milaan-San Remo. Het bleek een uitschieter, want in koersen als de E3 BinckBank Classic en de Ronde van Vlaanderen kwam hij niet echt in het stuk voor.

In die laatste wedstrijd finishte hij ‘slechts’ als elfde. “We slagen er momenteel niet in om resultaten te behalen”, aldus Vila. “We moeten analyseren waarom Peter niet in topvorm is. Hij reed al bij al geen slechte wedstrijd, maar we moeten de dingen veranderen die niet perfect lopen”, houdt de Spanjaard zich op de vlakte.

Kampt Sagan nog altijd met de naweeën van zijn ziekte? “Wellicht heeft hij er meer last van dan aanvankelijk gedacht. Het is zeker geen excuus, maar het is niet ideaal”, zo denkt Vila. Volgens sommigen is de Slowaak expres nog niet in topvorm, aangezien hij over goed twee weken wil schitteren in Luik-Bastenaken-Luik.

Peter Sagan in de finale van de Ronde van Vlaanderen – foto: Cor Vos

“Hij wilde deze week al 100% zijn”
Zijn coach wuift dit idee echter weg. “Zijn hoofddoelen waren Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. Peter wilde deze week al 100% zijn. Het is teleurstellend dat hij niet kan winnen, maar dat is topsport. Gelukkig zag ik hem afgelopen zondag wél verbeteren tijdens de koers”, zo eindigt Vila hoopvol.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 9 april 2019 om 14:48

Korte snokken om een gat te dichten lukt nog wel, maar ik schrik toch een beetje van het niveau op de laatste Kwaremont.

StonedCamel 9 april 2019 om 15:40

Misschien is zijn scheiding van afgelopen zomer toch wat meer tussen de oren/in de benen gaan zitten dan hij wil doen geloven.

Titaantje 9 april 2019 om 17:11

Had vorig jaar toch een beetje hetzelfde en toen vlamde hij in PR. We zullen zien.

Jalabertje 9 april 2019 om 19:25

Vorig jaar had ie wel Gent wevelgem gewonnen, dus een heeeel klein beetje dan

Sunrider 9 april 2019 om 17:42

Lijkt mij eerder dat hij over zijn top heen is. Langzaam maar zeker gaat het steeds iets minder met Sagan.

argon18 9 april 2019 om 21:26

ik denk dat het meer in de privé sfeer ligt wat eerder al werd aangegeven
sagan is een gevoelsmens en de scheiding is daar echt debet aan hij kan daardoor niet meer tot zijn oude niveau komen
hij heeft denk ik hierdoor geen plezier meer
Ook meneer Sagan is te slotte ook maar een mens
je moet niet vergeten dat zijn vrouw veel zaken voor hem regelde

Headlines

Materiaalzone

Populair