Coach Van Aert verwacht geen triomf op BK: “Crossgevoel ontbreekt”

maandag 6 januari 2020 om 08:43
Coach Van Aert verwacht geen triomf op BK: “Crossgevoel ontbreekt”

Wout van Aert - foto: Cor Vos

Wout van Aert bereidt zich in Girona middels een korte stage voor op het Belgisch kampioenschap veldrijden van aankomende zondag. Zijn trainer Marc Lamberts denkt niet dat zijn poulain er met een nieuwe driekleur vandoor gaat.

Het BK is traditiegetrouw een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Van Aert zal zich tot aankomende vrijdag in Spanje voorbereiden op de titelstrijd. Het plan? “Goed trainen, maar zeker geen potten meer breken”, stelt Lamberts tegenover Het Laatste Nieuws.

Lamberts behoort tot het clubje mensen dat onder de indruk is van zijn herstel. “Conditioneel staat hij nu al verder dan ik ooit had durven denken”, zegt hij. Maar dat wil nog niet zeggen dat Van Aert zomaar even een nieuwe Belgische titel zal oprapen, weet ook Lamberts. “Het crossgevoel ontbreekt”, zegt hij. “Het BK-podium zou al een ongelooflijk succes zijn.”

Op 2 februari staat in het Zwitserse Dübendorf het wereldkampioenschap cross op de kalender. Het is nog ongewis of Van Aert, die vanaf 2016 drie seizoenen op rij de wereldtitel opstreek, daarbij zal zijn. “Veel zal afhangen van zijn gevoel. “Hij wil er iets kunnen betekenen, een bepaalde ambitie kunnen nastreven. Top vijf, bijvoorbeeld. Voor ons is het zeker geen must. Wout kiest en beslist, zonder druk van de ploeg.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

rosencrantz 6 januari 2020 om 10:08

“Het BK-podium zou al een ongelooflijk succes zijn.”

Je kan realistisch zijn,… en je kan je verstoppen.

xistnc 6 januari 2020 om 11:59

Hij kon Vanthourenhout niet volgen. Die reed zijn tweede cross van het weekend en ligt doorgaans in de weegschaal ligt met Sweeck, Hermans en consorten achter Iserbyt (en evt Aerts). Het BK-podium is dan toch een logisch doel en het bereiken daarvan een succes?

Het ongelooflijk moet je meer lezen in de context van zijn zware blessure en lange revalidatie.

-Stijn- 6 januari 2020 om 12:28

@Xistnc Het was wel de eerste cross van de 2 v/h weekend

rahimns 6 januari 2020 om 10:44

Alles moet in het teken staan van het wegseizoen en sterker worden, dus uitslagen in de cross zijn gewoon verder onbelangrijk.

Taliesin 6 januari 2020 om 12:17

Ik denk serieus dat het podium geen vanzelfsprekendheid is zondag.
Iserbyt Aerts Sweeck MvT, Hermans, Merlier. Het kan, maar gaat close worden.

Dolfy 6 januari 2020 om 17:21

Inderdaad Van Aert is misschien wel kanshebber maar er zijn genoeg die daar ook echt kans opmaken. En dan heb je nog renners als Meeusen en Adams die met een sterke dag ook zomaar podium kunnen rijden naast de al genoemde. Het kan dus zeker Van Aert helemaal geen podium rijdt terwijl hij wel goed genoeg zou rijden.

Gonzalez_de_Galdeano 6 januari 2020 om 12:21

Het is niet een super lastig parcours zondag dus verwacht wel dat Wout meedoet voor de titel.

jan jansen 6 januari 2020 om 13:34

Ik verwacht een triomf voor van Aert.
Hij gaat ze er allemaal opleggen. Billenkoek voor de coach met zijn verstoppertje spelen

limburgia 6 januari 2020 om 15:57

En maar iedere dag een foto , video of stuk in de media over van Aert , ’t lijkt wel op het nieuws over Silvy Meis .

Thijs E 6 januari 2020 om 18:39

Reëel verhaal van Lamberts. Van Aert is (weer) een powerhouse, maar hij mist de absolute bochtensnelheid en kan het m.i. nog geen heel uur volle bak volhouden.

Maar het is de vraag hoe het wedstrijdverloop zonder MvdP zal zijn. Is er dan ook een kanonstart en gaat het ook de eerste 4 à 5 ronden volle bak? Of is er een 90% tempo de eerste 6 ronden en daarna pas vol gas?

-Stijn- 6 januari 2020 om 19:48

Zaterdag moesten Michael en Van Kessel ook eerst een gat laten op Van Aert dat is vdp dan moeten gaan dichten…
Zit misschien toch meer in dan hij zelf denkt

Ligthning 7 januari 2020 om 10:29

Goede analyse. Qua power zit hij al aan 90 %, zo lijkt me. Het bochtenwerk, de overgangen enz. zitten nog niet goed. Dat scheelt elke ronde toch zo’n 5 seconden. En hij kan inderdaad nog geen uur op topniveau presteren. Ik verwacht dat hij op het BK toch al een klein uur op niveau zal presteren, maar allicht net niet voldoende om alle concurrenten in de finale af te houden of zelfs maar te volgen. Qua techniek zal het niet meer lukken dit einde seizoen. Maar voor op de weg, speelt dit geen rol. Het wegseizoen komt wel goed, denk ik. En dat had ik een paar maanden geleden niet gedacht. Al houd ik nog steeds rekening met een terugval of overbelastingsverschijnselen.

Gebruikersnaam 6 januari 2020 om 18:52

Podium vind ik niet onrealistisch. Winst verwacht ik niet, maar denk dat hij alleen maar renners van Sauzen Pauwels voor zal moeten laten en dan is ’t afwachten hoeveel dat er zijn.

toiletduck 7 januari 2020 om 09:26

Belgisch Kampioenschap is komend weekend alvast interessanter dan Nederlandse!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.