Clement meldt zich af voor wielercafé: “Ik wil geen figurant zijn in de mediahype rond Dekker”
foto: Marcel Koch (archief)
woensdag 16 november 2016 om 14:15

Clement meldt zich af voor wielercafé: “Ik wil geen figurant zijn in de mediahype rond Dekker”

Stef Clement heeft zich afgemeld voor een avond in het Brabants Wielercafé. “Ik heb geen zin om figurant te zijn in de mediahype rond Thomas Dekker”, zegt de Brabander tegen WielerFlits.

Op 23 november is Thomas Dekker te gast in het Wielercafé om over zijn gisteren verschenen boek te praten. Clement was de andere hoofdgast, maar hij heeft zich dus afgemeld. Op zijn Twitter-pagina liet hij ook al van zich horen. “Ik heb geen enkel belang, noch behoefte aan een optreden in dit decor”, schrijft Clement.

“Het is beschamend dat schuldigen van toen nu steeds opnieuw de aandacht zoeken ten koste van anderen”, reageert de toekomstig coureur van LottoNL-Jumbo op Twitter.

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
16 november 2016 14:21
Daar heeft Clement natuurlijk meer dan een punt. Het wordt voor Thomas Dekker misschien een keer tijd dat hij gewoon een baan gaat zoeken.
16 november 2016 14:23
Je zou van deze Stef toch verwachten dat hij clement zou zijn
16 november 2016 14:45
Edit redactie: Het is aangepast.
16 november 2016 14:52
Deze Stef wil zich graag mengen in grote-mensen discussies. Begon hij paar weken geleden als 'kenner' over de Amerikaanse verkiezingen te praten, daarna een standpunt over de zwarte-pietendiscussie en nu mag de Omerta niet verbroken worden, omdat hij net een nieuw contractje binnen heeft. Hou je gewoon bezig met wielrennen, want overal tegenaan schoppen en populistische uitspraken doen, maakt je geen betere wielrenner.
Natuurlijk snap ik wel dat hij geen zin heeft om daar te gaan zitten op hetzelfde moment als Dekker net een boek uitgebracht heeft die een beerput openmaakt.
16 november 2016 14:57
@ redactie: :)
overigens zou dit wielercafe zijn eigen glazen wel eens kunnen ingooien door TD opnieuw een podium te geven. ik denk dat een aantal mensen uit het wielerwereldje dit cafe in de toekomst zullen mijden. het begint dus al met Clement.
16 november 2016 14:58
Ik ben het van harte met hem eens. De publiciteit rondom Dekker zal allesoverheersend zijn.
16 november 2016 14:59
Clement heeft groot gelijk.
16 november 2016 15:09
Mooie reactie, heeft hij natuurlijk groot gelijk mee!

@Mario
Wat een stompzinnige reactie, Clement is een wielrenner dus moet gewoon maar zijn bek houden en rondjes rijden? Een man met een mening die evenveel recht als elk ander heeft om die te uiten, zo zouden er zelfs wat meer mogen zijn!
16 november 2016 15:22
Ik had ergens gelezen dat hanegraaf de manager is van Clement.
Die ziet het al helemaal voor zich dat hij overladen (en mee ingezogen wordt) in dit verhaal.

Heel verstandig van hem om deze afspraak te annuleren.
16 november 2016 15:43
@Mooie_Mario,
Waar heeft Clement gezegd dat de Omerta niet doorbroken mag worden?
En die andere punten heb ik Clement niet over gehoord, dus dat zal wel van twitter komen gok ik? Berichtjes op Twitter neem ik niet heel serieus en vind ik ook niet echt "mengen in de discussie".

Verder heeft Thomas Dekker vooral zijn eigen beerput opengetrokken (zover ik het heb begrepen, want ik heb het boek niet gelezen). Omdat er (jonge) topsporters zijn waarbij het succes naar bol stijgt en die in losgeslagen levensstijl verzeilt raken wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor elke wielrenner of topsporter het geval is.

Dat Thomas Dekker er voor heeft gekozen om zijn verhaal op te laten schrijven heb ik geen problemen mee, maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen dat je geen zin hebt om "figurant te zijn in de mediahype rond Thomas Dekker".

Hoe terecht of netjes het is van Clement om zich af te melden vind ik echter lastig te beoordelen aangezien ik niet weet wat hij heeft afgesproken en wat de opzet is van de avond.
16 november 2016 15:47
@Leukemans, iemand stompzinning noemen en daarna een pleidooi houden over dat iedereen zijn of haar mening mag hebben.
16 november 2016 15:49
Ik vind dit dus ronduit laf, ga dan gewoon wel en de discussie aan. Ze zijn allebei niet al te bleu dus dat had best iets kunnen worden, ik gok dat de ploeg het hem verbiedt.
16 november 2016 15:58
Uit alles blijkt dat Thomas de show wil blijven stelen misschien met bijbehorende piepshow met poetsvrouwen, logisch dat ie past. Renners die hun beroep nog uitoefenen zijn kwetsbaar natuurlijk en zitten niet op zijn uit de school klap verhalen te wachten.
16 november 2016 16:00
Helaas, Clement is normaal nooit te beroerd om zijn mening te verkondigen en die mag er best wezen ook. Nu net een beetje doen alsof je niet zelf ook een beetje mediageel bent... dat ben je wel Stef. Jammer dat ook jij nu een handdoekje gooit.
16 november 2016 16:10
Ik snap dat je nu geen zin kunt hebben om voor spek en bonen aanwezig te zijn. Clement lijkt me echter niet iemand die denkt dat hij op zo'n avond niets in te brengen heeft. Derhalve eigenlijk gewoon een gemiste kans om een pittige discussie te voeren.
16 november 2016 16:33
Begrijpelijk, maar wel teleurstellend.
Er is veel kritiek op het boek, niet in de laatste plaats omdat men vindt dat TD geen podium verdiend en zich niet mag verrijken over het boefjesgedrag in zijn verleden. Echter is TD op het moment 1 van de weinigen en zeker de enige in Nederland die zijn bek open durft te trekken. Dat het allemaal niet even relevant is neem ik dan voor lief.
Clement moet dit ook begrijpen lijkt me en hij houdt wat mij betreft inderdaad de schijn van het in stand houden van 'het omerta' op.

Ik heb het boek vandaag gelezen en vond het vermakelijk en interessanter dan verwacht.
16 november 2016 17:11
Sterk statement
16 november 2016 17:18
RV:+1
Zeg dan voor de camera dat het niet waar is en ga de confrontatie aan.
16 november 2016 17:43
Volgens mij gaat het Clement er vooral om dat hij niet enkel over dat boek van TD wil praten. Niet om het mijden van een confrontatie tussen TD en hem. Dus ik snap het wel, wil ook niet voor jan met d ekorte achternaam een avond aan een mediaevent (of wat dan ook) besteden terwijl het alleen over iemand anders gaat. Je hebt wel betere dingen te doen.

Wie van jullie zou aanschuiven bij een interview met cookson/LA/Ulrich/Froome, als mede gast, en dus niet tafelheer. Je krijgt nagoeg geen vragen, dus wat doe je daar dan.
16 november 2016 17:53
Hij kan de uitnodiging ook gewoon aannemen en zijn sport, waar hij een dikke boterham aan verdiend, verdedigen.
16 november 2016 17:55
Clement wordt gemanaged door de niet-Spaanstalige Jacques Hanegraaff. Die laatste dreigt met juridische stappen tegen TD. Lijkt me niet handig dat Clement naar die avond gaat.
16 november 2016 17:57
@Romāns Vainšteins en jan jansen,
Als hij vooraf is uitgenodigd om te praten over wielrennen in het algemeen, maar nu blijkt dat het waarschijnlijk een groot deel van de avond zal gaan over de uitspattingen en wilde avonturen van de jonge Thomas Dekker, dan kan ik op zich best begrijpen dat hij daar niet zo'n behoefte aan heeft.

Ik verwacht dat hij op zich niet te beroerd is om er iets over te zeggen, maar op zich valt er niet heel veel te zeggen over de jeugdzonden van iemand anders, zeker niet als hij zich zelf al schaamt voor wat hij heeft gedaan. Dus dan ben je als Clement zijnde inderdaad een groot deel van de avond niet meer dan een figurant terwijl iemand anders zijn verhaal doet.

edit: dus ongeveer dezelfde strekking wat Sephiroth zegt
16 november 2016 18:02
Quote:
Clement wordt gemanaged door de niet-Spaanstalige Jacques Hanegraaff.

Oh? Volgens mij is Rik van Dongen tegenwoordig zijn zaakwaarnemer.
16 november 2016 18:14
@zacht
Waarnaar verwijs je met 'de niet-Spaanstalige'

Algemeen: als er een goeie moderator gevonden wordt voor die avond (of is die er al) wat heeft zo'n Clement dan te vrezen? Komt hij niet aan bod, dan kan hij het altijd nog verontwaardigd afstappen. Nieuwe mediahype en extra publiciteit. Publieke opkomst is alvast verzekerd.
De vraag is dus: waar is Clement echt bang van?
16 november 2016 18:24
Hier wordt gezegd dat Thomas Dekker de enige is in het Nederlandse wielrennen die zijn mond opentrekt. Als het gaat om doping, is dat onjuist. Boogerd, De Jongh, Voskamp en anderen hebben allemaal openheid van zaken gegeven. Ten aanzien van de andere zaken vind ik het allemaal wat overtrokken (leuke woordspeling trouwens!): de 'mannetjescultuur' beperkt zich echt niet tot het wielrennen, en zeker niet tot de Raboploeg. Dat de mannen naar bordelen gingen? Hun zaak, toch? Wat voegt het toe dat we weten dat Boogerd met Thomas Dekker hieraan meedeed? Zouden we Boogerd daar nu anders om moeten beoordelen? Prima dat Dekker aangeeft welke rol Boogerd speelde in het dopingsysteem, maar het voegt weinig toe om privézaken publiek te maken.

Reacties zijn gesloten.