Coach Van Aert: “Hij kan Roubaix nu al aan”

Coach Van Aert: “Hij kan Roubaix nu al aan”

foto: Marcel Koch

maandag 15 februari 2016 om 18:32

Mathieu van der Poel kan volgens kenners maar beter zo snel mogelijk de overstap naar de weg maken, omdat hij met zijn talent daar binnen de kortste keren grote koersen gaat winnen. Zijn aartsrivaal Wout van Aert kan dat volgens zijn coach echter ook, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Renner voor het klassieke werk
Trainer Marc Lamberts denkt dat de nieuwbakken wereldkampioen in het veld op de weg eveneens hoge ogen kan gooien. “Wout heeft ook potentie voor een mooie carrière op de weg. Hij weegt 72 kilogram. Een klimmer zal hij nooit worden. Maar een renner voor Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen misschien wel. Ik hoor hem onbewust wel eens vertellen dat hij ooit Parijs-Roubaix wil rijden. Ik geef je op een briefje. Mocht hij dit jaar kunnen starten in Parijs-Roubaix, zou hij die koers probleemloos uitrijden.”

Verbetering
Net als Van der Poel was Van Aert ook actief in de jongste editie van de Baloise Belgium Tour. Waar onze landgenoot als zesde eindigde, was ook zijn Belgische tegenstrever op weg naar een top-10 notering in het eindklassement. Een valpartij in de slotrit besliste echter anders voor Van Aert, die het huidige veldritseizoen volgens Het Laatste Nieuws al €175.000 aan prijzengeld bij elkaar fietste.. “In de cross heb je maar twee renners met een echt grote motor: Mathieu en Wout. Op de weg zijn er dat vijftig. Als je ziet hoe moeilijk Van Avermaet of Stybar het al hebben om wedstrijden te winnen. Om op termijn met de besten mee te kunnen op de weg, moet Wout nog fel verbeteren”, vindt diens trainer Lamberts.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Netraam 15 februari 2016 om 18:34

Met het laatste gedeelte ben ik het zeker eens.

HoofdIsVrij 15 februari 2016 om 18:43

Wijze woorden. Wel denk ik dat Van Aert RVV en P-R beter moet liggen dan MvP die eerder geschikt is voor de Waalse klassiekers.

trickstuff 15 februari 2016 om 18:46

Ik zou Van Aert graag zien rijden, misschien is het zelfs mogelijk dmv een stageplekje bij een wt ploeg.

AZH 15 februari 2016 om 19:21

“Probleemloos uitrijden”

Brava.

tdv21 15 februari 2016 om 19:34

Wel Patrick Lefevre, grijp je kans. Als je ziet hoe Van Aert zijn turbo 30min lang kan aanzetten en dat hij een deftige sprint heeft is het zowat de opvolger van Styby. Ik kijk er al naar uit.

Romāns Vainšteins 15 februari 2016 om 19:40

Ik vind het een Lotto -renner. Het lijkt me geen jongen voor de harde QS – lijn. Dat het topmateriaal is om mee te gaan werken lijkt me, net als bij vd Poel, evident.

tendam 15 februari 2016 om 20:45

Was Van Aert niet al gelost toen hij onderuit ging in de Ronde van België? Overigens won Pauwels, die volgens Lamberts blijkbaar geen grote motor heeft, een paar jaar terug nog bijna een rit in die ronde… alleen Betancur was sterker.

Turtlehead 15 februari 2016 om 21:24

@tendam: niet volledig volgens mij, hing er nog ergens achter? Wel wat vermoeidheid in het spel als ik me goed herinner.

Scotty 15 februari 2016 om 21:48

Was Van Avermaet ook een veldrijder?

DeGroteMolen 15 februari 2016 om 23:18

Zou mooi zijn WvA in de keienklassiekers! Toch, die afstand…

Arema Pro Cycling Team 16 februari 2016 om 03:33

“Probleemloos uitrijden…” yeah right…

Coldeportes 16 februari 2016 om 08:02

Heerlijk die aannames. Zoals ooit de aanname was dat een van de beste baansprinters ter wereld, op de weg ook de strijd met de besten zou aankunnen.. Gelukkig gaat Theo (Bos) nu voor de baan in Rio, moedige keuze die hem hopelijk een mooie plak gaat opleveren.

:)

Tuubke 16 februari 2016 om 09:42

Hoe kun je dat nou zeggen, ‘probleemloos uitrijden’. Zit er niet een enorm verschil in inspanning tussen veldrijden (een uur volle bak) en zo’n klassieker van 250 kilometer? Ik ben geen inspanningsfysioloog, maar mijn natte-vinger-gevoel zegt dat je dat niet zomaar even allebei even goed kunt. Of valt dat in de praktijk mee voor toppers?

Mac-S 16 februari 2016 om 09:54

Probleemloos uitrijden is niet hetzelfde als meedoen voor de winst. Hij zal vast fit genoeg zijn om 250 km te fietsen. Meedoen om de knikkers is een ander verhaal, dat zie ik hem nog niet doen. (Maar daar zegt die coach ook niets over, dus dat is de discussie niet.)

Headlines

Materiaalzone

Populair