Claeys: “Ik wist dat ik op de sprint moest wachten”

dinsdag 26 juli 2016 om 10:12
Claeys: “Ik wist dat ik op de sprint moest wachten”

Foto: Sirotti

Dimitri Claeys zorgde maandag in de Tour de Wallonie voor de negende seizoenszege van Wanty-Groupe Gobert. De Belg was de snelste van een sterk uitgedund peloton. “Ik wist dat ik op de sprint moest wachten, want ik besefte snel dat het niet mogelijk was om weg te rijden”, stelt hij op de ploegsite. “Deze overwinning is zeer belangrijk voor onze sponsors.”

Claeys noemt zijn overwinning een revanche op de eerste maanden. “Ik verwachtte iets meer van de Vlaamse klassiekers”, verklaart hij. “Ik ben op hoogtestage gegaan en ik heb een klik gemaakt in mijn hoofd. Er moest wat veranderen.”

De nummer negen van de Ronde van Vlaanderen staat nu tweede in het klassement van de Tour de Wallonie, in dezelfde tijd als leider Gianni Meersman. “Het wordt vaak een kwestie van bonificatieseconden”, weet Claeys. “Er komen nog twee zware ritten. Ik ga nu echt voluit voor het algemeen klassement. Ik ben ik vorm en beschik over een heel sterk team.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

glenn485 26 juli 2016 om 10:23

Toch wel mooi om te zien dat het er eindelijk uitkomt. Toptalent bij de jeugd, paar verkeerde keuzes gemaakt en dan stap voor stap terug zijn carriere opgebouwd. Mooi!

0
Chaba 26 juli 2016 om 10:58

Toch ook alweer 29 zeg. Het zou voor hem wel leuk zijn om een prijs binnen te slepen na vorig jaar in Kroatië een ritje te hebben gepakt.

0
WCEendT 26 juli 2016 om 15:48

@Redactie
In de laatste zin moet de tweede 'ik' veranderd worden naar 'in'.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone