Clement mist Ronde van het Baskenland door bijholteontsteking
Foto: Marcel Koch
zaterdag 2 april 2016 om 19:04

Clement mist Ronde van het Baskenland door bijholteontsteking

Stef Clement moet noodgedwongen een streep zetten door de Ronde van het Baskenland. De Nederlander had zijn koffers al gepakt voor vertrek, maar blijkt toch teveel last te ondervinden van een bijholteontsteking. Zijn plaats in de selectie van IAM Cycling wordt nu overgenomen door Marcel Wyss.

De klachten staken vorige week de kop op tijdens de Ronde van Catalonië, waar Clement in de laatste etappe afstapte. “Hij is nog niet in de conditie om in Spanje het beste uit zichzelf te halen”, meldt IAM Cycling in een persbericht. De Ronde van het Baskenland gaat op maandag van start.

https://twitter.com/Stefclement/status/716306227500879876

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
2 april 2016 19:20
Dit rondje bood hem toch weinig kansen, eigenlijk heel IAM niet. Dus beter nu dan tijdens bijvoorbeeld de Dauphiné, Eneco of weet ik welke grote ronde hij dit jaar rijdt.

Bestaan cosinusitis en tangensitis eigenlijk ook?
2 april 2016 19:28
@123poetertjes Die rondes bieden hem ook allemaal weinig kansen. Blijft gewoon een hele middelmatige renner, die bij IAM nog helemaal niéts gepresteerd heeft.
2 april 2016 19:50
De afsluitende tijdrit had hem misschien nog wel gelegen. Zware tijdritten doet Clement het vaak goed. Maar verder inderdaad weinig, IAM stuurt ook geen Frank dus mist wel een speerpunt.

@Il Cavaliere: wel zilver op de europese spelen afgelopen jaar. Verder was het vorig jaar inderdaad niet super, maar ik ben Catalunya 2014 nog niet vergeten.
2 april 2016 20:22
Noem het lullig van me maar bij ieder bericht over m denk ik altijd 'o ja, die rijdt ook nog ja'.
2 april 2016 23:13
@ilcavaliere
Enige topprestatie van hem de afgelopen tijd, 2e op de tijdrit van de Eurospelen, was inderdaad niet in een IAM-shirtje.

Verder is Clement een erg goede renner, maar gewoon eentje die te weinig uit zijn carrière heeft gehaald. Buiten de NK's slechts 1 maal een tijdrit gewonnen.

Reacties zijn gesloten.