‘Circus-Wanty Gobert neemt Jan Hirt en Georg Zimmermann over van CCC’

woensdag 30 september 2020 om 10:48
‘Circus-Wanty Gobert neemt Jan Hirt en Georg Zimmermann over van CCC’

© Cor Vos

“We willen ons specifiek versterken met klimmers”, vertelde teammanager Jean-François Bourlart (Circus-Wanty Gobert) gisteren tijdens de bekendmaking van de overname van de licentie van CCC. Volgens de Waalse media mogen Jan Hirt en Georg Zimmermann alvast op beide oren slapen.

Met Jan Hirt, Jonas Koch, Pavel Kochetkov, Attila Valter, Ilnur Zakarin en Georg Zimmermann telt Team CCC nog zes renners die oorspronkelijk bij het Pools team onder contract lagen tot eind 2021, maar officieel nog geen nieuwe bestemming vonden.  Al wordt in de wandelgangen verteld dat Zakkarin naar Gazprom – Rusvelo kan en Valter in de belangstelling staat van Groupama-FDJ.

Het is in elk geval niet zo dat Circus-Wanty Gobert, dat gisteren bekendmaakte de licentie van CCC te hebben gekocht, deze renners überhaupt ook overneemt. Maar volgens Waalse media zouden Jan Hirt en Georg Zimmermann (foto) alvast wel de overstap maken. Hirt en Zimmermann zijn niet toevallig twee jongens die goed bergop rijden. “Nu we verplicht drie grote rondes gaan rijden, moeten we specifiek op zoek naar klimmers om ons te versterken”, zei Bourlart gisteren.

Ondertussen zou ook Pieter Vanspeybrouck (33) zijn contract met Circus-Wanty Gobert hebben verlengd. Dat meldt Het Nieuwsblad. De West-Vlaming rijdt al vier jaar voor het Waalse team en finishte onlangs nog derde in een etappe in de Ronde van Luxemburg. Ook Jan Bakelants verlengt zijn overeenkomst.

Dit artikel delen:

12 Reacties

jvh93 30 september 2020 om 11:26

Beide prima renners voor deze ploeg, al zal er echt nog wel kwaliteit bij moeten komen om een beetje mee te kunnen doen in de Worldtour en niet een 2e CCC te worden

Witte Trui 30 september 2020 om 11:44

Atilla Valter zal toch ook nog wel ergens onder contract kunnen komen op WT- niveau?

Verder eens dat WCG nog een wezenlijke versterking kan gebruiken. Hebben ze budget en ambitie om een kopman aan te trekken voor de klassementen?

Chasse_patate 30 september 2020 om 11:46

Valter zou ik ook overnemen

Verweggistan 30 september 2020 om 12:00

Met VanSpeybrouck en Bakelants erbij al 20 renners, Pasqualon zal ook wel blijven neem ik aan. Dat is 21.

jappe666 30 september 2020 om 12:08

Afhankelijk van hun budget zullen ze vermoedelijk dan wel bij volgende namen uitkomen:

Uran, Aru, Pozzovivo, Meintjes, Kreuziger, Sivakov, Gogl, Narvaez, Ghebreigzabhier, O’Connor, De Bod, De La Parte, Geschke, Skujins, Verona, Valgren, Bo Hagen, Brambilla, Konrad, Clarke, Izagirres, Majka, LL Sanchez, Hart, Henao, Pauwels, Betancur (als ze dat nog aandurven)…

Mystery Rider 30 september 2020 om 12:27

Campenaerts en Pozzovivo van NTT naar Wanty, eventueel ook nog Sep Vanmarcke erbij en Jurgen Roelandts zijn contract bij Movistar zit er ook op.

Ze kunnen Xandro Meurisse uitspelen als kopman in een grote ronde, dan hebben ze nog 1 extra kopman nodig voor het langere rondewerk.

john 30 september 2020 om 12:40

Meurisse gaat naar Alpecin

Wheely 30 september 2020 om 12:40

Waar gaat Zakarin eigenlijk heen?

edit: Rusvelo dus blijkbaar

krypton 30 september 2020 om 13:12

Campenaerts lijkt me een goede om er bij te pakken voor de tijdritten, al weet ik niet of hij het ziet zitten om op fietsen van Cube te rijden. Verder vrees ik dat financieel een echte kopman niet haalbaar is en ze terechtkomen bij de tweede en derde lijn (Meintjes, Skujins, Pauwels etc.), waarmee ze erg weinig opschieten in klimkoersen.

ToBe 30 september 2020 om 13:37

En wat met de ex-Lotto mannen; Jelle Wallays, Tosh Van der Sande, Nikolas Maes, Sander Armée en Rémy Mertz. Keuze is er genoeg.

krypton 30 september 2020 om 14:16

Tijd voor een echte baan denk ik, vrijwel geen enkele naam die echt iets toevoegt aan een WT-team.

dynamo 30 september 2020 om 14:04

hoor niks meer van die durf investeerders uit spanje, die om mitchelton scott aan t vechten waren, zitten ze nu te slapen?, ccc, ntt, kies maar uit, allen met licencie, maarja t zal wel niet zo eenvoudig zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair